FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 februari 2005

We worden nog beroemd!

Mijn vorige blog heeft heel wat media aandacht gekregen... in de blog stond al te lezen dat we werden gelinkt via noordzeefm.nl en onze vrienden van jaggle (die trouwens de primeur hadden met dit verhaal. volkomenkut kon niet achter blijven natuurlijk. En natuurlijk fok.nl.

Maar wat ik vanavond op tv zag bij shownieuws op sbs6!?!
De fok! weblog met mijn blog van zondag. Nu wist ik dat dit herhaalt werd en heb het snel opgenomen met een kutcamera, dus je hebt geen geluid en maar een klein stukje film.

In hetzelfde stukje zag je ook Mark Labrand (de dj die voor wat extra bekendheid heeft gezorgd van de fok! weblog).

Oja het filmpje.

Selectie PSV compleet en fit

Trainer Guus Hiddink kan voor de Champions League wedstrijd tegen Monaco over een voltallige selectie beschikken.

PSV kende nog twee twijfelgevallen. Johann Vogel en John de Jong zijn echter fit verklaard voor het duel van dinsdag. Zij verschenen maandag weer op de training. De laatste Nederlandse deelnemer in de Champions League is daarmee compleet.

Hiddink kijkt met vertrouwen uit naar het treffen. Hij verwacht dat Monaco verdedigend zal spelen, om een gelijkspel te bewerkstelligen. PSV zal volgens Hiddink gedoseerd gaan aanvallen.


Vermoedelijke opstelling PSV:
Gomes
Ooijer, Alex, Bouma, Lee
Van Bommel, Vogel, Cocu, Park
Vennegoor of Hesselink, Farfan

Justitie wil huiszoeking bij huiselijk geweld

cardassian had ons via de nieuws-submit te melden:

Minister van Justitie Piet Hein Donner (CDA) wil samen met het Openbaar Ministerie en de politie gaan onderzoeken of het mogelijk is huiszoeking te doen bij plegers van huiselijk geweld. Twintig procent van de daders gebruikt wapens. Met huiszoekingen kunnen wapens in beslag worden genomen om herhalingen te voorkomen.

Donner komt hiermee nadat hij vandaag het rapport 'Geweld binnen en buiten' naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hieruit blijkt verder dat de meeste geweldplegers mannelijk zijn (90 procent), dat het geweld zich vaak voordoet tussen partners of ex-partners en dat veel verdachten in het buitenland zijn geboren. De politie gaat door met proefprojecten om de etnische achtergrond van daders te registreren.

Startpagina klaagt Microsoft niet meer aan

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

"Microsoft heeft haar AntiSpyware software aangepast. Daarmee heeft het bedrijf één van de belangrijkste eisen van Startpagina ingewilligd, waardoor de noodzaak van een rechtszaak is weggenomen." Het kort geding dat morgen zou plaatsvinden, is dan ook van de baan.

Startpagina en Microsoft lagen met elkaar in de clinch nadat de nieuwe anti-spywareprogramma van Microsoft Startpagina.nl aanmerkte als spyware. De antispyware-versie waarin deze fout optrad is sinds 6 januari inmiddels wereldwijd meer dan 5 miljoen keer gedownload van de Microsoft site.

Naast de beloofde aanpassing zal Microsoft vier weken lang een melding weergeven op haar Nederlandse en Belgische sites. "In deze melding geeft Microsoft toe dat het bedrijf een fout heeft gemaakt in de ontwikkeling van de nieuwe AntiSpyware software, en dat het ten onrechte de indruk heeft gewekt dat Startpagina mogelijk kwaadaardige Spyware-elementen bevat" aldus Startpagina.

Paus stuurt priesters het internet op

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsHet woord van God moet meer via de media worden verspreid. Dat stelt paus Johannes Paulus II in een apostolische brief die maandag is verschenen. De kerkvader stelt dat zijn vertegenwoordigers gebruik moeten maken van alle soorten communicatie, inclusief internet, om de geloofsboodschap te verkondigen.

"Wees niet bang voor nieuwe technologieën. Die horen tot de geweldige zaken die God ons ter beschikking heeft gesteld om de waarheid te ontdekken, te gebruiken en te openbaren", stelt de paus in de brief. Johannes Paulus II signaleert dat media erg belangrijk is geworden. Ze zijn de 'belangrijkste middelen van leiding en inspiratie voor veel mensen' en moeten daarom worden gebruikt ten gunste van de kerk.

Voor de media zelf had de 84-jarige aardse ambassadeur van God ook een boodschap. Zij zouden verantwoording moeten nemen voor vrede, solidariteit en hereniging.

Ilse Media sponsort Albers

Ilse Media gaat Minardi coureur Christijan Albers sponsoren. Op de Minardi bolide komt het NU.nl-logo en ook op het pak van Albers alswel de pitmuur zal het logo pronken.

Christijan Albers is zelf erg te spreken over de samenwerking. "We hadden al een goede relatie met de ilse media groep en ik vind het fantastisch dat NU.nl dit seizoen achter me staat."

Ilse media heeft onder andere de volgende sites in bezit: ilse.nl, Startpagina.nl, NU.nl, Download.nl en Web-log.nl. Er gingen een tijdje terug ook geruchten omtrent een overname van FOK!, maar die zijn naar het rijk der fabelen verwezen.

Renault ook in testproblemen door slecht weer

Had gisteren het Sauber team nog problemen met het weer in Imola, vandaag was Renault aan de beurt. Koude tempraturen en sneeuwbuien verstoorden de testsessie op Silverstone voor het team.

Testcoureur Franck Montagny reed slechts drie rondjes om te kijken of de bolide technisch goed functioneerde. Het circuit bleef hierna de rest van de dag gesloten.

Morgen zal het team alsnog proberen de geplande tests uit te voeren met Fernando Alonso en Giancarlo Fisichella. De eerste en tweede coureur van het team zullen dan pit stop tests gaan doen. Montagny zal de rest van zijn testwerk morgen ook uitvoeren, mits de weeromstandigheden dat toelaten.

Amsterdam niet blij met wiet-reclame Transavia

Icoon opmerkelijk nieuwsLuchtvaartmaatschappij Transavia promoot Amsterdam in het buitenland met een afbeelding van een wietblad. Op stadsbussen in de Spaanse stad Barcelona voert het bedrijf campagne met typisch Nederlandse onderwerpen, zoals Van Gogh, molens, tulpen én de hennepplant. De gemeente Amsterdam is niet blij met de actie.

Wethouder van Economische Zaken Frits Huffnagel (VVD) spreekt van een 'uiterst ongelukkige' promotiestunt. "We hebben inderdaad coffeeshops en we hebben de Wallen. Dat is prima, maar dat weet iedereen nu wel. Wij moeten proberen ook andere mooie zaken in Amsterdam voor het voetlicht te brengen, zoals cultuur. Ik vind het een beetje jammer dat een luchtvaartmaatschappij het imago weer eens bevestigt met een hennepplantje", stelt Huffnagel. Het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) heeft Transavia verzocht de campagne te heroverwegen.

De vliegmaatschappij maakt zich niet echt druk om de commotie. "In Spanje is hierover geen ophef ontstaan, maar in Nederland dus wel", zegt een woordvoerder van Transavia. De reclame is afgedrukt op stickers die op de bussen zijn bevestigd. "Dat verander je niet 1-2-3. Maar het is ook meer bedoeld als knipoog en heel kleinschalig", aldus de zegsman.

Man vermoord in Boxtel

Icoon Binnenlands nieuwsEen nog onbekende man die afgelopen vrijdagmiddag dood werd aangetroffen in Boxtel blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Sectie wees uit dat de man is vermoord.

De man werd in een bosperceel langs de Kapelweg in Boxtel aangetroffen. Hoe hij precies om het leven is gekomen, is nog niet duidelijk. Ook zijn er nog geen verdachten aangehouden. Tien politierechercheurs zijn inmiddels begonnen met een grootschalig onderzoek.

