[UPDATE]60GB PS3 gaat niet uit assortiment Verenigde Staten?

In een gesprek met GamesIndustry.biz liet SCEE president David Reeves zich ontvallen dat de 60GB PlayStation 3, die onlangs in prijs zakte naar $499, uit het assortiment al verdwijnen in de Verenigde Staten. Sony's onlangs geïntroduceerde 80GB model zal dan voor $599 de enige verkrijgbare PlayStation 3 zijn. Deze 80GB versie heeft overigens niet alleen 20GB extra schijfruimte maar is ook standaard gebundeld met de dirt-racer Motorstorm, waarvan je hier onze review kunt lezen.

Ook in Europa zal de prijs niet zakken, wij krijgen voor 599 euro een versie met 60GB schijfruimte, een extra controller en de games Resistance: Fall of Man en Motorstorm. Meer hierover vind je hier.


Motorstorm

[UPDATE]

Onze Amerikaanse lezers kunnen weer rustig ademhalen: de 60GB en 80GB versie van de PS3 komen gebroederlijk naast elkaar te staan in Amerikaanse winkels. Althans, dat lijkt voorlopig zo te zijn. Kaz Hirai is een groot voorstander van een single-SKU strategie, en volgens hem worden de Amerikaanse 60GB consoles niet meer gemaakt.
Een woordvoerder van SCEA heeft echter alle geruchten ontkent, en beweert dat de 60GB en 80GB SKU's beiden nog voor langere tijd te koop zullen zijn.
Wie er nu welk deel van de waarheid spreekt is moeilijk te bepalen.
Bron: Next-Gen.biz
Met dank aan ApfelKoRn82 voor de update via onze submit