Bennati sprint naar zege in Kufstein

Daniele Bennati heeft de derde etappe van de Ronde van Duitsland gewonnen. De Italiaan van Lampre-Caffita troefde Pozzato en Siedler af in de massasprint.

Vandaag stond de langste etappe van deze Ronde van Duitsland op het programma. Op weg naar het Oostenrijkse Kufstein moesten de renners
227 kilometer afleggen. In het eerste uur reed het peloton met een gemiddelde snelheid van rond de vijftig kilometer. Wilson en Galvez moesten door dat tempo zelfs even lossen uit de hoofdmacht.

De koers kwam echter tot rust toen Unai Etxebarria voor de aanval koos. De Venezolaan van Euskaltel reed zich al snel naar een voorsprong van rond een kwartier. In het peloton deed Quick-Step niets anders dan controleren; Extebarria had namelijk al meer dan tien minuten achterstand op leider Tankink. Na ongeveer 150 kilometer namen de sprintersploegen het heft in handen, waardoor de voorsprong snel slonk. Vooral Wiesenhof (met als rappe mannen Greipel en Siedler) was actief in het achtervolgingswerk.

Op de enige helling van de dag, de Chiemsee, werd Etxeberria ingelopen door Vasseur die uit het peloton was gevlucht. De Fransman kreeg even later het gezelschap van Grabsch, Knees, Milesi, Sutherland en Bramati. Deze vlucht werd echter al snel weer tot de orde geroepen. De finale stond bol van de demarrages: er waren pogingen van onder meer Vinokourov, Evans en zelfs Tankink.

Een massasprint bleek uiteindelijk toch onafwendbaar. In de bochtige laatste kilometer in Kufstein kwam Pozzato op kop, maar werd voorbijgestoken door Bennati. Dit keer hoefde er geen fotofinish aan te pas te komen. Het is de vijfde zege in de loopbaan van de 24-jarige Italiaan. Dit jaar was hij al de beste in de Ronde van Toscane.

Bram Tankink rijdt ook morgen in de gele leiderstrui. Hij gaat het tricot naar alle waarschijnlijkheid inleveren, want morgen staat de zeer zware rit naar Sölden op het programma. De aankomst ligt na 171 kilometer bergop. De favorieten voor de eindzege kunnen zich morgen zeker niet verstoppen.

Uitslag 3e etappe Bodenmais-Kufstein:

Positie:Naam:Team:Land:Tijd:
1D. BennatiLAMITA5.12.04
2F. PozzatoFASITA0'00''
3S. SiedlerWIEDUI0'00''
4L. PagliariniLIQBRA0'00''
5B. CookeFDJAUS0'00''