[upd] Deel Ajax-fans wil Koeman wegpesten

Ajax-trainer Ronald Koeman kan zijn borst natmaken. De komende weken zal de harde kern van de Ajax-aanhang Koeman proberen weg te pesten met spandoeken, fluitconcerten en spreekkoren.

In een open brief stellen de fans dat Koeman moet opstappen omdat hij de sfeer binnen Ajax verziekt. ''U moet opstappen, de situatie is niet meer houdbaar om te blijven.'' De technische staf van Ajax kreeg van de groep fans te horen dat het aankoopbeleid niet deugt.

Gisteren uitte Koeman na de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Den Bosch, welke op het nippertje werd gewonnen, kritiek op een deel van de Ajax-fans. Hij zei dat het hem zwaar tegenviel dat supporters na één mislukte actie al gingen fluiten en dat zulk gedrag de spelers onzeker maakt. Hij vroeg zich af of die mensen wel naar het stadion komen om Ajax te steunen.

Update 20:26 uur
De Onafhankelijke Fanclub Ajax en andere grote supportersgroepen ontkennen een open brief aan TV Noord Holland te hebben gestuurd. In de brief stond wel dat deze organisaties de actie ondersteunden.

In de brief werd melding gemaakt van een overleg dat de grote supportersgroepen van Ajax gisteren na de wedstrijd zouden hebben gevoerd. Volgens de brief zou besloten zijn met spandoeken en spreekkoren stelling tegen Ronald Koeman te nemen. Daarnaast zouden de groepen al het overleg met Ajax hebben afgebroken.

De grote supportersgroepen reageren nu verbaasd op de berichtgeving. Zowel de Onafhankelijke Fanclub Ajax, de F-side en Vak 410 wijzen betrokkenheid bij de brief van de hand en spreken van beroerde berichtgeving van de media. De supportersgroepen roepen juist op om Ajax de komende wedstrijden te steunen.

-
Meer sportnieuws vind je op de Sport.FOK! en Voetbal.FOK!.

Bierbrouwers zetten in op moslims

Icoon economisch nieuws De biermarkt in Nederland is verzadigd en de omzetten van brouwerijen staan onder druk. Aan hen is dus alles gelegen om markten aan te boren met veel potentiële nieuwe klanten. In de Nederlandse moslimsgemeenschap, bijna één miljoen in aantal, zien de brouwerijen nieuwe mogelijkheden.

Moslims drinken traditioneel veel veel koffie, thee en frisdrank. Zoete dranken hebben daarbij de voorkeur. Heineken onderzoekt nu of ze met een alcoholvrij biertje succes kan boeken bij moslims.

Ook andere brouwerijen zitten niet stil. Zo is Bavaria bezig een campagne te voeren bij allochtone winkels om bieren in de schappen te zetten. Sinds kort zet de brouwerij rondom Utrecht in plaats de traditionele vertegenwoordiger een Marokkaanse werknemer in om het goudgele vocht te promoten bij allochtone winkeliers.

Al jaren staat de biermarkt in Nederland onder druk. Dronken Nederlanders in 1990 gemiddeld nog negentig liter bier op jaarbasis, inmiddels is dat minder dan 78 liter. Dit, ondanks grootse reclamecampagnes.

Ajax-supporters ontkennen brief

De Onafhankelijke Fanclub Ajax en andere grote supportersgroepen ontkennen een open brief aan TV Noord Holland te hebben gestuurd. In de brief stond wel dat deze organisaties de actie ondersteunden.

In de brief werd melding gemaakt van een overleg dat de grote supportersgroepen van Ajax gisteren na de wedstrijd zouden hebben gevoerd. Volgens de brief zou besloten zijn met spandoeken en spreekkoren stelling tegen Ronald Koeman te nemen. Daarnaast zouden de groepen al het overleg met Ajax hebben afgebroken.

De grote supportersgroepen reageren nu verbaasd op de berichtgeving. Zowel de Onafhankelijke Fanclub Ajax, de F-side en Vak 410 wijzen betrokkenheid bij de brief van de hand en spreken van beroerde berichtgeving van de media. De supportersgroepen roepen juist op om Ajax de komende wedstrijden te steunen.

FOK!radio: geile plaatjes en open dir's

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: Wie is die user toch? Eens kijken of diegene foto's van zichzelf heeft geplaatst. Op die manier kennen we allemaal het Babes & Hunks subforum. Daarbij is er een apart forum met bekende babes en hunks. Maar is het meer dan alleen maar foto's kijken of wordt er ook wel degelijk een discussie gevoerd? En komen veel mensen enkel geile plaatjes kijken en plat commentaar leveren of gaat het er wat serieuzer aan toe? Vanavond krijg je de antwoorden want moderator Auticia is in de studio samen met oud-mod mvdlubbe.

Daarbij babbelen we met Miss_Bleu. Zij staat bekend om haar foto's die ze in B&H plaatst. Komen er nog nieuwe sessies aan en wat merkt ze van deze 'bekendheid'? En wat voor fanmailtjes krijgt ze eigenlijk allemaal naar aanleiding van haar foto's?

Uiteraard kun je ons tijdens de uitzending weer bellen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door. We pakken er ook weer een letter uit het FOK!woordenboek bij.

Het is ook weer tijd voor een spelletje. Kom dus ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio en zing mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Ook mensen die nieuw zijn op FOK! en iets willen weten kunnen mailen. Via newbie@actionradio.nl. kun je vragen stellen die Martijn als ras-newbie voor je gaat proberen te beantwoorden.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Meer (technische) informatie op Radio.fok.nl

Veel luisterplezier!

XS4ALL kondigt afschaffing datalimiet aan

Anonymous en T_T_T hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Digital nieuws Internetaanbieder XS4ALL heeft vandaag bekend gemaakt haar fair use policy af te schaffen. Concreet houdt dit in dat abonnees met ingang van vandaag onder andere geen datalimiet hebben. Zij kunnen dus onbeperkt downloaden van het web. XS4ALL zegt dat het voor alle abonnees geldt, met uitzonderling mensen met Power ADSL. Dat gaat via BBned en gesprekken zijn nog gaande.

Volgens XS4ALL zijn datalimieten niet meer van deze tijd. Omdat verbindingen steeds sneller worden, vindt XS4ALL dat haar abonnees meer vrijheid moeten kunnen hebben. Overigens hield de fair use policy al in dat abonnees nagenoeg onbeperkt konden downloaden.

Walk of Fame-tegel Fortuyn wordt weer verwijderd

Icoon Binnenlands nieuwsEen gedenktegel voor Pim Fortuyn die door onbekenden afgelopen zaterdag op de Rotterdamse Walk of Fame werd geplaatst dient weer verwijderd te worden. Dat meldt het bestuur van de Walk of Fame Europe. Degene die de tegel zonder overleg geplaatst heeft krijgt twee weken om de gedenkplaat weg te halen.

Op de zogenaamde starboulevard hebben verschillende beroemdheden hun hand- en voetafdrukken achtergelaten. Oud-Olympisch bokskampioen Bep van Klaveren was op 20 maart 1989 de eerste, daarna volgden 'sterren' als Cliff Richard, Tina Turner, Joan Collins, Pieter van den Hoogenband en Frans Bauer. Volgens de Stichting Walk of Fame is bewust besloten geen politici op te nemen. Daarnaast is er nog nooit iemand postuum opgenomen.

De tegel voor Fortuyn werd op de 57e geboortedag van de vermoorde politicus geplaatst. "Ze hebben veel werk gehad aan de tegel en er zijn bloemen bij gelegd, dus nu laten we het zo. Maar we hopen dat degene die de tegel heeft geplaatst, deze ook weer weghaalt. Er komen voor ons kosten bij kijken om de tegel te verwijderen", stelde secretaris P. Lange van de Stichting Walk of Fame vandaag.

gratis sex

Vanmiddag dacht ik ff op www.gratis.nl te gaan kijken, want je weet maar nooit he. Ik dacht dus dat ik de goede url had ingetikt maar was per ongeluk een puntje vergeten.

