Midway gaat ten onder?

Het Amerikaanse bedrijf Midway bestaat sinds 1973, en is dus ruim 35 jaar oud. Midway heeft veel successen gehad met onder andere Mortal Kombat. Het gaat de laatste tijd echter niet zo goed meer met Midway.

Het bedrijf heeft de laatste jaren verschillende obligaties en leningen op haar naam staan. In de contracten staat dat wanneer Sumner Redstone zijn aandelen verkoopt, alle obligatiehouders hun geld tegelijkertijd kunnen terugeisen. Nu de aandelen verkocht is Midway bang dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Dit zou betekenen dat Midway $150 miljoen moet afbetalen, en dat geld is er niet.

Daarnaast moet Midway ook onmiddellijk een lening van $90 miljoen afbetalen aan Sumner Redstone's bedrijf National Amusements. Midway zou dan in totaal $240 miljoen moeten terugbetalen. Hierbij komt ook nog eens de $40 miljoen aan schulden. Midway heeft nu vijftig dagen om de eerstgenoemde $150 miljoen te vinden. Lukt dit niet, dan wordt het bedrijf waarschijnlijk bankroet verklaard. Hoe dit afloopt lees je natuurlijk op FOK!games.