FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 4 juni 2007

Te koop: tof huis

Ik ken het gevoel niet, maar wie weet heb jij wel 75 miljoen dollar in je broekzak zitten waarvan je absoluut niet weet wat je er mee moet doen.

Mag ik dan een tip geven, ga in onroerend goed, naar het schijnt kun je je daar geen buil aan vallen, en als je dat doet dan moet je het natuurlijk wel goed doen en dat kan als je de eerder genoemde 75 miljoen dollar hebt, want voor dat geld koop je dit pandje aan de kust.

World in Conflict naar 360?

Als we de laatste editie van Gamepro moeten geloven zou de aankomende strategy-game World in Conflict naast de PC ook op de Xbox 360 verschijnen. Helaas is Gamepro vooralsnog de enige bron voor dit gerucht. World in Conflict speelt zich af in een wereld waar de Koude Oorlog niet eindigt met het vallen van de muur, maar met de invasie van de Verenigde Staten door de Sovjets. De jongens van de NAVO zullen aan Amerikaanse zijde strijden tegen de binnenvallende Sovjet troepen. Ook worden ons volledig verwoestbare omgevingen beloofd.

Opvanghuis voor bekeerde moslima's Utrecht

Icoon AlgemeenDe Utrechtse Vereniging Islaam-for-all is bezig met een opvanghuis voor Nederlandse meiden die zich tot de Islam hebben bekeerd. Het huis moet woonruimte bieden aan maximaal zes vrouwen uit het hele land.

Volgens de initiatiefneemster Kathelijne Veenstra, zelf ruim drie jaar geleden tot de islam bekeerd, moeten de vaak jonge bekeerlingen een keuze maken tussen hun nieuwe geloof en hun familie. "Vooral ouders die al een hele toekomst voor hun dochter hadden uitgestippeld, reageren heel heftig. 'Als je nog één keer met die hoofddoek op thuiskomt, dan breek ik al je botten!' wordt er dan geroepen."

Tot nu toe worden bekeerde meiden die in problemen raken, in het reguliere opvangcircuit opgevangen. Volgens Veenstra geen ideale situatie. In het kamerproject voor bekeerde moslima's kunnen de meiden met lotgenoten en in een stabiele omgeving werken aan herstel van het contact met familie en vrienden.

De problematiek wordt erkend door deskundigen en de hulpverlening in Utrecht. "We komen het regelmatig tegen dat meiden op straat komen te staan nadat ze zich bekeerd hebben." zegt afdelingsmanager Marieneke. "Er wordt vaak tegen meiden gezegd dat ze moeten kiezen tussen hun ouders en hun islamitische vriendje. Dat maakt het lastig. In gesprek blijven is heel belangrijk, want het blijft je kind. Wrikken levert niets op." Concrete cijfers zijn echter niet voorhanden, maar ook in de crisisopvang van het Utrechtse Meidenhuis zaten dit jaar twee meiden die nadat ze bekeerd werden in problemen raakten.

Nieuwe screens van NFS: Pro Street

Vandaag zijn er vier nieuwe screenshots van de nieuwe Need for Speed uitgekomen.

De Need for Speed serie is een van de meest succesvolle series van Electronic Arts. In plaats van alweer een met neon-licht versierde street racer heeft EA nu gekozen voor een geheel nieuwe game.

Het resultaat? " Het gaat allemaal om authentiek straatracen", zegt Mike Mann van EA. De Fast and Furious vibe is outdated, en de mensen willen iets nieuws. ProStreet geeft daar gehoor aan.

Hieronder de nieuwe screenshots:
Vingerafdrukken tegen Tilburgse waterratten

Icoon BinnenlandsIn de Tilburgse zwembaden Stappegoor, Reeshof, Drieburcht en strandbad Rauwbraken wordt voortaan gebruik gemaakt van een vingerscan. Deze strenge maatregel moet samen met cameratoezicht, gescheiden omkleden en extra trainingen voor het personeel overlast voorkomen en de veiligheid van bezoekers en personeel garanderen.

Houders van abonnementen hoeven hun vinger niet te laten scannen, maar incidentele bezoekers en nieuwe abonnementhouders wel. Bij het kopen van een kaartje wordt de vingerafdruk gescand. Op deze manier kunnen notoire waterratten met een verblijfsontzegging makkelijk bij de deur worden tegengehouden en bij mogelijke problemen de daders achteraf makkelijk geïdentificeerd worden.

Aan het einde van de dag worden de gegevens van brave bezoekers weer gewist. Het Tilburgse sportbedrijf komt met deze aanpak na diverse incidenten in het zwembad Stappegoor en voert de scan met ingang van de seizoensopening in oktober ook in het IJssportcentrum in.

Zwembad Stappegoor Tilburg
Zwembad Stappegoor Tilburg

Winnaar Roland Garros prijsvraag (4)

De Roland Garros prijsvraag van FOK!games en FOK!sport is is in volle gang. Vandaag slechts één uitschakeling van een gelicenseerde speler, en dus ook één winnaar.

We hebben van een flink aantal users een email ontvangen, maar er kon vandaag maar één iemand een exemplaar van Virtua Tennis 3 winnen. Yi-Long was er vandaag het snelste bij, en wint een exemplaar van Virtua Tennis 3 voor de PC.

Voor de mensen die niet gewonnen hebben vandaag, niet getreurd. Er zitten op het moment nog drie spelers in het toernooi die tevens gelicenseerd zijn voor Virtua Tennis 3. Houd FOK!sport de komende dagen dus goed in de gaten, en misschien win je ook een exemplaar van Virtua Tennis 3.

Prijswinnaars worden verzocht een e-mail te sturen naar games@fok.nl.


Verliezen doet pijn

NFLE: Admirals uitgeschakeld voor World Bowl XV

De Amsterdam Admirals zijn er voor het eerst in drie jaar niet in geslaagd de World Bowl te halen. De winnaar van 2005 scoorde zelf wel 38 punten, Rhein Fire maakte er echter drie meer. Fire was al uitgeschakeld voor de World Bowl.

De Admirals kwamen ditmaal niet goed uit de startblokken. Na zeven plays stonden de Düsseldorfers al met 7-0 voor dankzij een 1-yard touchdown run van running back Michael Franklin. De Admirals kwamen in de daaropvolgende drive langszij doordat ook Jonathan Smith een 1-yard touchdown run op zijn naam schreef. Een 49-yard field goal van kicker Jaret Johnson zette de Admirals zelfs nog op voorsprong. Zeker toen safety Grant Mason een turn-over veroorzaakte met een interceptie leek Amsterdam op rozen te zitten. Quarterback Drew Olson gooide echter ook een interceptie met als verschil dat deze zestig yards werd teruggelopen door Andrew Pace.