En we herinneren ons natuurlijk allemaal nog die bolle gast die via zijn webcam het liedje baila hi baila ho zat mee te zingen. Nou hij heeft nog veeeeeeeeeeeel meer van dat spul
Voor degenen die nog een mooie animatie willen zien, die moeten eens op deze site gaan kijken.
have fun.
ps: er ging (weer) wat verkeerd met www.gratis enz maar dat is gefixed

Jordan: "Risico was te groot"

Eddie Jordan heeft een verklaring gegeven waarom hij zijn team heeft verkocht. Zoals gedacht waren de financiële risico's te groot geworden en werden de zorgen te groot.

Eddie Jordan was één van de meest aansprekende teambazen uit de Formule 1. Velen zullen hem als teambaas gaan missen, nu hij Jordan aan Midland heeft verkocht. De laatste jaren zakte zijn team steeds verder af en werden de financiële problemen steeds groter. Dat deed hem beslissen het team te verkopen.

Eddie Jordan vertelde zelf over de verkoop: "De tijd was gekomen. Ik moest verkopen. Ik was vastbesloten zeker te stellen dat het team niet failliet zou gaan, zoals dat bij andere teams is gebeurd de afgelopen jaren. Een bankroet was een absoluut horror-einde geweest."

Over de problemen vertelde Jordan: "Ik weet dat ik een beetje gek ben en altijd bereid was een risico te nemen, maar het risico werd te groot. Het maakte me ziek, als ik probeerde oplossingen te vinden. Ik zat al 35 jaar in deze business, dat was uiteindelijk genoeg." Hij vervolgt: "Het grootste probleem was dat de autofabrikanten niet hebben geholpen, zoals was afgesproken. Vooral qua levering van motoren."

Over de andere filosofie die hij had vertelde Jordan: "De gedachte achter onze filosofie was dat, als we de gelijke weg van Ferrari, McLaren en Williams zouden inslaan, we vierde zouden worden. Waarom zou je dat dan doen, wat is daar aaantrekkelijk aan? Wij waren avontuurlijker en ik hoop dat meer teams die uitdaging oppakken. Het was de reden dat we in het verleden meer wonnen dan Sauber, Jaguar, BAR en zelfs Renault. We waren vrolijk en avontuurlijk."

Nederlandse is snelste breister ter wereld

Miriam Tegels uit het Limburgse Swalmen mag zich sinds gisteren de snelste breister ter wereld noemen. Op een handwerkbeurs in Zwolle verbeterde ze het oude record van 255 steken in drie minuten met twee steken. Officieel is het record echter nog niet. Daarvoor moet de 40-jarige vrouw het eerst opnemen tegen de huidige Schotse wereldkampioen.

Snelbreien, ook 'speedknitting' genoemd, is in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten relatief gezien erg populair. Op grote handwerkbeurzen, waar tienduizenden bezoekers op afkomen, worden bijvoorbeeld officiële wereldkampioenschappen gehouden. De bedoeling van de sport is om binnen drie minuten tijd zoveel mogelijk steken aan elkaar te rijgen.

Tegels dankt haar overwinning naar eigen zeggen aan de 'linkshandige' techniek. Omdat zij de normale breitechniek te langzaam vond, ontwikkelde de snelbreister deze enige tijd geleden zelf.

Interesse Schalke in Kromkamp

De successen van AZ blijven zeker niet onopgemerkt. Na onder andere Aston Villa, toont nu ook Schalke '04 interesse in Jan Kromkamp.

Schalke '04 bekijkt momenteel verschillende verdedigers om komend seizoen de verdedigingslinie te verbeteren. Volgens het Duitse blad Der Kicker wordt daarbij nadrukkelijk Jan Kromkamp gevolgd. De verdediger van AZ zou door Schalke worden gezien als een mogelijke opvolger voor de vertrekkende Niels Oude Kamphuis.

Ondanks alle interesse heeft AZ al aangegeven de verdediger liever niet te zien vertrekken. Kromkamp wordt gezien als één van de steunpilaren van het huidige elftal en de club vreest een leegloop als ze spelers makkelijk laten gaan. AZ realiseert zich echter wel dat de club zich, ondanks hoge salarissen, zich niet kan meten met de Europese topclubs.

World of WarCraft

Bij de naam WarCraft denken veel mensen meteen aan de strategie-spellen van Blizzard. In 2001 werd het spel World of WarCraft geïntroduceerd en het zou een compleet andere spelsoort gaan worden. Op 11 februari was het ook in Europa eindelijk zo ver: de deuren naar de MMO-wereld (Massive Multiplayer Online) van WarCraft gingen ook eindelijk open.

De start van World of WarCraft was zeer moeizaam; account creation op de website van WoW was bijna onmogelijk, servers waren onbereikbaar en was het noodzakelijk een credit card te hebben om te registreren. Ondanks deze problemen zijn er verscheidene records verbroken en heeft Blizzard het voor elkaar gekregen om een grote groep casual gamers met het MMORPG-genre te introduceren.

Op de volgende pagina\'s zul je lezen of de conversie van strategie naar MMORPG is gelukt.

Vooruitblik ATP Toernooien week 8

Deze week zijn er drie ATP toernooien die worden gespeeld. Het toernooi wat er gelijk uitspringt is Dubai. Maar ook in Mexico en Scottsdale worden interessante toernooien gespeeld.

Dubai Duty Free Men's Open:
Het toernooi in Dubai is het 'grote' toernooi deze week. De hoog geklasseerde spelers zoals Federer, Safin, Ferrero, Agassi, Schuettler en Hrbaty spelen hier voor $975,000.

Plaats:Dubai, VAE.
Datum:21-27 Februari 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Hardcore.
Prijzengeld:$975,000.
Titelverdediger:Roger Federer (Zwi).
Site:Klik.

Abierto Mexicano de Tenis:
Zoals elke week behoord er bij de drie wekelijkse toernooien ook een graveltoernooi. En deze week wéér in Zuid-Amerika, namelijk in Mexico. Elke week zijn de spelers ook bijna hetzelfde, dus we zien hier weer Cañas, Moya, Ferrer, Lopez, Gaudio, Chela en vele andere gravelspecialisten hun kunsten vertonen.

Plaats:Acapulco, Mexico.
Datum:21-27 Februari 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Gravel.
Prijzengeld:$618,000.
Titelverdediger:Carlos Moya (Spa).
Site:Klik.

Tennis Channel Open:
Het toernooi van Scottsdale is het mindere toernooi van deze week als je kijkt naar het prijzengeld en de spelers. Er doen veel speles mee van boven de top 50 van de wereldranglijst. Toch komen er elke goede spelers langs zoals Spadea, Ancic, Dent en Malisse.

Plaats:Scottsdale, VS.
Datum:21-27 Februari 2005.
Deelnemers:32.
Ondergrond:Hardcore.
Prijzengeld:$355,000.
Titelverdediger:Vincent Spadea (USA).
Site:Klik.

Oosten wint All-star game

De spelers van de Eastern Conference hebben vannacht de All-star game in Denver met 125-115 gewonnen van het Westen. Allen Iverson van Philadelphia kreeg de MVP-award toegewezen. De laatste drie All-star games werden gewonnen door de Western Conference.

De 54e All-star game werd zoals vanouds een festijn van dunks, alley-oops en meer staaltjes van spectaculair basketball. Vooraf werd gesteld dat het Westen de wedstrijd zou gaan winnen, en daar leek het ook op in het eerste kwart. Het Westen nam hierin een voorsprong met 33-27. In het restant van de wedstrijd ging het steeds beter lopen bij het Oosten en bij rust hadden ze de achterstand al omgebogen in een voorsprong van 61-59.

