Nederlandse 4x100 meterploeg faalt

De Nederlandse 4x100 meterploeg heeft het niet gered om de finale op dat onderdeel te bereiken. Vorig jaar behaalde de ploeg nog een bronzen medaille op het wereldkampioenschap.

Timothy Beck, Troy Douglas, Patrick van Balkom en Caimin Douglas hoopten tijdens de Olympische Spelen te kunnen stunten. Vorig jaar behaalden ze geheel onverwacht de vierde plaats op het wereldkampioenschap, die door een diskwalificatie later nog werd omgezet naar een derde plek. De vier werden Nederlandse sportploeg van het jaar en trainden hard voor deze Spelen. Voor Troy Douglas moest zijn laatste kunstje de kroon op zijn atletiekloopbaan worden.

Het liep echter allemaal anders. In de halve finale moesten ze uitkomen tegen sterke landen. De eerste lopers Timothy Beck en Troy Douglas konden niet op de begeerde plaats in de voorhoede komen. Van Balkom liep de bocht en kwam bij de wissel aan als zevende. Met alle risico probeerde Caimin Douglas door een goede wissel plaatsen te pakken, maar de wissel liep fout. Caimin Douglas kreeg het stokje niet in zijn handen en daarmee was het toernooi ten einde voor de 4x100 meterploeg.