Rebellin geeft schuld aan het weer

Vorig jaar wist hij in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl te winnen, terwijl dit jaar Davide Rebellin het met een vierde en derde plaats moet doen. Volgens Rebellin maakt het weer dit jaar het verschil.

Twee top vijf-posities in vier dagen is natuurlijk al een topprestatie. Maar die prestatie verbleek bij wat hij vorig jaar wist te presteren. Automatisch gaat men op zoek naar een verklaring. Die verklaring is volgens de renner zelf een mindere vorm door het weer.

Rebellin vertelde: "Ik kan je zó één belangrijk verschil zeggen met vorig jaar. Toen reden we met korte mouwtjes, nu was het behoorlijk fris en kregen we in de finale zelfs regen. Daar hou ik niet van. Geef mij maar de zon. Pas dan ben ik honderd procent."

Rebellin hoopt deze week in Luik - Bastenaken - Luik te kunnen bekronen met een overwinning. Dat is ook zijn doel: "Luik-Bastenaken-Luik is de koers waar ik het meest van hou. Daar ga ik voor de overwinning." Zijn ploegleiding zal hem nog maar even niet moeten vertellen dat er zondag weer regen wordt voorspeld in de Ardennen.