Iverson, die voor de tweede keer in zijn carrière werd gekroond als MVP, liet 15 punten, negen assists en vijf steals noteren. Zoals gebruikelijk bij de Sixers, hoefde Iverson zijn team dit keer niet op sleeptouw te nemen. "Dit soort wedstrijden zijn makkelijk voor me," zei Iverson. "Ik speel hier met de beste spelers van de NBA, en word dus niet de hele avond gedouble-teamed. Ik krijg minder aandacht dan normaal, en dat maakt het zo veel makkelijker."

Jermaine O'Neal van de Pacers kwam ook tot 15 punten voor het Oosten. In zijn eerste All-star game kwam Lebron James tot 13 punten, acht rebounds en zes assists. Voor het Westen werd Ray Allen van de Sonics topscorer met 17 punten. Kobe Bryant scoorde 16 punten en Tim Duncan 15.

Niemand scoorde 20 punten of meer, iets dat voor het laatste gebeurde in de All-star game van 1981.

Drent bijna op weg naar China

FC Groningen-spits Martin Drent staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Chinese club Ginde FC, waar de Nederlandse trainer Martin Koopman de eindverantwoordelijke is.

Samen met bestuursleden van de Noord-Chinese club zat Koopman afgelopen zondag op de tribune om de verrichtingen van de aanvaller te volgen. Zij zagen Drent tien minuten voor tijd invallen en vervolgens, na een elleboogstoot van Majstorovic, met een bloedende hoofdwond het veld verlaten.

Indien speler en club tot overeenstemming komen, dan heeft de kopsterke 'cult-held' zijn laatste wedstrijd voor de Groningse club gespeeld, aangezien de Chinese competitie van maart tot en met november loopt. Martin Drent zelf liet aan het Dagblad van het Noorden weten veel zin in het Chinese avontuur te hebben.

GPWC mag term F1 gebruiken

Bernie Ecclestone kan niet voorkomen dat de nieuwe GPWC de naam "Formula 1" mag gebruiken, als het nieuwe kampioenschap in 2008 van start gaat. Dit meldt het Engelse patentbureau.

Dr. Jeremy Philpott van het patentbureau meldt in de Daily Telegraph dat de term "Formula 1" een aanduiding is voor een type motorsport en geen handelsmerk is. Dat betekent dat de Grand Prix World Championship de term mag bezigen voor hun kampioenschap.

Hoewel Ecclestone wel een aantal logo's en beeldmerken met het opschrift "F1" heeft geregistreerd als handelsmerk, heeft hij geen alleenrecht op de termen "F1", "Formula One" en "Formula 1". Ook in andere sporten worden deze termen gebruikt, zoals het powerboatracen.

Motoragent schiet zichzelf in been

sitting_elfling had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een motoragent van de politie in Valkenburg heeft zichzelf maandagochtend rond 09.00 uur per ongeluk in zijn been geschoten. Zijn pistool ging onverwacht af terwijl hij het in een kleedkamer in zijn holster aan het stoppen was. Volgens de politie stond de agent op het punt om aan zijn dienst te beginnen.

De agent is met verwondingen aan zijn dijbeen en aan zijn kuit opgenomen in het ziekenhuis in Maastricht. De precieze toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht.

Need For Speed DS screens

Nadat we je al een scan van Need for Speed: Underground DS (voorlopige titel) toonden, zijn nu enkele officiële screens gereleased. Net als in de console- en pc-versies is het mogelijk om je eigen wagen compleet te customizen, dit keer door met je stylus op de auto te tekenen. Hoe dit precies zal werken is nog niet duidelijk. Het tweede scherm wordt in het spel gebruikt om een kaart van het circuit aan te geven of om de opties van een garage te tonen.Weer patiënt aan hondsdolheid overleden

Icoon Buitenlands nieuws In Duitsland is opnieuw een patiënt overleden die een orgaan van een met hondsdolheid besmette donor had gekregen. Zaterdag overleed ook al een patiënte aan de dodelijke ziekte. Een derde vrouw verkeert nog in levensgevaar. De 26-jarige donor liep de ziekte waarschijnlijk op tijdens een reis naar India.

Van de zes patiënten die organen kregen van de donor zijn er drie die helemaal geen symptomen van de ziekte vertonen. Uit voorzorg zijn ze wel ingeënt, net als tachtig mensen uit hun omgeving.

De Duitse Stichting voor Orgaantransplantaties heeft laten weten dat zoiets als dit nog nooit eerder is gebeurd in Duitsland. Hoewel er uitgebreide tests worden gedaan op ziektes voordat een transplantatie wordt uitgevoerd, valt dit volgens de stichting toch niet te voorkomen.

De Nederlandse Transplantatie Stichting heeft maandag verklaard dat een besmetting van donororganen met hondsdolheid in Nederland ook niet uit te sluiten is. De kans dat zoiets gebeurt is uitermate klein, maar wel aanwezig aangezien donororganen niet op alle ziekten gecontroleerd kunnen worden.

Hondsdolheid kan op de mens worden overgedragen door een beet, krab of lik van een besmet dier, zoals een hond, vos of een vleermuis. Als de ziekte zich openbaart is de afloop ook bijna altijd dodelijk. Wereldwijd kost de ziekte kost aan 40 tot 70 duizend mensen per jaar het leven, maar in het westen komt hij zelden voor.

Man slaapt in brandende auto

Een 20-jarige man uit het Friese Burgum was gisterochtend zo moe dat hij in zijn auto in slaap viel. Zelfs toen de motor zich enige tijd later opblies en vlam vatte, sliep de bestuurder rustig door. Een omwonende wist hem uiteindelijk te redden.

De automobilist parkeerde zijn auto rond 06.00 uur in de Schoolstraat in Jistrum, maar viel in slaap nog voordat hij de motor uit kon zetten. Rond 07.45 uur moet de slapende automoblist het gaspedaal helemaal hebben ingedrukt, waardoor de motor op volle toeren ging draaien en even later in brand vloog.

De man werd echter niet wakker. Een 53-jarige man uit de buurt hoorde het motorgeraas wel en kwam kijken wat er aan de hand was. Hij wist de slapende man op tijd uit de wagen te bevrijden.


De auto is volledig uitgebrand (Foto: Gerrit van der Heide)

Funda zet persoonlijke info online

Icoon Digital nieuws Huizensite Funda heeft per ongeluk de emailadressen van zijn abonnees online gezet. Ook een logbestand met inloggegevens voor de ftp-server en de database waren korte tijd voor iedereen toegankelijk. De bestanden zijn inmiddels weer offline gehaald, maar hebben wel lang genoeg online gestaan om door zoekmachine Google geïndexeerd te worden.

De abonneegegevens bestaan uit een logbestand met 6651 emailadressen van abonnees erin. Dit bestand is door Google gearchiveerd. Ook het bestand met de wachtwoorden, die inmiddels niet meer werken, werd door Google opgeslagen.

Volgens Funda is de fout ontstaan door de ingebruikname van een nieuwe server. "Twee weken geleden hebben wij een nieuwe server geïnstalleerd. Helaas had deze server problemen. Bij het oplossen van de problemen is de server per ongeluk zo ingesteld dat deze door Google mocht worden geïndexeerd", aldus Jeroen Wilhelm, de marketingmanager van Funda.

Volgens Wilhelm was de server minder dan 24 uur verkeerd ingesteld, maar werd de website toevallig net op dat moment door Google geïndexeerd. "Wij hebben nu een verzoek bij Google ingediend om de cache te legen opdat de gegevens niet meer toegankelijk zijn."

Auxerre en Aachen onderuit

Ajax en AZ kunnen in de aanloop naar de komende UEFA Cup wedstrijden iets gemakkelijker spelen. De tegenstanders verloren het afgelopen weekend hun competitiebeurt.

Voor AJ Auxerre was het flink slikken. Op bezoek bij hekkensluiter FC Istres werd het 1-0 door een doelpunt van Ibrahim Bakayoko. Auxerre blijft daarmee nog wel vijfde, maar neemt even afstand in de race om de Champions League klasseringen.

