NBA: Miami verrast Detroit

De Miami Heat hebben de eerste wedstrijd in de best-of-seven series van de Conference finale gewonnen. De Detroit Pistons werden in Detroit met 91-85 verslagen.

Het leek erop dat de week rust de Heat geen kwaad had gedaan. De Heat kwamen stormachtig uit de startblokken en namen al snel een voorsprong. Vooral Dwyane Wade was ijzersterk. De guard raakte zijn eerste zeven schoten en scoorde 25 punten, ondanks weinig speeltijd vanwege foul-trouble. Detroit schoot slechts 38 procent raak, terwijl van Miami maar liefst 56 procent doeltreffend was.

Detroit, bekend om zijn stugge defensie, leek geen antwoord te vinden op Wade en consorten. Vermoeidheid leek dan ook een oorzaak, aangezien de Pistons een zware serie van zeven wedstrijd tegen de Cavs hadden afgewerkt die slechts twee dagen geleden werd beslist. Miami had door de snelle 4-1 overwinning op de Nets een week meer rust dan de Pistons.