Een sack en een geblokkeerde punt in het tweede kwart zetten Fire vlak voor de endzone van de hoofdstedelingen. Een 9-yard touchdown run van Charles Anthony was het gevolg. Door een 41-yard field goal van Johnson en een 4-yard touchdown run van Smith naderde Amsterdam Rhein tot op één punt. Fire's kicker Mark Brubaker zette de Admirals weer op een achterstand van vier punten dankzij een 36-yard field goal, vlak voor de pauze.

Het derde kwart begon dramatisch voor Amsterdam. Een korte pass van Olson werd wederom ondergeschept en voor 68 yards teruggelopen in de endzone van de Admirals, ditmaal door cornerback Carlos Hendricks. Amsterdam herstelde zich echter en een 23-yard pass van Olson naar wide receiver Noriaki Kinoshita zette de 31-27 op het scorebord.

In het vierde kwart gooide quarterback Cody Pickett al snel een 7-yard touchdown pass naar tight end Sean Mulcahy waardoor de Admirals in feite al kansloos waren. Een 37-yard field goal van Johnson werd tenietgedaan door een field goal van Brubaker van 31 yards. Even leken de Admirals terug te komen. Met nog iets minder dan twee minuten te spelen ving wide receiver Justin Surrency een 2-yard touchdown pass van Olson en de daaropvolgende two-point conversion slaagde. De achterstand op Rhein was nu nog maar drie punten. De onside kick belandde echter in Duitse handen, waarna Pickett de wedstrijd uit kon knielen.

Met nog twee duels te gaan staat er voor beide teams niets meer op het spel. De stand bovenin is nog wel spannend. Frankfurt lijkt de World Bowl te gaan halen, terwijl Cologne en Hamburg nog twee spannende wedstrijden tegemoet gaan.

Alle uitslagen

WedstrijdUitslag
Cologne Centurions - Hamburg Sea Devils7 - 21
Berlin Thunder - Frankfurt Galaxy22 - 25
Rhein Fire - Amsterdam Admirals41 - 38

Stand na achtste speelronde

TeamGespeeldGewonnenVerlorenGelijk
Frankfurt Galaxy8620
Hamburg Sea Devils8530
Cologne Centurions8530
Rhein Fire8350
Amsterdam Admirals8350
Berlin Thunder8260


Programma negende speelronde

DatumTijdWedstrijd
Vrijdag 8 juni19.00Berlin Thunder - Rhein Fire
Zaterdag 9 juni18.00Cologne Centurions - Amsterdam Admirals
Zaterdag 9 juni18.00Hamburg Sea Devils - Frankfurt Galaxy


Impotente struisvogel kost jongens geld

Drie Duitse pubers moeten van de rechter 140 euro betalen aan de eigenaar van een impotente struisvogel. De eigenaar van de grote vogel en de tieners konden zich beide vinden in deze schadevergoeding die de rechtbank van Bautzen de jongens vandaag oplegde.

Gustav, zoals de struisvogel heet, kan hem niet meer omhoog krijgen sinds de jongens met rotjes naar het dier hebben gegooid. Een verband tussen het knalvuurwerk en de impotentie wordt door een deskundige niet uitgesloten.

Gustavs hoeder wilde eerst een aanzienlijk hogere schadevergoeding van de jongens zien. Hij eiste eerst vijfduizend euro, omdat Gustav met geen mogelijkheid meer nageslacht kan verwekken. Maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de vergoeding van de dierenartskosten, 140 euro.

Poetin: Ik ben de enige echte democraat

Icoon PolitiekDe Russische president Vladimir Poetin heeft flink uitgehaald naar zijn Westerse collega's. In een vandaag verschenen interview, dat door de acht landen van de G8 werd gepubliceerd zegt Poetin: "Of ik een democraat ben? Absoluut! Ik ben de enige echte democraat ter wereld. Het is niet makkelijk om de enige zuivere democraat te zijn. Kijk maar eens naar wat er in Noord-Amerika gebeurt: martelingen, daklozen, Guantanamo, mensen die worden aangehouden zonder dat er een onderzoek of zelfs een proces aan vooraf is gegaan,... dat is verschrikkelijk", aldus de Russische president.

Ook de Europese bewindslieden moeten het ontgelden. Poetin: "Hetzelfde geldt voor Europa: geweld tegen betogers, het gebruik van rubberkogels en traangas in de hoofdsteden, onschuldige demonstranten die het leven laten tijdens optochten enzovoort". Daarmee zinspeelde Poetin op de reactie van de Duitse politie op een betoging van anti-globalisten tegen de G8-top in Duitsland en de dood van een Rus tijdens een betoging in Tallinn (Estland) tegen de verplaatsing van een Sovjet-monument. Enige uitzondering is de voormalige Duitse bondskanselier Gerard Schröder, die een "democraat in hart en nieren" zou zijn.

Oranjerevolutie
Ook de oude Sovjet-staten hebben nog een flinke weg te gaan op de civilisatieladder, meent Poetin. "Maar dan heb ik het nog niet over de oud-Sovjetstaten. Eventjes was er hoop in Oekraïne, maar dat sloeg snel weer om in schandalen en tirannie".

De Russische president zei tot slot dat er geen personen van zijn kaliber zijn overgebleven, waardoor hij met niemand kan babbelen. "Sinds de dood van Mahatma Gandhi, heb ik niemand meer om mee te praten". Opmerkelijk genoeg stierf Gandhi vier jaar voordat Poetin ook maar geboren was.

Thailand - Nederland verre van uitverkocht

Het duel tussen Thailand en Nederland van aankomende woensdag is verre van uitverkocht. Een woordvoerder van de KNVB meldt dat er bij de wedstrijd in het Rajamangala National Stadium tussen de 10.000 en 15.000 toeschouwers aanwezig zijn. Het stadion in Bangkok heeft 65.000 plaatsen.


De prijzen van toegangskaarten variëren van 400 tot 1000 baht, wat omgerekend ongeveer tussen de acht en twintig euro is. Voor Thaise mensen is dat vrij duur, omdat het gemiddelde inkomen van een Thai rond de 220 euro per maand ligt. Daarnaast wordt de wedstrijd, in tegenstelling tot bij ons, in Thailand wel live op tv uitgezonden.

Natasia verlaat Gouden Kooi in september

Icoon ShowbizzNatasia verdwijnt in september uit de Gouden Kooi. Dat maakte ze zondag bekend in het tv-programma Life and Cooking van presentatoren Carlo Boszhard en Irene Moors. Ze vindt dat ze de reallifesoap kan verlaten, omdat ze haar persoonlijke doelen heeft bereikt.