Alemannia Aachen wist in hetzelfde stadion als van het treffen met AZ opnieuw niet te scoren. Het kon echter als excuus aanvoeren dat het nu koploper 1. FC Köln trof. Het werd 1-0. De Duitsers zullen in Alkmaar meer productiviteit moeten zien te betrachten, anders is het Europees avontuur voorbij.

Feyenoord-tegenstander Sporting Portugal verspeelde de Portugese koppositie door met 0-0 gelijk te spelen op bezoek bij União Leiria. De Portugezen hebben in de Kuip echter aan een dergelijke stand voldoende.

-

De Champions League opponent van PSV AS Monaco speelde vrijdag in eigen huis al 1-1 tegen Olympique Lyon, de Franse lijstaanvoerder. De Eindhovenaren kunnen daarmee hun borst natmaken.

Raadsels rond Real-speler Woodgate

Afgelopen zomer was Jonathan Woodgate nog dé topaankoop van Real Madrid. De verdediger, die Real Madrid 23 miljoen euro kostte, is sindsdien echter vooral geblesseerd.

Met Woodgate zou Real Madrid eindelijk een topverdediger hebben binnengehaald, na alle superspitsen. Voorzitter Florentino Perez presenteerde de speler, die clublegende Fernando Hierro zou moeten doen vergeten, afgelopen zomer vol trots. Sinds het seizoen 1999/2000 had de Engelse international echter nooit meer dan 30 wedstrijden in één seizoen gevoetbald. Bij Real Madrid ging het helemaal mis.

Nadat hij in oktober terugkwam van een blessure, raakte hij meteen weer geblesseerd. Woodgate vertrok naar Amerika voor een knie-operatie en een intensief revalidatieprogramma. Afgelopen week stond de verdediger dan eindelijk weer in Madrid op het trainingsveld. Na een paar rondjes werd hij echter meteen naar het ziekenhuis gebracht. Hij zou een peesbeschadiging en dijblessure hebben opgelopen.

De pers suggereert nu dat het lichaam van Woodgate te fragiel is voor topvoetbal. Zijn botten en spieren zouden het inspanningsniveau niet meer aankunnen. Bij Real Madrid zwijgt de medische staf nu en er wordt geen informatie meer verstrekt over herstelprognoses voor Woodgate. Slechts de mededeling dat hij in ieder geval na de zomer weer op het veld staat wordt door Real Madrid gegeven.

'Deel Ajax-fans gaat Koeman wegpesten'

Ajax-trainer Ronald Koeman kan zijn borst natmaken. De komende weken zal de harde kern van de Ajax-aanhang Koeman proberen weg te pesten met spandoeken, fluitconcerten en spreekkoren.

In een open brief stellen de fans dat Koeman moet opstappen omdat hij de sfeer binnen Ajax verziekt. "U moet opstappen, de situatie is niet meer houdbaar om te blijven." De technische staf van Ajax kreeg van de groep fans te horen dat het aankoopbeleid niet deugt.

Gisteren uitte Koeman na de wedstrijd tegen hekkensluiter FC Den Bosch, welke op het nippertje werd gewonnen, kritiek op een deel van de Ajax-fans. Hij zei dat het hem zwaar tegenviel dat supporters na één mislukte actie al gingen fluiten en dat zulk gedrag de spelers onzeker maakt. Hij vroeg zich af of die mensen wel naar het stadion komen om Ajax te steunen.

IJshockey: nationale play-offs bekend

Na een ongemeen spannende tussenronde zijn de vier teams die in de play-offs gaan strijden om het Nederlandse IJshockey Kampioenschap bekend.

Al geplaatst waren Amsterdam Bulldogs, Vadeko Flyers (Heerenveen) en Ruijters/Eaters Geleen. Zij vochten nu onderling uit wie het felbegeerde thuisvoordeel kreeg. Uiteindelijk eindigde Amsterdam als eerste, voor Geleen, dat Heerenveen op doelsaldo voorbleef. Geleen start de best-of-five serie daarmee thuis tegen Heerenveen.

De tegenstander van Amsterdam is Diamant Trappers (Tilburg) geworden. De Tilburgers vochten in een vergelijkbare poule met de Nijmegen Emperors en Skoda Duindam Wolves (Den Haag) om de vierde play-off stek. Opmerkelijk was dat alledrie de teams twee wedstrijden wonnen, en dat dat juist de uitwedstrijden waren. Mede dankzij een klein 1-2 en 3-4 verlies waren de Trappers het gelukkigst in hun doelsaldo, wat hen van de play-offs verzekerde.

Volgend weekend starten de play-offs met onderstaande confrontaties:
Amsterdam Bulldogs - Diamant Trappers
Ruijters/Eaters Geleen - Vadeko Flyers

'Mogelijk boycot publieke omroepen'

Icoon Media nieuws De kabelexploitanten dreigen de publieke tv-zenders Nederland 1, 2 en 3 vanaf 1 maart niet meer uit te zenden. Het dreigende boycot zou het resultaat zijn van een ernstig meningsverschil over de betaling van rechten. Dat meldt De Telegraaf maandag. De publieke omroepen willen dat de kabelexploitanten gaan betalen voor de rechten die ze voor de uitzendingen moeten betalen.

Volgens de kabelexploitanten is het betalen van tv-rechten echter een zaak van de omroepen zelf. Bovendien zijn de bedrijven bang dat, als ze toegeven aan de eisen, de commerciële omroepen ook met dergelijke eisen gaan komen.

De kabelexploitanten weigeren dan ook in te gaan op de eisen van de omroepen. Dit is een probleem, aangezien ze door de wet verplicht zijn de publieke tv-zenders aan de kijkers te leveren.

Schrijver Hunter Thompson pleegt zelfmoord

Hunter S. Thompson heeft zichzelf zondag door het hoofd geschoten in zijn huis in de buurt van de Amerikaanse wintersportplaats Aspen. De 67-jarige schrijver en journalist overleefde de zelfmoordpoging niet. Het is niet bekend waarom de man zichzelf van het leven beroofde.

Thompson was betrokken bij de 'New Journalism' beweging in de jaren '60, waarbij schrijvers een romanachtige en persoonlijke aanpak gebruikten voor hun artikelen. Thompsons reis naar een anti-drugs conventie leidde tot zijn meest bekende werk 'Fear and Loathing in Las Vegas', dat in 1998 als film werd uitgebracht met Johnny Depp in de hoofdrol. Andere werken van Thompson zijn onder andere 'The Great Shark Hunt', 'Generation of Swine' en 'Better than Sex', dat over de verkiezingszege van Bill Clinton in 1992 gaat.

---
Met dank aan RedDevil085 die dit bericht geheel vertaald submitte. Ook rikdinges wordt bedankt.

Zes kinderen doodgestoken op Chinese ijsbaan

addie84 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws Bij een bloedbad op een ijsbaan in de Chinese provincie Xinjiang zijn zondag zes kinderen om het leven gekomen. Acht andere kinderen raakten ernstig gewond toen twee jongemannen de ijsbaan opstormden en op de schaatsers in begonnen te steken. Dat hebben de Chinese staatsmedia maandag gemeld.

Na de steekpartij gingen beide daders er vandoor. Eén van hen overleed toen hij van een hoog gebouw sprong, de ander heeft de politie wel kunnen aanhouden. Er is nog niets bekend over een motief, wel is bekendgemaakt dat één van de mannen een ex-drugsverslaafde zou zijn met 'vijandige gevoelens ten opzichte van de maatschappij'.

Dominguez geen testrijder Jordan

Mario Dominguez zal in 2005 definitief geen testrijder worden bij Jordan Grand Prix. Dominguez rijdt ook dit jaar in de Champ Cars, waardoor een testrol bij Jordan uitgesloten is.

Mario Dominguez rijdt al drie jaar in de Amerikaanse Champ Cars, maar testte een paar weken geleden de nieuwe bolide van Jordan op het circuit van Silverstone. Deze test zal geen vervolg krijgen, nu Keith Wiggins, teambaas van HVM, heeft aangekondigd dat Dominguez ook dit jaar aan alle races van de Champ Cars zal deelnemen.

