Ferrari kijkt vooruit

Ferrari bereid zich voor op een volgende periode. Het post-Schumacher tijdperk.

Het contract van Michael Schumacher loopt tot het einde van het seizoen 2006. Hoewel Ferrari al contract verlenging heeft aangeboden wil Michael daar niet op in gaan en bepaalt hij pas in 2006 of hij stopt of niet.

"We zullen de realiteit onder ogen moeten zien en accepteren dat er na Michael Schumacher ook nog leven bestaat. Ik twijfel niet aan zijn capaciteiten als coureur. Op dit moment wint hij niet omdat wij niet goed genoeg zijn. Als hij binnenkort geen races gaat winnen, weet ik zeker dat hij zich gaat ergeren. Dan zal het tot het punt komen waarop Schumacher zal zeggen, ik heb het juiste materiaal niet en ik zie geen enkele aanleiding om mijzelf dit aan te doen,"
aldus Ross Brawn.

Volgens Brawn is Michael nog zeer gedreven om te presteren en wil hij ondanks de negatieve seizoensstart het seizoen positief eindigen. Zal hem dat niet lukken is het niet onwaarschijnlijk dat Michael geen contractverlenging tekent."Ik weet niet wanneer Michael wil stoppen en ik weet ook de redenen niet. Hij zal degene zijn die ons zal laten weten wanneer hij gaat stoppen, en niet omgekeerd. Hij is een zeer trots persoon. Hij zal niet meer aan races deelnemen als hij geen kansen ziet op een overwinning."

Ferrari teammanager Jean Todt geeft openlijk toe op zoek te zijn naar een geschikte opvolger voor de wereldkampioen. "Natuurlijk denk ik na over een opvolger van Schumacher, dat hoort nu eenmaal bij mijn verantwoordelijkheden. Alonso en Räikkönen hebben vier van de vijf races gewonnen, maar in deze sport hangt heel veel van de auto af. Er zijn meer getalenteerde coureurs, bijvoorbeeld Felipe Massa en Mark Webber."

Michael Schumacher zegt zelf over zijn toekomst:"Ik wil niet al te veel uitwijden over mijn toekomst, eenvoudigweg omdat ik daar geen aanleiding toe zie", ontwijkt hij de vraag. "Ik heb nog tot volgend jaar de tijd om een beslissing te nemen en die tijd zal ik ook nemen. Dat mijn reputatie de laatste races een deuk heeft opgelopen geloof ik niet. Dat heeft mij alleen maar menselijker gemaakt, ik kan niet altijd winnen."