Agassi verliest en trekt zich terug

Andre Agassi heeft zich teruggetrokken uit het toernooi om de Masters Cup in Sjanghai. Hij kwam tot dit besluit na zijn verliespartij van maandag tegen de Rus Nikolai Davidenko (4-6, 2-6).

Agassi heeft te kampen met een blessure aan zijn enkel. Voor de Amerikaan was het zijn eerste wedstrijd sinds de US Open van twee maanden geleden, waarin hij verloor van Roger Federer. Na die tijd kwam hij niet meer in actie door een rugblessure, en ook tegen Davidenko maakt Agassi alles behalve een fitte indruk.

De blessure aan zijn enkel liep hij een aantal weken geleden op tijdens een potje racquetball. Toch kwam hij naar China, omdat hij zichzelf een kans gaf toch te kunnen spelen. "Gezien de problemen met mijn enkel kan ik niet verder spelen.", zei Agassi na de wedstrijd. "Niemand wil mij op deze manier zien tennissen. Bovendien is het gevaarlijk voor mij."

Voor de organisatie van de Masters Cup was het opnieuw een tegenvaller. Op het laatste moment liet de Spanjaard Rafael Nadal weten dat hij, vanwege een voetblessure, niet aan het toernooi kon meedoen. De Argentijn Mariano Puerta heeft zijn plaats ingenomen. Ook Agassi is vervangen, en wel door de Chileen Fernando Gonzalez.

Behalve de eerder genoemde spelers melden ook Marat Safin, Andy Roddick en Lleyton Hewitt zich al af voor deze editie van de Masters Cup. Dit is het laatste tennistoernooi van 2005, en geldt ook nog eens als officieel wereldkampioenschap.