Wiggins lichtte toe dat Dominguez tot het einde van dit jaar onder contract staat bij HVM. De coureur hoopt wel op een racestoeltje bij Midland in 2006. Het nieuws verhoogt de kansen van de overige gegadigden voor een testcontract bij Jordan, waaronder Nicky Pastorelli. Een officiele beslissing hierover wordt deze week verwacht.

Al zeven teams voor GPWC

Sauber heeft als zevende team getekend bij het Grand Prix World Championship (GPWC). Ferrari heeft tot nu toe, als enige F1 team, bij Ecclestone bijgetekend om ook na 2007 nog in de Formule 1 uit te komen.

Er zijn nu nog twee teams waarvan nog niet bekend is wat ze zullen doen. Red Bull en Jordan hebben nog niet aangegeven of ze bijtekenen voor de F1 of tekenen voor GPWC. Het wordt echter wel aangenomen dat na het tekenen van Sauber bij GPWC deze twee teams dat ook snel zullen doen.

De GPWC heeft toegezegd tussen de 75 en 80 procent van de opbrengsten te verdelen onder de teams. Dit in tegenstelling tot de 50 procent die Bernie Ecclestone biedt en een veto recht voor elke verandering in de reglementen.

Brandstichting in islamitische school

Icoon Binnenlands nieuws Bij een islamitische school in het Haarlemse Schalkwijk is maandagochtend brand gesticht. De brand richtte geen grote schade aan, en het vuur doofde uit zichzelf. De politie weet nog niet in welke hoek de daders gezocht moeten worden, en zoekt nog getuigen.

Medewerkers van de school ontdekten rond 08.00 uur brandsporen die het vuur had achtergelaten. Omdat de schade niet al te groot was, konden alle lessen gewoon doorgaan. Wel moest voor een aantal lessen gebruik gemaakt worden van lokalen van een andere school in de buurt.

Mogelijk 152 doden na aardverschuiving Indonesië

Icoon Buitenlands nieuws Een aardverschuiving in de Indonesische stad Bandung heeft maandag het leven gekost aan tenminste 13 mensen. Er worden nog 139 mensen vermist, die zich volgens de politie allen onder het puin bevinden. De slachtoffers woonden in een sloppenwijk naast een vuilnisbelt. Door zware regenval ging een gedeelte van het vuilnis schuiven, wat een aardverschuiving veroorzaakte.

"De vermisten liggen nog begraven onder het puin. We proberen ze nog te vinden, maar we weten niet hoeveel overlevenden er zijn", aldus een woordvoerder van de politie. De toegangswegen naar de twee dorpjes die getroffen zijn liggen nog geblokkeerd met een mengsel van vuilnis en aarde.

Reddingswerkers zijn bang dat de situatie nog erger kan worden als het opnieuw gaat regenen. "Als het vanavond weer regent, kan er nog een aardverschuiving plaatsvinden en kan de situatie nog veel erger worden."

Zware regenval is momenteel in de heel regio een groot probleem. Zo moesten net ten zuiden van Bandung 10.000 mensen hun huizen verlaten vanwege het gevaar voor overstromingen.

John O'Brien vertrekt bij Ajax

John O'Brien is per onmiddelijke ingang vertrokken bij Ajax. Hij zag geen heil meer in een vervolg van zijn loopbaan bij de Amsterdamse club. Ajax verleende desgewenst medewerking aan de overschrijving naar ADO Den Haag.

De 27-jarige Amerikaan was sinds 1998 aan AFC Ajax verbonden. Door meerdere blessures kwam de speler de afgelopen twee seizoenen nog maar sporadisch voor op het wedstrijdformulier.

Mede hierdoor dichtte O'Brien zichzelf weinig kansen toe om ooit nog terug te keren in de basiself van de hoofdmacht. Daarom wilde hij per direct onder zijn contract uit, dat overigens nog liep tot het einde van dit seizoen. Ajax heeft aan deze wens gehoor gegeven.

O'Brien vertrekt eerst naar de Verenigde Staten waar hij met behulp van alternatieve geneeswijzen het blessureleed van zich af wil schudden. Vervolgens zal hij zich melden bij ADO Den Haag, waar hij zijn carriere een goed vervolg zal proberen te geven. Bij ADO heeft O'Brien een contract getekend tot halverwege 2006.

Belgen zeiken over Pleestation

Als het aan de Belgische makers van de Pleestation ligt hoeven mannen na het consumeren van een paar smakelijke pintjes zich niet meer te vervelen op het toilet. Na grondig onderzoek kwamen ze erachter dat mannen uit verveling gaan neuspeuteren (10%), hun literaire talent op de muur spuien (5%), deze literaire hoogstandjes bestuderen (20%) of hun tijd op een andere manier nutteloos invullen.

Als er een Pleestation aanwezig is kan deze tijd nuttiger en plezanter ingevuld worden. De Pleestation is een urinoir waarin sensors zitten die registreren waar de straal terecht komt. Op deze manier kan de mannelijke joystick echt gebruikt worden om een game of iets anders te besturen.

Momenteel zijn ze nog bezig met de prototypes en gezien de tijd die ze er al in gestoken hebben lijken ze zichzelf toch wel degelijk serieus te nemen (niet geheel af te leiden van de site zelf trouwens). Hoe ze om denken te gaan met een resoluut "Game Over" als de straal stagneert is niet bekend.Een ontwerpschets.


Het tweede prototype. De derde uitvoering zou de commercieel toepasbare versie moeten worden.

Casema wil één landelijk kabelbedrijf

Als het aan directeur Jos Molenkamp van kabelmaatschappij Casema ligt komt er in Nederland één groot kabelbedrijf. Volgens hem is het noodzakelijk dat Casema gaat fuseren met haar concurrenten UPC en Essent. Alleen op deze manier kan de kabel overleven in de strijd tegen de internetaanbieders en telecombedrijven zoals KPN, Versatel, Wanadoo en Tiscali

Molenkamp uit in het interview zijn frustraties over het feit dat Casema met 1,4 miljoen kabelaansluitingen alleen rondom Den Haag, Utrecht en Breda een sterke positie heeft. Hierdoor is het voor Casema niet mogelijk om internet, telefonie en televisie landelijk aanbieden wat andere telecombedrijven wel kunnen

"De kabel moet meer integreren en consolideren. Voor de consument zou het goed zijn als er één landelijk kabelbedrijf ontstond", aldus Molenkamp in Het Financieele Dagblad.

Drie jaar geleden hield de NMA een fusie tussen Casema en UPC tegen. Volgens Molenkamp zal de toezichthouder nu anders tegen de markt aankijken. UPC zegt dat men niet met Casema in gesprek is over een mogelijke samenwerking. Essent meldt niet "via de media" te willen onderhandelen.

Leuke, onbekende games voor weinig geld

"I Wanna Play" is een nieuw project van onafhankelijke game-ontwikkelaars die zich richten op het steunen en promoten van jonge, getalenteerde producenten.
De games van I Wanna Play zijn leuke spellen die voor weinig geld te verkrijgen zijn. Ze zien er over het algemeen goed uit qua graphics en zijn leuk om te spelen. Daarnaast is de moeilijkheidsgraad niet al te hoog en de besturing zit makkelijk in elkaar. Voordat je een spel koopt, kun je eerst een demo spelen om een indruk te krijgen van het aanbod op I Wanna Play. Alle games zijn van tevoren getest en zijn compatible met MS Windows 98, 2000, ME en XP.

Enkele van de leukste spellen zijn:

Air Guard
Dit spel speelt zich af tijdens de Tweede WereldOorlog. Duitsland besluit een overweldigend luchtoffensief te beginnen. Jij hebt niets te verliezen en sluit je aan bij de Air Force om je volk en vaderland te beschermen. Het resultaat is een enorme luchtoorlog. Door de eenvoudige muis -en joystickbesturing is Air Guard een van de best speelbare flightsims.

