Nadal klopt Federer in droomfinale

Rafael Nadal heeft het ATP-toernooi van Dubai aan zijn palmares toegevoegd. In een droomfinale rekende Nadal af met Roger Federer: 2-6, 6-4 en 6-4.

Federer speelde in de eerste set tennis van een bijzonder hoog niveau. De Zwitser, drievoudig winnaar en titelverdediger in Dubai, serveerde oppermachtig. Nadal had aanmerkelijk meer moeite zijn opslag te behouden en door een gemiste forehand werd hij al vroeg gebroken. Op 5-2 ging Federer nog eens door de service van Nadal heen, die zijn tweede toernooi speelde na een voetblessure.

In het tweede bedrijf keerde het momentum. Lang was de score in evenwicht, maar Nadal kreeg meer kansen om te breken. Dit lukte hem op 4-4, waarna hij overtuigend de set uitserveerde. De negentienjarige Spanjaard profiteerde vervolgens van enkele onnodige fouten van Federer om in de derde set een 2-0 voorsprong te nemen. De nummer één van de wereld kwam snel terug tot 2-2, na een versnelling hoger te hebben geschakeld.

Op 4-4 plaatste Nadal de allesbeslissende break. Federer maakte enkele fouten met zijn forehand. In de laatste game wist Nadal de zenuwen in bedwang te houden, tot jolijt van de vele Spanjaarden op de tribune. Bij een stand van 30-0 had de winnaar van Roland Garros in één rally tweemaal geluk met de netband. Een gemiste backhand van Federer deed de rest. Nadal wint zijn eerste toernooi van 2006, terwijl Federer zijn ongeslagen status in het nieuwe jaar kwijt is.

Submitter:  Bron: FOK