Zo kreeg ze een borstvergroting, haalde ze haar rijbewijs en zal ze ook nog een buikwandcorrectie ondergaan. De producent van Tien zal ook de nieuwe operatie van Natasia betalen. De 'donkere schone' vindt dat ze nu met een gerust hart kan vertrekken. Dat ze geen kans meer maakt om miljonair te worden vindt ze niet erg.

De deelneemster van de Gouden Kooi zei niet om geld te geven en weer bij haar vriend en kinderen te willen zijn. Vorig jaar kwam ze aan de start van de reallifesoap in opspraak toen ze haar dochtertje Cheyenne huilend achterliet voor haar vertrek naar de villa in Eemnes. Dat leidde zelfs tot commentaar vanuit de politiek.

FOK!radio: sex met Breezersletjes en KAA

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Meisjes zijn geen willoze slachtoffers, en als je seks hebt voor een Breezer wil dat niet per definitie zeggen dat je machteloos bent. Dat is de boodschap in een nieuw theaterstuk. Het geeft een kritische kijk op het beeld in de media over jongeren en seks. Het stuk wordt niet alleen in het theater opgevoerd, maar ook op scholen. We vragen een van de schrijfsters, de 21-jarige Alma Mathijsen, wat de bedoeling is. De uitzending begint zoals vanouds om 20:00 uur.

Er kwam afgelopen week een nieuw forum bij: 'Kaaskoppen in het buitenland' (KAA). We babbelen even met het nieuwe modje phileine van het subforum. Zij woont zelf in Spanje. Wat is de bedoeling van het forum? We vragen het aan haar.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We roddelen weer met Yvonne en FA Nikky neemt de week met het forum met ons door. Blinky legt weer een stelling voor.

Kom ook naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten. Zelf ook wat te melden? Je kunt ons tijdens de uitzending ook bereiken via Skype. Onze skypenaam is actionradiolive.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Bliksemse concept-art van en info over Final Fantasy XIII

We moeten nog even wachten voordat Final Fantasy XIII op de PS3 zal verschijnen, maar ondertussen worden we warm gehouden met diverse screenshots en concept-art. Dit keer een plaatje uit de laatste categorie van hoofdpersonage Lightning.

In het blad LEVEL doen de belangrijkste mensen binnen de Final Fantasy-projecten een boekje open over de productie. Motomu Toriyama, Hajime Tabata en Tetsuya Nomura werken momenteel aan Final Fantsy XIII, Versus XIII en Dissidia.

De drie Fabula Nova Crystallis games die momenteel in ontwikkeling zijn, zijn op hetzelfde moment in ontwikkeling genomen. De teams communiceren onderling vrijwel niet met elkaar. Ieder ontwikkelt zijn eigen verhaal binnen het door Square Enix bedachte universum dat draait rond kristallen en magie.

Nomura, die zich bezig houdt met VS XIII, heeft het hoofdpersonage Lightning van XIII ontworpen, maar houdt zich verder afzijdig van het project. Haar ontwikkeling en verhaal wordt volledig door het XIII-team onder leiding van Toriyama bepaald. Welke kant haar personage opgaat wilde hij nog niet zeggen, maar wel wist hij te melden dat het een volstrekt andere richting dan Yuna zal zijn.

De heren beschouwen VII als een mijlpaal in de geschiedenis van de PlayStation met de mix van fantasy en sci-fi. Final Fantasy XIII moet hetzelfde gaan betekenen voor de PS3 en bovendien nog eens de term futurisme opnieuw gaan definiëren. Men vindt het interessant om de hardware te ontdekken:

It's very interesting to explore the new hardware. When you've managed to harness the power in it the results become unbelievable. We're accomplishing things you hardly can manage without the PS3.

De interne druk ervaart men niet anders dan bij andere projecten, inclusief de zijprojecten. Bij de ontwikkeling van Revenant Wings stond Toriyama ook onder een constante druk van Square Enix. De verwachtingen van buiten vormen een veel grotere druk. Om niet in te storten, denk hij liever niet na over de impact die FF XIII kan hebben op PS3-verkoopcijfers.

Toriyama ontkent dat FF XIII om de graphics draait, hij erkent wel dat ze een belangrijke factor zijn in de beleving van een game. De PS3-hardware laat hem karakters ontwerpen die dicht bij de werkelheid zijn op grafisch niveau. Dit moet invloed hebben op hoe je over je personages voelt: in plaats van een virtueel karakter heb je het gevoel een persoon te besturen. Ook zal je emotioneel betrokkener zijn bij het personage.

Nomura wilde bij zijn eerdere projecten al een andere, meer duistere en sinistere kan op gaan, maar kreeg hiervoor de kans niet. Door de opzet van het Fabula Nova Crystallis project, kreeg hij echter eindelijk de ruimte om zijn ideale Final Fantasy te maken en meer dan tevoren menselijke emoties gaan verkennen.
Vooral Kingdom Hearts was zo blij dat hij erdoor verblind werd. Met VS XIII wil hij dus een compleet andere richting op. De game zal draaien om iemand in de echte wereld, er zal minder fantasie zijn en de look & feel van de game zal duisterder en grimmiger zijn dan wat we tot nog toe gewend zijn van Square-Enix. Daartoe baseert hij zijn gamewereld op de echte wereld waarin we leven, met een Final Fantasy ervaring daar aan toegevoegd.
Nomura is ook blij met de nieuwe hardware, veel van zijn ideeën waren simpelweg niet mogelijk op de oude hardware.

Tot slot hadden de heren ook nog iets te melden over Crisis Core. Crisis Core wordt de laatste game in het Final Fantasy VII universum, en is een prequel voor de RPG die oorspronkelijk op de PS1 uitkwam. Om het een waardig einde te geven, wordt er veel tijd, geld en aandacht besteed aan de ontwikkeling. Dat is ook de reden waarom men niet naar de fans heeft geluisterd bij de ontwikkeling. Het verhaal draait om Zack en Soldier, het onnodig toevoegen van bekende personages als Cloud, Tifa of Vincent zou de balans verstoren. Sommige personages zul je wel tegenkomen, maar wel alleen wanneer het in het verhaal past.

Dank aan Nebo voor de tip over het interview met de drie Square Enix heren

[RG] Wassen onderuit in dubbel

Rogier Wassen is als laatste Nederlandse tennisser uitgeschakeld op Roland Garros. De dubbelspecialist ging vandaag met de Zuid-Afrikaan Jeff Coetzee aan zijn zijde in de derde ronde onderuit tegen het als tweede geplaatste koppel Jonas Björkman/Max Mirnyi. De Zweed en de Wit-Rus waren met 6-4 en 6-3 te sterk.