Dispatcher
In dit spel is het de bedoeling dat je een bus uit een compleet volgeparkeerde parkeerplaats krijgt. De speler moet alle andere bussen zo schikken dat de weg vrij wordt voor je eigen bus. Dit spel heeft een eigen 3D engine die het mogelijk maakt geheel vrij door de ruimte te bewegen, in en uit te zoomen en te veranderen van perspectief.

Puck
Puck gaat over de genadeloze strijd van een moddermonstertje dat het opneemt tegen een uitbraak van de eendenstand. Zijn enige wapen tegen de verschrikkelijke regen van eendenuitwerpselen zijn z'n eigen lichaamsprocessen. Het doel van het spel is om een zo hoog mogelijk score te behalen door de eenden neer te schieten. Het grote voordeel van dit spel is dat je de mogelijkheid hebt om je hoogste score op internet te zetten en deze met de andere spelers te delen.


Klik hier om naar IWannaPlay.com te gaan.

Jongens aangehouden na flitsen vanaf viaduct

Zondagochtend heeft de politie van Blerick (Limburg) drie jongens van 16,17 en 18 jaar aangehouden die van een viaduct in Blerick met een fotocamera aan het flitsen waren naar voorbijrijdende auto's.

De politie hield de jongens aan na een tip van een getuige die drie personen op het viaduct over het Zuiderbrugtracee bij Blerick had zien staan flitsen. Ook had de getuige gezien dat zij gooiende bewegingen maakten naar passerende auto's op de A73.

Na hun aanhouding bekenden de drie jongens, afkomstig uit Blerick en Venlo, dat zij op het viaduct met een fotocamera voorbijkomende auto's hadden staan flitsen. Zij ontkenden iets naar beneden te hebben gegooid of soortgelijke bewegingen te hebben gemaakt.

De jongens werden naar huis gestuurd zonder camera, de zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie.

Hoogopgeleide twee keer welvarender dan laagopgeleide

Hoogopgeleiden zijn in Nederland twee keer zo welvarend als laagopgeleiden, zo laat het Centraal Planbureau (CPB) vandaag weten. Zonder belastingen, sociale premies en overheidsuitgaven zou de welvaart van mensen met een universitaire opleiding 3,5 keer zo hoog zijn als die van de laagst opgeleiden.

Gedurende hun hele leven verdienen hoogopgeleiden 3,5 keer zoveel als laagopgeleiden, maar de al genoemde belastingen, sociale premies en overheidsuitgaven zorgen voor een aanzienlijke demping van de verschillen in welvaart tussen hoog- en laagopgeleid.

Het is voor het eerst dat een studie op deze omvattende wijze inzicht geeft in de uitwerking van collectieve regelingen op de welvaartsverdeling.

In de studie werden de inkomensgroepen ingedeeld aan de hand van het onderwijsniveau. Zes niveaus werden onderscheiden: basisonderwijs, VBO/MAVO, HAVO/VWO, MBO, HBO en Universitair. Berekeningen laten zien dat mensen met alleen basisonderwijs over het gehele leven gemeten gemiddeld een loon verdienen dat 48% bedraagt van het gemiddelde in de samenleving. Als gevolg van het stelsel van collectieve regelingen wordt het relatieve welvaartsniveau echter verhoogd tot 74%.

Aan het andere uiteinde van het spectrum, mensen met een universitaire opleiding, zijn deze cijfers respectievelijk 172% en 143%. Voor de overige groepen ligt de omvang van de herverdeling tussen deze twee uitersten in.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 14

Deeltje 14 WID!! Het een na laatste deel van dit seizoen Wat is dit!! Suc6

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

FOK! Prijswinnaars week 7

Vorige week gaven wij 2x2 kaarten voor Extrema Beautiful 2005 weg. Bijna iedereen kon ons vertellen dat dit de 3e editie is, maar er konden helaas maar twee mensen winnen. En dit zijn:


DuchessX
missbehavin


Ook gaven we 3 keer de DVD box van de tv-serie Dirty Dancing weg. Deze gaan naar:


the_Da
Psycho_Flip
cuica


De film Dirty Dancing speelde zich af in de zomer van 1963, zoals bijna iedereen wel wist.

Gefeliciteerd allemaal!

Casino's in WoW verboden

Vanaf 17 februari is het verboden om casino's en andere manieren van gokken op te zetten in het spel World of Warcraft. De eigenaars van die online-casino's spammen de algemene chatkanalen vol en proberen spelers over te halen om naar hun virtuele casino te komen. In deze virtuele casino's is het mogelijk om bijvoorbeeld te dobbelen voor in-game geld. Volgens Blizzard is dit niet de bedoeling van het spel en ze willen niet dat mensen worden lastig gevallen door casino-eigenaren.

Blizzard heeft wel verklaard dat ze graag zien dat spelers hun eigen content voor het spel verzinnen, maar casino's zorgen voor een toename van de hoeveelheid spam en dat is juist wat Blizzard wil tegengaan. Be advised that casinos encourage spamming and scamming, and there have been a resounding number of complaints about the gambling practice. As such, should a character be found running a casino disciplinary action will be taken in accordance with the rules against Spamming and Advertising. Aldus Blizzard.

Het einde der tijden staat vast

Sinds onheugelijke tijden verwondert de mens zich over het ontstaan en vergaan van het leven en de wereld. Niet alleen het begin van alles, maar ook het eind der tijden is onderwerp geweest van meer of minder filosofische bespiegelingen. Er is geen religie of zij heeft zich een uitgesproken idee of saillant beeld gevormd van de oorsprong en het doel van het bestaan. Daarbij zie je vaak dat het aardse leven als overgangsfase wordt beschouwd, als een straf die je moet uitzitten of als een leerproces dat je moet ondergaan. Het ultieme doel is het bereiken van een paradijselijk leven of een nirwana waarin niets meer hoeft en alles futiel is. En wie zich niet aan deze religieuze orde der dingen houdt, zal branden in de hel of eeuwig blijven ploeteren in het moeras van de ondeugd.

Bush aangekomen in Brussel

De Amerikaanse president George Bush is gisteravond aangekomen op de Belgische luchthaven Zaventem. Vervolgens werd hij vervoerd naar de hoofdstad Brussel, waar hij tot woensdagochtend te gast is. De president zal ondermeer spreken met vertegenwoordigers van de Belgische regering, de NAVO en de EU.

Bush wil zich tijdens zijn Europa-bezoek voornamelijk richten op het verbeteren van de betrekkingen met Europese bondgenoten. Ook zal de president in Brussel aandringen op een grotere rol van de Europese Unie bij de wederopbouw en politieke herinrichting van Irak. Bush reist woensdag door naar Duitsland en vervolgens naar Slowakije voor een ontmoeting met de Russische president Poetin.

Gisteren werd in Brussel al flink geprotesteerd tegen de komst van George Bush. Ook de komende dagen worden nog grote demonstraties verwacht. Uit voorzorg worden zo'n 2.500 agenten ingezet.

Trein botst op lege auto

De intercity tussen Maastricht en Eindhoven is vanochtend rond zes uur ter hoogte van het Limburgse Susteren op een lege auto gebotst die op het spoor stond geparkeerd. Niemand in de trein raakte gewond. De wagen kwam onder de voorzijde van de intercity terecht, die daardoor onmogelijk verder kon rijden. De trein liep niet uit de rails.

Voorlopig rijden er geen stoptreinen tussen Susteren en Sittard en geen intercity's tussen Sittard en Roermond. De politie onderzoekt de zaak nu verder.

In Ede gebeurde gisteravond iets soortgelijks. Een trein botste bij een overgang op een lege auto. Ook hier raakte niemand gewond.

Limburg heeft geen plaats voor IC-patiënten

Mocht je in Limburg wonen en één dezer dagen in ernstig levensgevaar verkeren, dan kun je binnen je eigen provincie in geen enkel ziekenhuis terecht. Zowel in Maastricht, Heerlen, Sittard, Venlo en Roermond zijn alle bedden op de Intensive Care bezet. Daarbij is de IC-afdeling van het St. Jans Gasthuis in Weert vrijdag gesloten. Alleen in Veldhoven en Helmond, nabij de provincie gelegen plaatsen in Noord-Brabant, waren gisteren nog enkele plaatsen vrij.

