Arend Glas stelt teleur in Calgary

De Nederlandse tweemansbobs hebben zich tijdens wereldbekerwedstrijden in Calgary nog niet kunnen plaatsen voor de Olympische Winterspelen van Turijn.

Arend Glas kwam samen met remmer Sybren Jansma niet verder dan een twintigste positie. Een plaats in de top-15 was vereist voor kwalificatie. Het duo kende een goede eerste run met een tijd van 55,43, maar viel met 56,31 ver terug in de tweede manche. ”Ik raakte ongeveer alles wat ik kon raken. Die tweede run was waardeloos,” zei de in Groningen woonachtige Glas na afloop.

De gebroeders Edwin en Arnold van Calker kenden een dramatische start van hun tweede run, waardoor ze pas als 23e eindigden. Gisteren wisten Jurg en Broeders zich wl te plaatsen voor Turijn. De zege in de Canadese metropool ging naar het Duitse koppel Kuske/Lange. In de eerste heat kwamen zij tot een baanrecord: 54,53. De Amerikanen Hays en Jovanic werden tweede, voor de Russische combinatie Zoubkov/Stepusjkin. Volgende week staat in Lake Placid de volgende wedstrijd in het kader van de wereldbeker op het programma.