Auxerre en Aachen onderuit

Ajax en AZ kunnen in de aanloop naar de komende UEFA Cup wedstrijden iets gemakkelijker spelen. De tegenstanders verloren het afgelopen weekend hun competitiebeurt.

Voor AJ Auxerre was het flink slikken. Op bezoek bij hekkensluiter FC Istres werd het 1-0 door een doelpunt van Ibrahim Bakayoko. Auxerre blijft daarmee nog wel vijfde, maar neemt even afstand in de race om de Champions League klasseringen.

Alemannia Aachen wist in hetzelfde stadion als van het treffen met AZ opnieuw niet te scoren. Het kon echter als excuus aanvoeren dat het nu koploper 1. FC Köln trof. Het werd 1-0. De Duitsers zullen in Alkmaar meer productiviteit moeten zien te betrachten, anders is het Europees avontuur voorbij.

Feyenoord-tegenstander Sporting Portugal verspeelde de Portugese koppositie door met 0-0 gelijk te spelen op bezoek bij União Leiria. De Portugezen hebben in de Kuip echter aan een dergelijke stand voldoende.

-

De Champions League opponent van PSV AS Monaco speelde vrijdag in eigen huis al 1-1 tegen Olympique Lyon, de Franse lijstaanvoerder. De Eindhovenaren kunnen daarmee hun borst natmaken.