Limburgse patiënten die acuut intensieve zorg nodig hebben, bijvoorbeeld wegens een ernstige ziekte of na een zwaar ongeval, moeten nu naar ziekenhuizen in Brabant en Gelderland of naar medische centra in het Duitse Aken of de Belgische plaatsen Genk en Leuven.

Een woordvoerder van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaf aan dat dit nieuw voor hem is. Volgens woordvoerders van het Weerter St. Jans Gasthuis komt het echter vaker voor dat in de hele provincie geen bedden beschikbaar zijn.

Real Betis klimt naar derde plaats

Dankzij een 2-0 overwinning op Deportivo la Coruna heeft Real Betis de derde plaats in de Spaanse Primera Division overgenomen van Sevilla, dat zaterdag met 1-0 verloor van Real Sociedad.

Betis dankte de overwinning vooral aan Marcos Assuncão, de Braziliaan scoorde beide doelpunten.

Regerend landskampioen Valencia, dat al zes competitiewedstrijden op rij niet heeft gewonnen, verloor zondag met 1-0 van Racing Satander, dankzij een treffer van Mario Sequeiro. In de stand staat Valencia nu vijfde, met drie punten achterstand op Betis en Sevilla.

Villarreal won met 3-2 van Atlético Madrid, na met 0-2 te hebben achtergestaan. Nadat Fernando Torres Atlético aan een 0-2 voorsprong had geholpen, nam de thuisploegin de tweede helft het heft in handen. Via Diego Forlan en een eigen goal van Luis Perea werd het 2-2 en in de allerlaatste minuut zorgde Juan Pablo Sorín voor het winnende doelpunt.

Adventure 'Bone' aangekondigd

Ontwikkelaar TellTale Games, opgericht door voormalige LucasArts medewerkers, heeft aangekondigd bezig te zijn met een adventure op basis van de stripfiguurtjes van Jeff Smith, "Bone". Volgens Telltale Games zal het spel veel humor, charme en mysterie bevatten, en zowel fans van de strips als adventure-liefhebbers aanspreken.

De neefjes Bone worden tijdens een reis door een woestijn van elkaar gescheiden door een zwerm sprinkhanen. Fone Bone heeft alleen een mysterieuze kaart en het boek Moby Dick bij zich. Hij moet op zoek naar zijn familieleden en komt daarbij allerlei wezens tegen die in de vallei leven.

Meer informatie over de stripfiguurtjes vind je hier. Het is nog niet bekend wanneer het spel klaar zal zijn.

Sneeuwval zorgt voor lange files

Sneeuwval en gladheid hebben vanochtend voor lange files gezorgd op de Nederlandse wegen. Even na 08:00 uur stonden er 58 files met een totale lengte van 375 kilometer.

Op de A2 tussen knooppunt Oudenrijn en Breukelen stond 15 kilometer. Op de A12 tussen Waddinxveen en de Meern stond zelfs 25 kilometer. Opvallend was dat er weinig ongevallen waren. Volgens de politie heeft het verkeer zich goed aangepast aan de omstandigheden.

In januari werd er door sneeuwval zelfs een recorddrukte op de Nederlandse snelwegen gemeld.

Monnik plakt eigen ogen dicht

De 81-jarige Thaise monnik Prapatworakhun heeft per ongeluk zijn eigen ogen dichtgekleefd, toen hij een tube superlijm verwarde met oogdruppels. Hij wordt sinds het incident op 17 februari behandeld in een ziekenhuis.

"Ik heb verschillende druppels op de grond laten vallen en zag duidelijk een vloeistof. Daarop heb ik vier druppels in mijn ogen gedaan. Binnen een minuut voelde mijn ogen koud aan en bleven ze dicht zitten", zo lichtte de monnik toe.

Oogspecialisten proberen nu de superlijm te verwijderen. Wat de schade aan zijn ogen is, kan pas worden bepaald als de lijm is verwijderd.

"Russen zijn nucleair materiaal kwijt"

De Russen zijn de helft van hun nucleaire materiaal kwijt. Dat zegt de Amerikaanse senator John Rockefeller, vice-president van de senaatscommissie voor de inlichtingendiensten. Waarschijnlijk heeft het verdwenen materiaal volgens de senator de weg naar terroristen gevonden die aanslagen willen plegen op de VS. Hij vroeg zich af of Rusland niet gevaarlijker is dan Noord-Korea, dat heeft gezegd de atoombom te hebben.

Volgens Rockefeller wordt het nucleaire materieel in Rusland slecht bewaakt en kan het weglekken door corruptie. De geheime dienst CIA wilde geen commentaar geven op de uitlatingen van Rockefeller.

Nascar: Uitslag Daytona 500

In Amerika is het Nascar seizoen geopend met de Daytona 500. De eerste race was prooi voor Jeff Gordon, die in de finale niet zonder enig geluk de wagens van Kurt Busch en Dale Earnhardt Jr. van zich afhield.

De aanwezigen hadden lange tijd het idee dat Tony Stewart met de zege weg zou komen. Het grootste deel van de race lag zijn Chevrolet op kop. Earnhardt Jr. kwam echter vanaf de dertigste plaats opzetten, van zins om zijn titel te prolongeren. De 'mooie jongen' van het Nascar pakte in ronde 197 even de leiding, maar zag Gordon op drie ronden van het einde passeren. Enkele tellen later werd een caution gegeven -gele vlagsituatie-, waardoor uiteindelijk niet 200, maar 203 ronden moesten worden geraced. In de resterende twee volle racerondes kwamen Busch en Earnhardt Jr. echter niet meer aan Gordon voorbij. Gordon won daarmee de 47e versie van de Daytona 500, hij won deze race al tweemaal eerder. Hij neemt tevens de leiding in het klassement.


Winnaar Jeff Gordon viert zijn zege

Uitslag Daytona 500
(coureur - auto/sponsor - racepunten/bonuspunten)
1 Jeff Gordon (Chevrolet/DuPont) 185/5
2 Kurt Busch (Ford Sharpie/IRWIN Industrial Tools) 170/0
3 Dale Earnhardt Jr. (Chevrolet/Budweiser) 170/5
4 Scott Riggs (Chevrolet/Valvoline) 160/0
5 Jimmie Johnson (Chevrolet/Lowe's) 160/5
6 Mark Martin (Ford/Viagra) 150/0
7 Tony Stewart (Chevrolet/The Home Depot) 156/10
8 Sterling Marlin (Dodge Coors/Light) 142/0
9 Kevin Lepage (Dodge/Patron Tequila) 138/0
10 Rusty Wallace (Dodge/Miller Lite) 134/0
11 Elliott Sadler (Ford/M&M's) 130/0
12 Carl Edwards (Ford Office/Depot) 127/0

Sauber stopt tests door slecht weer

Sauber heeft vandaag de driedaagse testsessie op het circuit van Imola vroegtijdig beëindigd. Regen en sneeuw voorkwamen dat er representatieve rondetijden neergezet konden worden.

Jacques Villeneuve probeerde het nog negen rondjes met de auto voor het komende seizoen. Felipe Massa had het zelfs na een rondje wel gezien.

“We waren van plan Massa de nieuwe Michelin banden te laten testen en om Villeneuve een race-simulatie te laten doen voor de race hier in april,” aldus hoofd race engineer Jacky Eeckelaert. “Door het koude en slechte weer kregen we de banden echter niet op de juiste tempratuur. Tevens was het te gevaarlijk en nogal zinloos om de test voort te zetten. Morgen kijken we nogmaals of de weersomstandigheden dermate verbeterd zijn zodat we dan hopelijk nog wat tests uit kunnen voeren. Gelukkig hadden we gister wel goed weer zodat deze test niet als compleet verloren hoeft te worden beschouwd.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.