Seedorf blijft hopen op Nederlands elftal

Clarence Seedorf heeft Oranje nog niet uit zijn hoofd gezet. De middenvelder speelde ng niet onder bondscoach Marco van Basten, maar hij hoopt nog altijd op een uitnodiging.

"Ik ben 28 jaar en ik denk dat ik wel de capaciteiten heb om nog iets te kunnen betekenen", zegt Seedorf in AD Sportwereld.

Na het Europees kampioenschap van 2004 onderging Seedorf een operatie, waarbij er een stukje bot uit zijn rechter dijbeen gehaald werd. Daardoor miste hij de oefenwedstrijd tegen Zweden, en sindsdien werd de 77-voudig international niet meer opgeroepen voor Oranje. "Maar het zal er best nog een keer van komen, daar ben ik van overtuigd", laat Seedorf in het AD weten. "Het is tenslotte al vaker gebeurd dat ik er even niet bij was. En ook toen is het weer goed gekomen. Ik heb nog geen afscheid genomen."

Van Basten heeft zich in het verleden kritisch over Seedorf uitgelaten. "Als het Hiddink, Van Gaal, Rijkaard en Advocaat niet lukt om Seedorf aan het voetballen te krijgen, waarom ik dan wel?" Bij zijn aanstelling als bondscoach bevestigde Van Basten die woorden: "Dat heb ik toen gezegd en daar sta ik nog steeds achter."

Van Basten verklaarde in september echter dat hij de middenvelder nog niet heeft afgeschreven, al plaatst hij daar wel wat kanttekeningen bij. "Ik heb onlangs met hem gesproken en ik vind het een warme en interessante jongen die geïnteresseerd is in voetbal", zei de bondscoach in Sportweek. "Als hij zo goed blijft spelen en we krijgen goede informatie over hem en we gaan hem bekijken, dan zal hij uiteraard weer voor selectie in aanmerking komen. Maar hij brengt ook complicaties met zich mee. Hij gaat te vaak de discussie aan, waarvan ik denk: dit heeft geen enkele zin."