Battle-mode Guitar Hero 3 uitgelegd

Activision en Neversoft komen eind dit jaar met Guitar Hero 3 op de proppen en in plaats van een nieuwe gitaar en nieuwe nummers te leveren, wordt ook de gameplay aangepast.

Zo zal er een co-op career-mode zijn, en een Battle Mode die de filmliefhebbers onder jullie zullen herkennen uit de film Crossroads (nee niet dat geval met Britney Spears). Wie de film niet kent, de climax is een gitaarduel tussen Ralph Macchio tegen de gitarist van de duivel: Steve Vai. De wat jongere generatie zal het waarschijnlijk herkennen uit de videoclip van Tenacious D "Tribute (The Greatest Song In The World)".

Hoewel je (helaas) niet freestyle je beste gitaarwerk tentoon kunt spreiden in de game zal je head to head gaan met één van je vrienden. Tijdens het spelen zul je sterren verzamelen, waarvan je er maximaal drie kunt bewaren. Door je gitaar verticaal te houden, gebruik je een ster en doe je een aanval op je tegenstander. De aanvallen die je kunt doen zijn als volgt:

Broken String: één van de snaren breekt, en die fret-button wordt onbruikbaar. Je tegenstander zal de overeenkomstige fret-button herhaaldelijk in moeten drukken om deze knop weer te activeren.

Difficulty Up: Laat je tegenstander tijdelijk op een hogere difficulty spelen. Vanzelfsprekend niet beschikbaar op expert-niveau.

Amp Overload: Hiermee laat je de fretboard van je tegenstander schudden, waardoor het moeilijker is om de aankomende noten te zien.

Whammy Bar: Hierdoor zal je whammy-bar stuk gaan, en zul je deze razendsnel op en neer moeten bewegen om hem weer aan de praat te krijgen.

Steal Power: Steel een aanvalsster van je tegenstander. Als hij er geen heeft, gaat de aanval verloren.

Double Notes: Verdubbelt het aantal noten dat je tegenstander moet spelen. Vooral erg leuk tijdens solo's.

Lefty Flip: Hiermee krijg je je tegenstander mee op de knieën. De controls van de gitaar worden omgedraaid, waardoor je tegenstander of de noten omgedraaid moet interpreteren, of zijn gitaar moet omdraaien.

De battle-mode blijft spelen totdat de rock-meter van één van beide spelers 0 raakt. Mochten beide spelers het einde van de song halen, dan volgt een sudden-death sequence. Wat dat inhoudt is nog niet bekend.


Laatste scène uit Crossroads