Michaëlla Krajicek ging eerder vandaag met haar Poolse partner Agnieszka Radwanska ook in de derde ronde van het dubbelspel onderuit.

Capcom over multiplatform DMC4

Het multiplatform gaan van de voorheen PlayStation-only franchise Devil May Cry heeft heel wat boze reacties opgeroepen. Hiroyuki Kobayashi, de producer van Devil May Cry 4, heeft met Famitsu gesproken over de redenen van deze zet.

- Als reden voor het multiplatform gaan van DMC4, geeft hij het feit dat het heel makkelijk voor hun is om te porten dankzij de 'Framework engine'. Dankzij deze engine kunnen ze zonder al te veel moeite een grotere groep mensen bereiken. Naast de Xbox 360 port staat er tevens een PC port in de planning.

- De PlayStation 3 versie is de originele versie. Pas lang nadat het spel in de maak was besloten ze multiplatform te gaan.

- De content zal voor elke versie volledig identiek zijn. Op een aantal kleine grafische nuances na zal iedereen hetzelfde te spelen krijgen. Bij de Xbox 360 versie is het echter niet mogelijk het spel op de harde schijf te zetten, wat bij de PlayStation 3 wel zal kunnen.

- Het spel zal lopen op 60 fps. Kobayashi zegt dat dit misschien wel de grootste uitdaging voor het ontwikkelteam is geweest.

Feyenoord bijna rond met Makaay

Feyenoord is bijna rond met Roy Makaay, dat meldt NOS Sportjournaal. Makaay zou bij Bayern plaats moeten maken voor Werder Bremen-spits Miroslav Klose. Naast Feyenoord had ook PSV interesse in de 32-jarige aanvaller.

Makaay begon zijn carrière in 1992 bij Vitesse. Daarna kwam hij uit voor CD Tenerife Deportivo La Coruña. Bij Deportivo werd Makaay Europees topscorer van het jaar, wat leidde tot een transfer van achttien miljoen naar Bayern Munchen.

Ook Genk volgt Stein Huysegems

Stein Huysegems staat naast Borussia Monchengladbach ook in de belangstelling van Racing Genk.

Volgens RTV Rijnmond heeft de Belgische club al navraag gedaan bij Feyenoord. De 24-jarige Huysegems heeft zelf nog niet gesproken met de Belgische eerste klasser.

Eerder liet ook Roda JC al weten gecharmeerd te zijn van Huysegems. De Limburgers vinden de vraagprijs voor de linksbuiten echter te hoog.

'PSP heeft topgame nodig'

Sony begint zich enigszins zorgen te maken over de PSP, want de verkopen blijven ver achter bij de verwachtingen door het megasucces van de Nintendo DS en het gebrek aan goede games op de PSP. Sony hoopte dit financiële jaar, dat begon in april 2006, zo'n 12 miljoen PSP's te verkopen, deze verwachting is inmiddels naar beneden bijgesteld naar 9 miljoen stuks.

Goede software ontbreekt dus op de PSP. Robert Wiesenthal van Sony hoopt op een toptitel die de interesse naar de handheld drastisch zal doen toenemen:

"[...]
Clearly on the software side, any real killer title will galvanize the sales.
But he goes on to admit: "there have been a number of titles that have been terrific, but not the one title that defines the product.
[...]"


Hiroshi Kamide, directeur bij onderzoeksbureau KBC Securities in Japan, zegt ook dat het gebrek aan goede software hét probleem is voor Sony en de PSP. Qua aanbod is er niks te klagen, maar de games zijn niet succesvol:
"[...]
You don't see any million-seller games for the PSP but you do hear about them for the Nintendo DS
[...]"


Tenslotte zegt Kamide nog dat de meeste PSP-games te veel lijken op afgedankte PS2-games. Ook dat imago zou de verkoop van software niet bevorderen.

Nepagenten via YouTube opgepakt

Icoon BuitenlandsIn de Belgische gemeente Turnhout heeft het gerecht de twee mannen gearresteerd die zich hadden voorgedaan als agenten en zodoende een man met het downsyndroom van geld hadden beroofd. Het duo had het filmpje van de beroving op de internetsite YouTube gezet, en was daardoor makkelijk op te sporen voor de politie.

Eén van de daders heeft zich vrijwillig gemeld, vermoedelijk vanwege de stijgende media aandacht bij onze Zuiderburen. Hij moet voor de jeugdrechter verschijnen omdat hij nog minderjarig is. Zijn metgezel, een volwassen man, is door de politie opgespoord en opgepakt.

Het mentaal gehandicapte slachtoffer uit Westerlo is door het hele gebeuren bijzonder aangedaan. Hij moest 18 euro betalen van de nepagenten. Anders zouden ze "met een ganse patrouille met geweren een bezoekje moeten komen brengen."


Het bewuste filmpje, met dank aan FOK!-user Bupatih.


Met dank aan Longmen voor de submit én de herschrijving.

Gerrard en Carragher verlengen contract

Aanvoerder Steven Gerrard en Jamie Carragher hebben hun contract bij Liverpool verlengd. Beide spelers staat nu onder contract tot medio 2011.

Gerrard en Carragher spelen al hun hele carrière voor de Reds. Vice-captain Carragher heeft er al elf seizoenen opzitten op Anfield Road. Hij speelde in totaal 323 duels waarin hij driemaal scoorde.

De 26-jarige Gerrard werkte al tien seizoenen af bij de club. In totaal speelde hij 267 competitieduels waarin hij 44 keer het net wist te vinden.

Golfje

Ken je Deadliest Catch? Voor het geval je het niet kent het is een serie op Discovery Channel waar het wel en wee van vissers en vissersboten wordt gevolgd in hun jacht naar krab in een vrij koud stukje zee, beter bekend als de Beringstraat tussen Alaska en Rusland.

En het kan daar flink spoken, sneeuw, regen en als het een keer stormt flinke golven, en daar gaat dit filmpje over, want die vissersboten worden meer dan eens overvallen door flinke golven en iemand heeft daar een compilatie van gemaakt.

Ik krijg al last van zeeziekte als ik er naar kijk....

[RG] Nadal, Andrejev door

Rafael Nadal ligt op koers om zijn derde titel op Roland Garros te winnen. De Spanjaard plaatste zich voor de kwartfinales door Lleyton Hewitt met 6-3, 6-1 en 7-6 te verslaan. patat

Hewitt begon zwak aan de wedstrijd en stond al gauw met 4-0 achter. Zijn herstel kwam te laat om de set alsnog naar zich toe te trekken. In het tweede bedrijf oogde hij alerter, maar hij sloeg niet genoeg winners.

