Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena vindt uitgever

Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay was een goed ontvangen game op zowel Xbox als PC. Vele fans konden hun geluk dan ook niet op toen Universal Pictures, Tigon Studios en Starbreeze Studios aankondigden een remake te gaan maken van deze game. Naast het origineel zou er nog wat extra content op de disc gezet worden, in de vorm van enkele missies die zouden leiden tot de aanval op Dark Athena, een schip met huurlingen die op Riddick jagen.

Lange tijd was het echter stil rondom deze remake, vooral omdat de developers geen uitgever konden vinden voor Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena. Atari heeft nu besloten de game uit te gaan geven.
Bovendien zal de content van de disc er iets anders uit gaan zien dan oorspronkelijk de bedoeling was. De remake van Escape from Butcher Bay staat er nog steeds op, maar het aantal missies van Assault on Dark Athena zijn dermate uitgebreid, dat het een volledige campagne geworden is. Daarnaast zijn er multiplayer-modes toegevoegd, iets wat nog niet in het origineel te vinden was.

Het mag geen verrassing heten dat Vin Diesel de rol als Riddick weer zal invullen, aangezien hij de mede-eigenaar van Tigon Studios is en de hoofdrol in de drie films en de game Escape from Butcher Bay vervulde. Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena zal in de lente van 2009 verschijnen op Xbox 360, PlayStation 3 en PC.