Sony onthult motion-controller op de E3?

Sinds Nintendo met zijn motion-controller de wereld in zijn greep heeft en het velen malen beter doet dan zijn concurrenten de Playstation 3 en Xbox 360 zijn er regelmatig geruchten naar boven komen drijven dat deze twee met hun eigen motion-controller zouden komen. De Playstation 3 heeft natuurlijk al de Sixaxis maar volgens geruchten komt daar op de E3 een nieuwe controller bij.

Volgens Variety hebben verschillende bronnen bevestigd dat Sony bezig is met een motion-controller en dat deze op de E3 onthuld zal worden. De controller zou verschillende led-lampjes bevatten die door een camera geregistreerd worden. Omdat de camera verschillende kleuren en vormen kan detecteren zou deze een stuk nauwkeuriger zijn dan de Wii-mote.

Of dit zoveelste gerucht waar blijkt te zijn moeten we nog maar afwachten. Vorig jaar zou Microsoft zijn motion-controller onthullen op de E3 maar is dit uiteindelijk uitgebleven. Toch zijn er in het verleden al patenten van Sony opgedoken waarin stond dat ze druk bezig waren met bewegingssensoren.




Submitter:  Bron: http://