200 custom levels uit LittleBigPlanet verwijderd

Onlangs meldden we jullie via dit bericht dat er zelfgemaakte levels van de LittleBigPlanet-server verwijderd waren. Nu is er ook duidelijkheid over de hoeveelheid en de reden hiervoor.

Er zijn zo'n 200 levels verwijderd, 0,5% van het totale aanbod van zelfgemaakte LBP-levels die momenteel op de servers staan. De reden hiervoor was dat een aantal levels in kwestie inbreuk maakten op auteursrechten, maar het merendeel werd verwijderd vanwege obsceniteiten, die beiden in strijd zijn met de gebruikersovereenkomst van LittleBigPlanet.

Als voorbeeld werd genoemd dat je je level best Oasis mag noemen, zolang het level maar geen muziek van Oasis of afbeeldingen van de frisdrank bevat. Zodra iemand vindt dat het level in strijd is met de gebruikersovereenkomst, kan hij of zij gebruik maken van de zogenaamde "Good Grief"-tool. Het level wordt dan online geblokkeerd en een medewerker van Media Molecule besluit of het level daadwerkelijk in strijd is met de voorwaarden. Indien dit niet het geval is, wordt het level weer vrijgegeven, maar als het wel zo is wordt het level verwijderd van de server en kun je het level offline aanpassen zodat het niet langer in strijd is met de voorwaarden en opnieuw online plaatsen. De ontwerper van het level zal bovendien op de hoogte gesteld worden als z'n level verwijderd wordt.