Uitslagen Duitsland speelronde 29

Dit weekend werd de 29e speelronde in de Duitse Bundesliga afgewerkt. Dankzij Werder Bremen en HSV is de kampioensstrijd vijf wedstrijden voor het seizoenseinde weer een beetje spannender geworden.

Werder Bremen ontving koploper Bayern München met de net voor het nationale elftal gepasseerde Oliver Kahn op doel. In de openingsfase was het voornamelijk Bayern dat het spel maakte, en Kahn kreeg weinig kans om alsnog zijn kwaliteiten te tonen. Een schot recht op de vuisten was alles wat hij in het eerste half uur te verwerken kreeg. Daarna kwam echter Bastian Schweinsteiger ongelukkig in op een voorzet van Werder-spits Miroslav Klose en liet zijn eigen keeper volstrekt kansloos voor de Bremer voorsprong. Hierna ging Bayern verder met aanvallen, hoewel doelman Tim Wiese zich weinig zorgen hoefde te maken. Veelal mislukte de laatste pass, of stond het vizier niet op scherp bij de Beierse aanval. In de tweede helft was het meer van hetzelfde, en kwam het aloude voetbalcliché weer tevoorschijn. 25 Minuten lang probeerde Bayern een opening te vinden, en na een snelle counter liet ook Daniel Jensen Kahn kansloos. Vier minuten later besliste Tim Borowski met een droge schuiver de wedstrijd: 3-0.

Door de nederlaag van Bayern kon HSV de achterstand op de koploper tot vier punten verkleinen. Daarvoor moest het wel thuis van Borussia Mönchengladbach winnen. Dominant spel van de noorderlingen kenmerkten het begin van de wedstrijd, maar doelman Kasey Keller stond aan Gladbacher kant zijn mannetje. Hij had echter in de 35e minuut wel een overtreding op Sergej Barbarez nodig om hem af te stoppen, en Rafael van der Vaart benutte de strafschop voor de voorsprong voor de gastheren. Twee minuten later werd Borussia geen strafschop toegekend, ondanks protesten van de oud-Ajacied aan de andere kant, Nando Rafael. De wedstrijd werd nauwelijks spannend. HSV speelde soeverein, hoewel bij vlagen nonchalance de ploeg in problemen leek te brengen. Met het eerste seizoensdoelpunt van spits Naohiro Takahara werd de eindstand in de blessuretijd nog op 2-0 bepaald.

Schalke ging op bezoek bij de nummer voorlaatst van de Liga, MSV Duisburg. De ploeg uit Gelsenkirchen liet de Zebras het spel maken, en dat pakte na een kleine 40 minuten goed uit. Christian Poulsen wist bij een vrije trap de bal niet juist van richting te veranderen en veroorzaakte een eigen doelpunt. Een minuut voor tijd wist Klemen Lavric de bal vanaf twee meter voor een leeg doel nog over te schieten, waardoor Duisburg met slechts een doelpunt voorsprong naar de kleedkamer vertrok. In de blessuretijd zette Hamit Altintop nog de toon voor de tweede helft door de eerste gele kaart van de wedstrijd te ontvangen. Schalke speelde in de tweede helft met meer vuur en kreeg daardoor ook meer kansen. Na tien minuten kreeg Poulsen geel, twee minuten later gevolgd door ploeggenoot Zlatan Bajramovic.
Weer vijf minuten later werd Uwe Möhrle van Duisburg op de bon geslingerd. Vervolgens gebeurde er tien minuten lang weinig, alvorens ook Markus Kurth geel zag, zes minuten voordat Gerald Asamoah de vierde gele kaart van de helft ontving.
De verdediging van Duisburg stond goed, hoewel de 52 tegendoelpunten in het seizoen anders doen vermoeden. Vijf minuten voor tijd lukte het echter Søren Larsen toch om Schalke op gelijke hoogte te brengen en Duisburg tot hekkensluiter te bombarderen.

FC Köln hield zich aan de laatste strohalm vast met de eerste thuisoverwinning in een half jaar met een 3-0 resultaat tegen Wolfsburg, terwijl Hertha BSC de overlevingskansen van Kaiserslautern met 0-2 verder verkleinde. Bayer Leverkusen vergrootte de voorsprong op Borussia Dortmund in de strijd voor een UEFA Cup-plaats door een 1-2 overwinning. Arminia Bielefeld won met 1-0 van Eintracht Frankfurt, en VfB Stuttgart won voor het eerst in negen wedstrijden weer eens; met 1-0 werd Nürnberg overwonnen. Mainz en Hannover wisten niet te scoren in hun onderlinge treffen.