EA geeft het op: Take Two blijft zelfstandig

Na zeven maanden van touwtrekken is het dan eindelijk voorbij, Electronic Arts heeft de strijd gestaakt en Take Two zal als onafhankelijk bedrijf doorgaan. Ondanks dat beide bedrijven weer met elkaar om de tafel waren gaan zitten voor het eerst sinds de poging tot een vijandige overname door EA eerder dit jaar, zijn ze er toch niet uitgekomen. De exacte reden dat EA van de onderhandeltafel is weggelopen is onbekend, maar het zal met de vraagprijs van Take Two te maken hebben gehad.

In een reactie gaf voorzitter van Take Two Strauss Zelnick aan dat het bestuur verder zal gaan met haar werk voor de consument en aandeelhouders. Dat is altijd hun doel gebleven, ook toen EA hun poging begonnen tot overname. Er zal nog wel gezocht blijven worden naar alternatieven voor EA.

We remain focused on creating value for our stockholders and our consumers. This has been our goal since EA launched its conditional and unsolicited bid six months ago, a bid which was repeatedly rejected by our stockholders. As part of that commitment, we remain actively engaged in discussions with other parties in the context of our formal process to consider strategic alternatives. We're especially proud of the success we've enjoyed over the past eighteen months and we remain confident in our ability to generate value for stockholders.

Als later vandaag de beurzen weer opengaan is de verwachting dat de aandelen van Take Two een flinke klap zullen krijgen. De huidige prijs van 21,65 USD per stuk is op basis van de verwachting dat EA meer dan 25,74 USD zou gaan betalen bij een overname. Nu dat niet doorgaat zullen de aandelen waarschijnlijk terugzakken tot rond de koers van voor de overnamestrijd. Toen was een aandeel Take Two ongeveer 17 USD waard.


Geen onderdeel van EA