[Uitslag] Italië - Kroatië

Italië-Kroatië 1-2
In deze wedstrijd kwam de druk het meest van Kroatische kant maar de Italianen scoorden 3 maal waar de eerste zuivere goal van Vieri afgekeurt werd voor 'buitenspel' maar de 2de ijzersterke tegendraads gekopte goal van Vieri was niets tegenin te brengen.

De tweede helft was een genot om naar te kijken. De Kroaten zochten vaak geheel zonder rem erop het doel van de Italianen. De Kroaten namen het heft in handen en wisten in drie minuten de stand om te buigen naar 1-2. Hierop anticipeerde de Italianen met door hun niet vaak gebruikt voetbal, aanvallen. Dit resulteerde in een bal op de paal van Totti, de gelijkmaker werd uiteindelijk door Izaghi gemaakt, maar ook deze werd onterecht afgekeurd. Deze assistent scheidsrechter was samen met de slordig fluitende Graham Poll dus een belangrijke factor.

Italië Gianluigi Buffon, Christian Panucci, Fabio Cannavaro, Alessandro Nesta(Materazzi 24'), Paolo Maldini, Damiano Tommasi, Cristiano Doni(Inzaghi 79'), Cristiano Zanetti, Gianluca Zambrotta, Francesco Totti, Christian Vieri

Kroatië Stipe Pletikosa, Josip Simunic, Stjepan Tomas, Niko Kovac, Robert Jarni, Davor Vugrinec(Olic 57'), Daniel Saric, Robert Kovac, Zvonimir Soldo(Vranjes 62'), Milan Rapaic(Simic 79'), Alen Boksic

Scoreverloop: Vieri (55'), Olic (73'), Rapaic (76')

Geel: Vieri, Kovac