Kaak- en neusbreuk Pogatetz

Middlesbrough-verdediger Emanuel Pogatetz is in het ziekenhuis opgenomen met een gebroken neus en vermoedelijk een schedelbasisfractuur. De Oostenrijks international liep de blessure op in de met 2-0 verloren UEFA Cup-wedstrijd tegen FC Basel 1893.

Het hoofd van de verdediger kwam in de 68e minuut op ongezonde wijze in aanraking met dat van Basel-aanvaller Mladen Petric. Deze kon verder spelen maar werd een kwartier later ook vervangen. Middlesbrough-coach Steve McClaren verklaarde zich enigszins zorgen te maken over de blessure van Pogatetz. "Hij heeft een gebroken neus en vermoedelijk een schedelbreuk. Het ziet er uit als een nogal erge blessure. Zijn neus is totaal aan gruzelementen, en hij ondergaat tests voor een aantal andere zaken," aldus de oefenmeester van de Noordengelsen.

Afgelopen februari werd de voetbalwereld ook al opgeschrikt door een schedelbasisfractuur. Keeper Andreas Reinke van Werder Bremen brak zijn schedel toen tegen de voet van Martin Stranzel. Hoewel ook toen de blessure er akelig uitzag is Reinke momenteel alweer in training.

Update 14:33
Naar nu bekend is heeft Pogatetz behalve zijn neus zijn bovenkaak gebroken. Hij heeft van de doktoren toestemming gekregen om met zijn team vandaag naar Engeland terug te vliegen. Zijn seizoen is wel ten einde.