De derde set was een echte strijd tussen de twee. Nadal verloor zijn opslag voor het eerst in de partij toen hij op 6-5 voor de wedstrijd serveerde. In de tiebreak kwam de Spanjaard met 2-4 achter, maar hij wist zich terug te vechten en benutte zijn eerste matchpoint.

Ook Igor Andrejev drong door tot de kwartfinales. De Rus versloeg de als zestiende geplaatste Cyprioot Baghdatis met 2-6, 6-1, 6-3 en 6-4.

Games van '300' en 'Saw' op komst

Volgens website Variety zullen er games verschijnen van onder meer de films 300 en Saw, maar ook andere films. Brash Entertainment, een publisher die de ontwikkelaars bij de games zal zoeken, houdt zich enkel bezig met games gebaseerd op TV-series, films en muziek. Er zouden inmiddels al multi-game deals zijn afgesloten met vijf filmstudio's en er komen ongeveer 12 op film gebaseerde games, waaronder dus 300 en Saw.
Boete radiostation na beha-wedstrijd

behaEen radiostation in Singapore heeft een boete opgelegd gekregen van 15.000 Singaporeze dollars (zo'n 7300 euro) voor het organiseren van een beha-wedstrijd. Tijdens de wedstrijd was het de bedoeling dat vrouwen zo snel mogelijk hun beha uittrokken, zonder dat ze ook hun kleren uitdeden.

Volgens de mediawaakhond van Singapore was de wedstrijd onkies. "Het uitzenden van zo'n wedstrijd, waarbij jonge vrouwen hun beha uitdoen, heeft een negatieve invloed op jonge luisteraars die hier ontvankelijk voor zijn", aldus de mediawaakhond.

Tijdens de show zouden de twee dj's ook seksueel suggestieve opmerkingen hebben gemaakt over hoe snel de beha's werden uitgetrokken, over de kleur, het design en de cupmaat van de beha's en de grootte van de borsten van de meisjes.

"Als beroemdheden en rolmodellen hebben dj's macht over jonge luisteraars en daarom zouden ze zich op een sociaal verantwoorde manier moeten gedragen", betoogde de mediawaakhond.

Bill Gates wil Wii kopiëren en verbeteren

De grote pief van Microsoft, Bill Gates, heeft tijdens een conferentie een aantal hints gedropt over de toekomstige richting van Microsofts game-divisie:
"[...]
"Software is doing vision and so, you know, imagine a game machine where you're just going to pick up the bat and swing it or the tennis racket and swing it'
[...]"


Hmm, dat concept komt ons bekend voor.
"[...]
A bit like Wii then, Bill? "No, that's not it. You can't pick up your tennis racket. And swing it."
[...]"


Ehh...

Eerder al maakte Peter Moore bekend dat Wii-achtige controls een optie zijn voor de toekomst van de Xbox.

'Gordel af, donor erbij'

Icoon BinnenlandsHet Tweede Kamerlid Anouchka van Miltenburg (VVD) heeft oplossingen bedacht om het het tekort aan orgaandonoren terug te dringen. Zo wil ze het dragen van een autogordel niet langer verplicht stellen. "Misschien moeten we meer mensen dood laten gaan."

De VVD-woordvoerster voor Volksgezondheid prijst BNN voor de discussie die is losgemaakt over het tekort aan donoren, maar vraagt zich hardop af of daar de oplossing ligt. "Donorregistratie heeft een heel beperkt effect op de wachtlijsten. Mensen wier organen anders zouden worden getransplanteerd, blijven langer leven door medische vooruitgang en veiligheidsmaatregelen. Door airbags en verplichte autogordel is het aantal dodelijke ongelukken afgenomen. Mensen sterven ouder en hun organen zijn dan vaak ongeschikt voor transplantatie."

Daarom gaat Van Miltenburg haar fractie voorstellen om de verplichte veiligheidsriem in de auto af te schaffen. "Waarom bemoeit de overheid zich daarmee?"

De politica wil verder gerichte campagnes voeren om jonge mensen die een risicovol beroep of hobby hebben binnen te halen als orgaandonor. Daarbij denkt zij aan motorrijders en militairen. Ook wil ze kinderen betrekken bij deze problematiek. "Je moet ook voor kinderen bespreekbaar maken of ze zich willen laten registreren."

Tot slot wil de politica de mogelijkheden van stamcelonderzoek gebruiken. In het geen-bezwaar-systeem van onze Zuiderburen ziet ze echter geen heil. "De discussie laait weer op over een systeem waarbij mensen verplicht aangeven of ze donor zijn. De vraag is of dat niet averechts werkt. Als de overheid zegt: jouw organen zijn van mij, tenzij je je verzet, denk ik dat de reactie bij veel mensen is: ik dacht 't niet."

Met dank aan Asmodean voor de submit.

[Upd]Ranieri nieuwe trainer Juventus

Claudio Ranieri staat hoog het verlanglijstje van Juventus. De club ziet in hem de opvolger van de vertrokken Didier Deschamps.

‘’Hij bezit absoluut de kwaliteiten voor deze functie. Bovendien heeft hij een geschikte leeftijd’’, aldus preses Giovanni Cobolli Gigli van Juventus.

Ranieri diende vorige week zijn ontslag in bij Parma, toen de club degradatie was voorkomen. De Italiaan staat ook in de belangstelling van Manchester City.

Update 16:55 uur

Claudio Ranieri is de nieuwe trainer van Juventus. De 55-jarige oefenmeester is bij de gepromoveerde 'Oude Dame' de opvolger van Didier Deschamps.

Marokkaanse jongeren klagen over politie

Icoon BinnenlandsMarokkaanse jongeren in Bos en Lommer, een wijk in Amsterdam, worden volgens eigen zeggen stelselmatig door de politie beledigd, mishandeld en gediscrimineerd. Dit stellen ze in een brief aan burgemeester Job Cohen. De jongens voelen zich "onveilig en bedreigd" door het korps.

Volgens de jongeren zou de politie onnodig boetes uitschrijven en excessief geweld gebruiken en het hier speciaal gemunt hebben op jongeren van Marokkaanse afkomst. Een van de jongeren geeft een voorbeeld: "Een jongeman wordt opgepakt nadat hij zijn middelvinger heeft opgestoken naar de politie. Maar dat was wel nadat ze drie of vier keer waren langsgereden - een vorm van intimidatie dus." Volgens de jongere zou de jongen hierna hardhandig zijn meegenomen en in zijn gezicht zijn geslagen, waarna een agent zou hebben geroepen "Ik lust jullie allemaal rauw."

