[CCWS] Toestand Da Matta stabiel

De toestand van ChampCar-coureur Cristiano da Matta, die donderdag zwaargewond raakte op het circuit Road America in Ohio bij een aanrijding met een hert, is stabiel. De Braziliaan is niet meer in levensgevaar, maar wordt nog wel in een kunstmatig coma gehouden.

De coureur blijft voorlopig nog op de Intensive Care. De bloeding in zijn hoofd is gestopt na een spoedoperatie, maar hij heeft nog wel een zwelling van zijn hersenen. Volgens specialisten is dit vrij normaal na een dergelijke verwonding. Het is nog niet duidelijk of de coureur blijvende schade heeft opgelopen aan het ongeluk.

Nicky Pastorelli heeft een deel van het ongeluk zien gebeuren. Hij was ook aanwezig op de testdag, maar reed op het moment van de crash niet zelf en stond samen met zijn Belgische collega Jan Heylen achter de vangrail. "We zagen Da Matta vol gas op de bandenstapels afrijden en wisten dat het mis was," aldus de Nederlander. "Als coureur moet je bij dit soort ongelukken niet nadenken als je zelf de baan opgaat. Ik wens Cristiano in ieder geval veel sterkte en beterschap."