Wielinga maakt rentree

De Tour de France is volop in het nieuws, waar vorig jaar Remmert Wielinga zich daar graag wilde bewijzen, is hij dit jaar één van de afwezigen. Reden van zijn afwezigheid is de slepende blessure aan zijn hamstring. Komend weekend hoop Wielinga zijn rentree te maken.

Vorig jaar mislukte zijn debuut tijdens de Tour jammerlijk. Hij had zich er heel veel van voorgesteld, maar echt presteren kon hij niet. Dit jaar wilde hij zich revancheren door een goede Tour neer te zetten. Na de Ronde van Valencia was het voor hem over. Een ontstoken peesaanhechting van de hamstringspier belette hem het fietsen. Nu ruim vier maanden verder gaat een frisse en fanatieke Wielinga zijn rentree maken.

"Ik heb er allerlei dingen aan gedaan", verteld Remmert in een interview met Rabobank.nl, "fysiotherapie, manuele therapie. Ik weet niet precies wat de oplossing is geweest. Maar ik denk dat het belangrijkste was dat ik het gewoon tijd heb gegeven. Het heeft een bepaalde hersteltijd nodig gehad."

"Ik ben optimistisch. Het gaat gewoon goed." Sinds drie weken kan Wielinga voluit trainen. "Aanstaande zondag rijd ik in Oosteekloo mijn eerste wedstrijd sinds de Ronde van Valencia (eind februari 2004). Dan gaan we eens kijken hoe het gaat."

Voorlopig zien we Wielinga niet in grote wedstrijden, hij zal ritme op moeten doen in criteriums en kermiskoersen. Leuk is natuurlijk wat anders, maar om zich in beeld te rijden voor de Vuelta kan hij weinig anders, "ik ben heel gretig. Ik doe mijn best. Ik zie allemaal wel wat het wordt."