Hockeyers winnen Champions Trophy

De Nederlandse hockeyers hebben de Champions Trophy gewonnen. In de finale werd Duitsland met 2-1 verslagen.

Nederland, dat de laatste vier grote finales verloor, moest het doen zonder verdediger Robert van der Horst. De verdediger, die in 2005 tot grootste talent werd uitgeroepen, raakte afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Spanje geblesseerd aan zijn enkel.

Nederland kwam na twintig minuten op voorsprong dankzij een benutte strafcorner van Taeke Taekema. In de 28e minuut moest Ronald Brouwer het veld verlaten nadat hij een bal in zijn gezicht had gekregen. Ondanks deze tegenvaller scoorde Teun de Nooijer nog voor de rust de 2-0.

In de tweede helft verloor Nederland de controle over de wedstrijd. De Duitsers kwamen terug dankzij een doelpunt van Time Wess. Duitsland kreeg daarna nog een aantal goede kansen maar keeper Guus Vogels stond een treffer voor de Duitsers in de weg. Ook Sander van der Weijde redde Nederland door een bal van de lijn te halen. Hierdoor veroverde Nederland voor de achtste keer in de historie de Champions Trophy.