Beloki wil alles rijden

Waar de meeste ronderenners zich tegenwoordig maar richten op een paar wedstrijden, wil Joseba Beloki het dit jaar anders aanpakken. Hij wil zoveel mogelijk wedstrijden rijden en dus eigenlijk ook gewoon de drie grote rondes rijden.

Na zijn val in de Tour de France van 2003 is Beloki niet meer echt succesvol geweest. Hij wisselde twee keer van ploeg en had te kampen met kleine gezondheidsklachten en de naweeën van zijn zware blessure. Nu hij zit waar hij wil zitten, bij Liberty Seguros, en zich weer fit voelt, wil hij ook maar meteen zoveel mogelijk rijden.

Zelf zegt Beloki erover: "Ik wil mezelf flinke doelstellingen voorschrijven en één daarvan is rijden wat ik rijden kan. Om die reden overweeg ik de mogelijkheid om alle drie de grote rondes te rijden en het hele seizoen door te gaan tot en met het WK, omdat dat in Madrid is."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik compleet hersteld ben van mijn been- en elleboogblessures (opgelopen in de Tour van 2003, red.) en wat ik nu nodig heb is om me weer een renner te voelen en terug te keren op het niveau wat ik had. Mijn doel, vanaf nu tot aan de Tour de France, is om zoveel mogelijk te rijden, om weer vertrouwen te krijgen in mijn mogelijkheden en mijn niveau van voor de val in 2003 te hervinden."

Met die doelstelling reed Beloki vorige week al de Tour de Langkawi, al had hij vooraf aangegeven dat vooral als training te zien. Op weg naar de Giro zal Beloki de Ronde van Murcia, de Tirreno-Adriatico, de Catalaanse week en de Ronde van Romandië rijden. In de Giro d'Italia hoopt hij dan in de laatste twee weken in topvorm te zijn.