Dit is volgens de jongeren al maanden aan de gang. Bijna zeventig van hen ondertekende de klachtenbrief, waar burgemeester en politie tot nu toe nog niet op hebben gereageerd.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

CD: James Yorkston - Roaring The Gospel

Het oeuvre van de meeste artiesten, en dan in het bijzonder singer-songwriters, wordt uiteindelijk vaak beoordeeld op één album dat hun doorbraak of hoogtepunt betekende. Een logische visie, maar is het niet veel interessanter om iedereen te taxeren op de nummers die de reguliere albums niet haalden? Zo liet Elliott Smith met New Moon postuum zien dat zelfs de songs die eerder 'afvielen' nog van zo'n hoge kwaliteit zijn, dat hij met recht één van de groten der aarden mag worden genoemd.
Man mishandelt vriendin na vergeten verjaardag

Icoon ShockingIn Noord-Brabant heeft de politie gisterochtend een 39-jarige man aangehouden, die kort daarvoor zijn 32-jarige vriendin had bedreigd en mishandeld.

Aanleiding voor de vechtpartij was een vergeten verjaardag. De 39-jarige man kon het niet verkroppen dat zijn levensgezel zijn geboortedag onopgemerkt voorbij liet gaan. Daarom stompte hij haar in het gezicht, vernielde haar spullen en dreigde ook het huis in brand te steken. De vrouw heeft aangifte gedaan, zo meldt de politie.

Met dank aan Fredo55 voor de submit.

[update] Explosieven bij pand BNN

Icoon BrandBij het pand van BNN in Hilversum heeft de Explosieven Opruimingsdienst wat explosieven tot ontploffing gebracht. Rond 14:30 uur kreeg de politie de melding dat er in de buurt van het gebouw van de omroep mensen bezig waren met de explosieven op een braakliggend terrein.

De medewerkers van BNN mochten een tijd niet naar buiten. Politie, ambulance en de explosieve opruimingsdienst kwamen erbij. Twee mensen zijn aangehouden. Of het om medewerkers van BNN gaat is niet bekend.

Update 16:29 uur
Het gaat om medewerkers van BNN. De omroep heeft een themakanaal dat eerder al de aandacht wilde trekken door Hugh Grant in de boeien te slaan en in een gorillapak bij een persconferentie over Bokito te komen.

Japanner steekt zichzelf om vrij te krijgen

Icoon BizarEen 44-jarige Japanse agent heeft zichzelf, om wat vrije tijd te krijgen, met een mes in de buik gestoken. De man was totaal overwerkt en zette naar nu blijkt op 23 mei een aanval op zichzelf in scène. Hij werd op 31 mei ontslagen uit het ziekenhuis en vertelde toen pas wat er werkelijk was voorgevallen.

De autoriteiten begonnen te twijfelen toen er niemand gevonden werd die aan het door de agent opgegeven signalement van de verdachte voldeed. Ook werd het vreemd gevonden dat de man pas na een uur melding maakte van de aanval.

De agent was het hoofd van een rampenteam dat zich bezighield met de aardbeving van 25 maart. Bij deze aardbeving kwam één persoon om het leven en raakten meer dan driehonderd personen gewond. De man had sinds de ramp dag na dag overuren gedraaid en kon de werkdruk niet meer aan.

In Japan wordt het normaal gevonden dat werknemers veel overuren maken zonder dat daar iets tegenover staat. Daarnaast zijn ze vaak lang onderweg naar hun werk. Dood door overwerk, ook wel 'karoshi' genoemd, is er een steeds vaker voorkomende doodsoorzaak.

Demouge naar Willem II

Frank Demouge maakt de overstap van FC Den Bosch naar Willem II. De spits tekent een contract voor één jaar, met een optie voor nog eens twee jaar.

De 24-jarige Demouge wist afgelopen seizoen twaalf keer het net te vinden voor de Bossche ploeg. Een jaar eerder scoorde hij negen keer in het shirt van FC Eindhoven. De Nijmegenaar begon zijn carrière bij NEC, dat na vier seizoen afscheid nam vanwege de vele blessures die Demouge destijds had.

FC Den Bosch had een clausule in het contract van Demouge opgenomen. Als de club niet zou promoveren mocht de aanvaller voor een vast bedrag verkocht worden.

Geen oudejaarsconference van Lebbis en Jansen

Icoon CabaretHet cabaretduo Lebbis en Jansen verzorgt dit jaar geen oudejaarsconference. Dat heeft impresariaat Harry Kies vandaag gemeld. Het is voor het eerst in twintig jaar dat Hans Sibbel en Dolf Jansen in december niet hun visie op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar geven.

Beide cabaretiers hebben de afgelopen jaren al vaker soloprogramma's gemaakt. Een zegsvrouw van het duo beklemtoont echter dat het tweetal niet uit elkaar is.


Geen oudejaarsconference.

Di Luca niet naar Tour de France

Danilo Di Luca doet niet mee aan de Tour de France. De Italiaanse wielrenner van Liquigas neemt na het winnen van de Ronde van Italië even rust. Hij wil zich gaan richten op de wereldtitelstrijd in Stuttgart, komend najaar.

"Ik heb behoefte aan vakantie. Ik heb Luik-Bastenaken-Luik en de Giro gewonnen, nu wil ik even rust", aldus de 31-jarige Di Luca vandaag tegenover de Italiaanse radiozender Radio Uno.

Dunga: ''Ronaldinho moet harder trainen''

De Braziliaanse bondscoach Dunga vindt dat Ronaldinho harder moet gaan trainen, dat zei hij in een interview met de Catalaanse radio.

"Hij ontbeert snelheid en heeft niet die versnelling op de eerste meters die hem in staat stelt zijn tegenstander van zich af te schudden", aldus de bondscoach over de stervoetballer van Barça.

Ronaldinho bedankte onlangs nog voor de Braziliaanse selectie, dat in juli meedoet aan de Copa America. De Braziliaan wil rust na een lang en vermoeiend seizoen bij FC Barcelona.

Doden door aanslag in Turkije

Icoon TerrorismeDrie Turkse soldaten hebben vandaag het leven gelaten doordat ze onder vuur werden genomen door leden van de terroristische PKK-beweging. Volgens de Turkse krant Milliyet heeft een terrorist een handgranaat in een politiebureau gegooid, waarna hij samen met verscholen handlangers het vuur opende. Hierbij zijn drie soldaten gestorven en tien soldaten gewond geraakt.

Tijdens het vuurgevecht dat daarop volgde is de persoon die de handgranaat gooide, gedood. Naar de overige terroristen is een uitgebreide zoekactie gestart.

