Gené neemt plaats Ralf in

Het BMW Williams F1 team heeft bevestigd dat Marc Gené, officieel test- en reservecoureur, Ralf Schumacher zal vervangen tijdens de Grand Prix van Frankrijk op Magny Cours.

Na de crash op Indianapolis bleek dat Ralf lang uitgeschakeld zou zijn. In het ergste geval zou de Duitser twaalf weken van het seizoen moeten missen.

Gené heeft ondertussen aan de start gestaan van 34 Grand Prix' en heeft tot op heden twee keer op het Franse circuit een wedstrijd verreden. Verder heeft de Spanjaard dit jaar al 13.000 kilometer testen achter de rug in de FW26.

"Het is jammer dat zulke kansen alleen voorkomen als één van mijn collega's pech ondervinden, maar het is mijn plicht om het beste uit zulke omstandigheden te halen en er voor te zorgen dat het team geen verdere problemen ondervind door het wegvallen van Ralf. Ik heb eerder op Magny-Cours geraced en heb duizenden kilometers getest in de F26, dus hopelijk zal dit aan de basis liggen van een goed resultaat dit weekend", aldus Marc Gené.

Frank Williams, teambaas van het Britse team, vervolgde: "Ik wens Ralf het beste voor een volledig herstel en ik hoop hem weer in actie te zien voor het einde van het seizoen. Ondertussen hebben we het geluk om een coureur van Marc's kaliber in ons midden te hebben om het gemis op te vangen.

De directeur BMW Motorsport, Mario Theissen, had ook nog het volgende te melden: "Natuurlijk vinden we het heel erg jammer van Ralf. Voorafgaand aan het ongeluk in Indianapolis had hij zijn beste race van dit seizoen in Montreal. Voor het tweede deel van het seizoen hadden we de ambitie om terug te vechten, maar nu is het herstel van Ralf het allerbelangrijkste."