Nieuw Wii-project: Capucine

Een Frans development team werkt aan een nieuwe game voor de Wii genaamd Capucine. Capucine is een adventure-game dat verteld wordt als een sprookje. Centraal in de game staan schaduw en licht.

De game speelt zich af in een wereld waar alles dood is. De speler bestuurt een kind dat een 'capucine' (bloem van Oost-Indische kers) vastheeft. Deze bloem zorgt ervoor dat ze kan overleven in de verlaten wereld.

De bloem zorgt er verder niet alleen voor dat het meisje kan overleven, maar zorgt er ook voor dat ze leven kan doorgeven aan haar omgeving. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld bomen opzij gaan die eerder haar weg versperden. Ondertussen moet het meisje oppassen voor de schaduwen die snode plannen met het meisje hebben...

Het uiteindelijke doel van het spel is het reanimeren van de hele wereld zodat er weer fijn in geleefd kan worden. Er is van de game nog niet heel veel bekend buiten een aantal screens en een filmpje. De developer heeft ook nog geen publisher voor de game en daardoor is een release nog niet zeker.