België verslaat Frankrijk in dubbelspel

Het Belgische duo Olivier Rochus en Xavier Malisse, die al sinds de jeugd niet meer samen dubbelden, zijn de verrassende winnaars van het mannendubbelspel op het toernooi van Roland Garros. Ze versloegen hiertoe de Thuisspelers Llodra en Santoro.

De twee Belgen kwamen direct een break op voorsprong maar vier games later breakten de Fransen terug. Bij 5-4 leek de set verloren, maar Malisse en Rochus redden drie setpunten en wonnen die alsnog met 7-5.

Ook in de tweede set ging het niet vanzelf. Fel aangemoedigd door de tientallen Belgische suporters, die moesten opbotsen tegen het Franse publiek, vochten Xavier en Malisse zich terug van een 3-0 achterstand en wonnen de set en de match met een tweede keer 7-5 van de derde reekshoofden.

Xavier Malisse en de erg geëmotioneerde Olivier Rochus speelden bij de junioren samen dubbel en hebben het idee om dit in Roland Garros te herhalen alleszins niet beklaagd. Ze zijn meteen de eerste Belgen ooit die een Grand-slam finale in het dubbelspel konden winnen en dromen al over een medaille op de Olympische spelen in Athene.