Supercopa voor Barça ondanks verlies

Ondanks een nederlaag tegen Betis Sevilla heeft FC Barcelona voor de zesde keer in de clubhistorie en voor de eerste maal sinds 1996 de Supercopa veroverd. In Camp Nou wonnen gisteren wel de bezoekers: 1-2.

Een week geleden werd het echter 3-0 voor de ploeg van Frank Rijkaard, zodat de nederlaag van gisteravond geen gevolgen heeft. Ondanks de comfortabele marge startte Barça met al haar sterren. De Nederlanders Van Bronckhorst en Van Bommel begonnen op de bank en kwamen de hele wedstrijd niet in het veld. Betis liet de helft van het basisteam thuis vanwege de voorrondewedstrijd van de Champions League tegen AS Monaco.

Al na veertien minuten opende Samuel Eto’o de score na een fout in de verdediging van Betis. De bekerwinnaar herstelde zich echter knap en nog voor het half uur leidde Betis: Dani Martin scoorde tweemaal binnen vijf minuten. Barcelona ging na de pauze nog vol voor de gelijkmaker, maar kansen van Ronaldinho, Sylvinho en Giuly werden niet in doelpunten omgezet.

Mogelijkheden voor Betis bleven uit, zodat Barça de Supercopa nog met gemak veilig wist te stellen. Op 27 augustus opent de landskampioen de competitie tegen het gepromoveerde Deportivo Alavés.