"Record Hedrick mietjesrecord"

Carl Verheijen is niet echt bang geworden door het sterke rijden van Chad Hedrick op het Amerikaanse kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Bij de presentatie van de Nederlandse olympische ploeg noemde Verheijen het nieuwe wereldrecord op de tien kilometer een mietjesrecord.

Op oudjaarsdag reed Chad Hedrick in Salt Lake City de tien kilometer een tijd van 12.55,11. Een paar seconde sneller dan Carl Verheijen een paar weken eerder in Heerenveen en daarmee ook een nieuw wereldrecord. Wie denkt dat Verheijen onder de indruk is, zit mis.

De Nederlander vindt het maar een slap record: "Als hij het doet, moet hij het ook goed doen. Op zo'n baan, de snelste ter wereld, moet je toch minimaal vijftien seconden sneller zijn dan in Heerenveen. En het was een beetje flauw van hem een record te rijden op het moment dat wij er niet bij zijn. Dan kan ik het ook."

Toch toont hij wel respect voor Hedrick: "Maar goed, het blijft knap van hem. En ik vind het niet erg. Nu ben ik weer aan zet." Op de eerste dag van de Olympische Spelen kunnen de twee de strijd aan. Dan staat namelijk de 5.000 meter op het programma. De tien kilometer volgt bijna twee weken later op 24 februari.