Deze aanslag valt midden in de discussie over de wenselijkheid van een Turkse inval in Noord-Irak. Dit gebied zou als uitvalbasis fungeren voor terroristische Koerden, zo betoogt het Turkse leger. Premier Erdogan was tot nu toe geen voorstander van geweld. Het is onduidelijk of de aanslagen van de afgelopen weken hem van mening hebben doen veranderen.

De oorlogstrommels worden wel iedere dag luider. Zo hadden de Turken reeds de grens tussen Irak en Turkije volgegooid met strijdkrachten. Sommige media melden vandaag dat ook Amerikaanse troepen zich aan de andere kant van de Irak-Turkije grens hebben gestationeerd. De VS hebben zich altijd tegen een mogelijke inval in Irak uitgesproken.

De Turkse generaal Buyukanit hield deze week een toespraak, waarin hij impliciet de Amerikanen beschuldigde van steun aan de terroristen. "De C4's worden niet verkocht in de plaatselijke supermarkt, begrijpen jullie", aldus de generaal. Volgens de Amerikaanse minister van Defensie Rober Gates zou een Turkse inval de spanningen in de regio alleen maar vergroten.

[RG] Moya, Djokovic door

Carlos Moya heeft de kwartfinales bereikt op Roland Garros. De 30-jarige Spanjaard, die al voor de twaalfde keer deelneemt en winnaar was in 2002, won met 7-6, 6-2 en 7-5 van de Zweed Jonas Björkman.

In de eerste set liep Björkman snel uit naar eerst 3-0 en daarna een 5-2 voorsprong. Moya wist het evenwicht echter te herstellen en won de tiebreak met 7-5. In het tweede bedrijf hield de Zweed Moya bij tot 2-2, waarna hij vier games op rij verloor. In derde set wist Björkman nog een achterstand goed te maken, maar op 6-5 plaatste Moya de beslissende break.

Ook Novak Djokovic behaalde de laatste acht. Hij versloeg de Spanjaard Fernando Verdasco met 6-3, 6-3 en 7-6.

Naruto: Rise of the Ninja in het Japans?

In onze preview van Naruto: Rise of the Ninja konden jullie al wat lezen van het verhaal, de grafische stijl en natuurlijk de gameplay van het spel dat nog in ontwikkeling is. Onlangs zijn er geruchten opgedoken dat het spel wellicht ook in het Japans te spelen zal zijn voor de echte liefhebbers onder ons.

De mensen bij Ubisoft schijnen echte fans van de Naruto-reeks te zijn en dromen er ook van om een game te maken die de Naruto-naam eer aan doet. Dit betekent volgens hen dan ook dat het spel de originele stemmen moet hebben en dat betekent dus ook de Japanse stemmen (met ondertiteling).

Nu is het echter nog maar een gerucht en het moet dus nog maar blijken of Ubisoft het ook voor elkaar krijgt om de Japanse stemmen te verwerken in de Europese release van het spel. Wij wachten geduldig af.Atlético wil jonge Gunner huren

Club Atlético de Madrid toont serieuze interesse om Fran Mérida volgend seizoen te huren. De Spanjaard staat op dit moment onder contract bij Arsenal, waar hij nauwelijks speelt.

Mérida speelde zich vorige maand in de kijker door met Spanje Europees kampioen onder de 17 te worden. De 17-jarige middenvelder heeft daarmee belangstelling van Atlético Madrid getrokken. Afgelopen zomer kwam het talent over van Barcelona, waar hij in de jeugd actief was.

Arsenal-coach Arsène Wenger laat jonge spelers vaak één of twee jaar rijpen bij een andere club, alvorens hij ze een echte kans geeft in het eerste. Mérida is naar eigen zeggen een type Cesc Fabregas, die als 19-jarige mede-Spanjaard op dit moment wel bij Arsenal aan speeltijd toekomt.

Rechtszaak om virtueel stuk land in Second Life

In mei van het jaar 2006 klaagde een advocaat, genaamd Marc Bragg, het bedrijf Linden Lab aan wegens het onrechtmatig afsluiten van zijn account. Volgens eigen zeggen zou Bragg nu geld mislopen afkomstig uit zijn virtuele handel in Second Life. Deze zaak, geloof het of niet, loopt nog steeds en zal nu voor de rechter komen.

Bragg heeft het groots aangepakt in zijn beklag. Ook de CEO van Linden Lab; Philip Rosdale, mag een bezoekje komen brengen aan de rechter. Een verwoede poging van Linden Lab om de rechter wijs te maken dat Bragg een cheat had gebruikt (een cijfertje veranderd in een URL) waardoor hij zeer goedkoop als eerste meteen een stuk grond kon kopen, werd door de rechter van tafel geveegd. Dit met als argument dat de door het bedrijf gehanteerde voorwaarden wettelijk niet bindend gezien kunnen worden.
De algemene voorwaarden van Second Life geven onder andere aan dat elementen als zelfgemaakte spullen eigendom zijn van de speler. De bouwgrond van het virtuele spel is echter eigendom van Linden Lab en kan via veilingen gekocht worden. De rechter vond enkele van deze voorwaarden wettelijk gezien dus niet bindend. Met deze beslissing van de rechter kan Bragg doorzetten met zijn team van aanklagers om een schadevergoeding van ongeveer 8000 dollar te eisen.

Bragg is niet blij met het bedrijf Linden Lab en verspreidt nu al zijn ongenoegen op het internet. Zo zegt hij dat Linden Lab hem nu onnodig in de kosten jaagt omdat het bedrijf niet toegeeft. Tevens zegt Bragg dat zijn zaak een belangrijk gegeven is voor de ontwikkeling van MMO-games omdat het duidelijk wijst op de problemen die kunnen ontstaan als je als speler te maken krijgt met een virtuele wereld waarin ook echt geld gaat meespelen.

Moncoutié niet naar Tour

De Franse klimmer David Moncoutié doet niet mee aan de Tour de France dit jaar. Moncoutié kwam begin mei zwaar ten val in de Ronde van Romandië en mag pas binnen een maand opnieuw langzaam beginnen met trainen.

De 32-jarige Moncoutié, die in 2004 en 2005 een rit won in de Tour, zal dit seizoen in ieder geval niet meer in actie komen. Hij heeft daarnaast nog niet beslist of hij zijn carrière wil voort zetten.

'Winterspelen 2014 naar Zuid-Korea'

Volgens de evaluatiecommissie van het Internationaal Olympisch Comité moeten de Winterspelen van 2014 gaan naar Pyeongchang. Volgens de onderzoekers biedt deze stad in Zuid-Korea de grootste kans op succes.

Hoewel de aanbevelingen positiever waren dan Salzburg (Oostenrijk) en Sotsji (Rusland) biedt het geen garantie dat de Winterspelen ook daadwerkelijk naar Pyeongchang gaan.

