Ajax lonkt naar Kanu

Volgens het dagblad de Telegraaf wil Ajax zich in de winterstop versterken met oud-speler Nwankwo Kanu. De 28-jarige Kanu, die nu bij het Engelse West Bromwich Albion speelt, zou in Amsterdam de opvolger moeten worden van Zlatan Ibrahimovic.

Midden jaren 90 speelde Kanu al bij Ajax, waarmee hij toen in 1995 de UEFA Champions League won. In 54 competitiewedstrijden maakte hij toen 25 doelpunten. Nadat hij in 1996 olympisch goud won met Nigeria verruilde hij Ajax voor Internazionale.

In Milaan wam hij echter, mede door een hartkwaal, nauwelijks in actie. De afgelopen zes jaar speelde de spits bij het Engelse Arsenal, maar daar kwam hij afgelopen zomer niet in aanmerking voor een nieuw contract.

Bij het Engelse West Bromwich heeft Kanu nog een contract tot het eind van dit seizoen. Volgens De Telegraaf zou de Nigeriaan wel oren hebben naar een terugkeer naar Ajax. Zijn huidige club wil hem echter niet zonder slag of stoot laten gaan.

De club uit Birmingham is zeer tevreden over Kanu, die dit seizoen zelfs enkele wedstrijden de aanvoerdersband mocht dragen. Manager Bryan Robson zei vorige week kort na zijn aantreden dat geïnteresseerde clubs met veel geld over de brug moeten komen. De Engelse pers speculeert al enkele weken over een mogelijk vertrek van Kanu, die niet blij zou zijn met het ontslag van Robsons voorganger Gary Megson. Zo zouden er een aantal Engelse en Spaanse clubs de speler volgen.