Uitslag SC Heerenveen - Banik Ostrava

SC Heerenveen heeft door een zeer knappe zege de tweede ronde van de UEFA Cup bereikt. In het eigen Abe Lenstra-stadion versloegen de Friezen Banik Ostrava met maar liefst 5-0, twee weken terug was nog met 2-0 verloren van de Tsjechische ploeg.

Heerenveen begon sterk en kwam al na vier minuten op voorsprong door een mooie goal van de Griek Samaras. De spits raakte hierbij echter geblesseerd en werd tien minuten later vervangen door Nilsson. Deze toonde zich een prima invaller en maakte vlak voor rust een pass van Bruggink goed af.

Na rust zette Heerenveen door, hetgeen uitmondde in veel kansen en goals. In de zestigste minuut was het Huntelaar die met een kopbal het Friese feestje startte. Even later zorgde een bizar afstandsschot - via een verdediger, de lat, de keeper en de paal - van Yildirim voor de 2-0. Een minuut later was het opnieuw raak, dit keer door een knappe goal van opnieuw Huntelaar, die keeper Raska met een boogbal verschalkte. Hierna geloofden beide ploegen het wel, het bleef 5-0.

SC Heerenveen – Banik Ostrava 5-0 (0-2)
4' Samaras 1-0
45' Nilsson 2-0
60' Huntelaar 3-0
66' Yildirim 4-0
67' Huntelaar 5-0

Scheidsrechter: D'Urso (Engeland.
Hansson (SC Heerenveen), Hoffman, Bystron (Banik Ostrava).

Opstellingen:
SC Heerenveen: Waterman, Hansson, Breuer, Seip, J. Drost, Bruggink (H. Drost '77), Pranjic, Bosvelt (Derveld '46), Yildirim, Huntelaar, Samaras (Nilsson '14).

Banik Ostrava: Raska, Hoffmann, Klimpl, Cizek (Zeher '81), Besta, Rajtoral, Stanek, Bystron, Metelka, Magera (Zurek '64), Papadopoulos.