De leden van het IOC kiezen op 4 juli op het congres in Guatemala, onafhankelijk van de aanbevelingen. Ze kunnen de adviezen van de deskundigen naast zich neer leggen.

Werder staat open voor vertrek Klose

Werder Bremen lijkt mee te willen werken aan een vertrek van aanvaller Miroslav Klose. De Duitse club liet de afgelopen maanden weten niet in te gaan op boden van geïnteresseerde clubs. Het management is nu van mening veranderd.

"Als ik een telefoontje krijg van clubs die geïnteresseerd zijn in Klose, zal ik niet ophangen. Ik luister naar wat ze hebben te zeggen", aldus de technisch directeur Klaus Allofs. "Maar we zullen niet eeuwig wachten. Wanneer wij het gevoel hebben dat het beter is niet meer te onderhandelen, zullen we de onderhandelingen afbreken."

Bayern München hoopt Klose in te kunnen lijven. De Beierse club is op zoek naar een aanvaller, na het vertrek van Claudio Pizarro naar Chelsea.

Barça en Real tonen interesse in Heinze

Manchester United-speler Gabriel Heinze staat in de belangstelling van grote clubs in Europa. De verdediger wordt nadrukkelijk gevolgd door zowel FC Barcelona als Real Madrid.


‘’Ik weet niet waar ik volgend seizoen speel. Na de interlands met Argentinië wil ik meer duidelijkheid over mijn toekomst hebben. Ik weet nog niet waar ik ga tekenen. Real Madrid en Barcelona willen me allebei graag inlijven’’, aldus de vleugelverdediger.

Broer en tevens zaakwaarnemer van Heinze zegt dat er zelfs nog een derde club geïnteresseerd is. "Er zijn drie grote clubs die Gabriel willen hebben. Naast Real en Barça is dat ook Juventus’’.

Gameplay trailer Crysis

Bij sommige games is de gameplay het belangrijkst, en zijn de graphics een ondergeschoven kindje. Andere games laten je PC zweten, en doen jou overwegen maar een heel nieuw systeem aan te schaffen. Crysis behoort tot die laatste categorie en er is nu een nieuwe gameplay trailer beschikbaar 'for your viewing pleasure'. Hieronder kun je kiezen om de trailer te streamen, of de 258MB te downloaden.

De trailer weegt maar liefst 258MB en is hier te vinden.

Wederom iets meer details GTA IV

Langzaamaan druppelt er steeds meer en meer GTA IV informatie het internet binnen. De previews van Xbox 360 Gamer Magazine, Xbox 360 World Magazine en EGM hebben samen de volgende gameplay-details opgeleverd:

- Geld verdienen kan door winkels te overvallen. Het is daarbij mogelijk (en waarschijnlijk soms ook noodzakelijk) om via de achterdeur weg te glippen.

- Roman, de broer van hoofdpersoon Niko, heeft een taxi-centrale in Broker. De sfeer in deze wijk is grauw, lelijk en verwaarloosd.

- In de camera-opties van IV zul je top-down kunnen selecteren. Mocht je de third person cam uit de vorige 3D delen niet lekker vinden, dan kun je dus ook retro spelen.

- Net als New York heeft Liberty City te kampen met veel daklozen. Om zich warm te houden, houden ze zich op rond tonnen waar een vuurtje in brandt.

- Rockstar wil dit deel realistischer aanpakken, wat zich ook vertaalt in de controls. Niko moet realistisch gaan reageren op de bewegingen van de linkerpook.

- Het havengebied uit de trailer heet Boabo. Doe je voordeel met deze informatie.

- Het relaties-aspect van San Andreas is verder uitgewerkt. Dit keer moet je niet alleen je vriendinnetje tevreden houden, ook de relaties met kennisen en vrienden zul je moeten onderhouden met behulp van je mobiele telefoon. Anders dan in San Andreas kunnen deze relaties het verschil tussen leven en dood betekenen.

- Het gekozen radiostation blijft doorspelen als je uit de auto stapt. Je kunt de radio's van alle passerende auto's horen als je op straat loopt.

- Rockstar is niet bang voor Bungie. GTA IV zal niet uitgesteld worden om de release van Halo 3 te ontlopen. GTA IV zal op 19 oktober wereldwijd te koop zijn.

Opzeggers en aanmelders bij verbaasd BNN

Icoon TelevisieDe Grote Donorshow van vrijdag heeft BNN 190 leden gekost. Maar sinds vrijdagochtend hebben zich 650 nieuwe leden gemeld, onder wie enkelen die eerder in de week juist hadden opgezegd.

Bij de medewerkers van BNN, die zelf ook niet wisten dat de show in scène was gezet, heerste vandaag nog veel verbazing. "We lopen hier nog een beetje verdwaasd rond", aldus een woordvoerster. "Al vonden we de actie uiteindelijk allemaal wel typisch BNN." Per e-mail zijn bij de omroep 750 reacties binnengekomen, overwegend positief.

Stem ook in de poll wat jij vindt van de Donorshow van BNN.

Rik Platvoet verruilt VVV voor Go Ahead Eagles

Rik Platvoet verruilt promovendus VVV voor Go Ahead Eagles. De aanvaller tekent bij Go Ahead Eagles een contract voor één jaar.

Het contract, van de inmiddels 31-jarige Platvoet, liep af bij de club uit Venlo. Hij twijfelde vanwege blessures of hij zijn carrière wilde voortzetten, maar hij heeft toch besloten om door te voetballen.

Rik Platvoet speelde voor dat hij naar VVV vertrok bij ADO Den Haag, Heracles en FC Twente.

Train je ogen met Eye Training

De nieuwste training-game voor de Nintendo DS is Eye Training. Eye Training is net uit in Japan en gaat uit van hetzelfde principe als Brain Training: door kleine oefeningen dagelijks uit te voeren word je langzaam steeds beter.

De verschillende minigames in Eye Training zijn er vooral om je geconcentreerder te leren kijken en om je hand-oog coördinatie te verbeteren. De spelletjes zijn allemaal visueel van aard niet niet rekenkundig zoals in bijvoorbeeld Brain Training.

Een filmpje van de game kun je vinden op de Japanse site van de game. Klik daarvoor *HIER*

Of Eye Training ook in het Westen uit gaat komen is nog niet bekend, maar de kans is zeer groot. Eerdere training games (Brain Training en English Training) verschenen namelijk ook in Europa. Binnenkort krijgen wij bijvoorbeeld ook Brain Training 2.

Bisschop Muskens biedt paus ontslag aan

Icoon BinnenlandsTiny Muskens heeft paus Benedictus XVI in een brief gevraagd hem ontslag te verlenen als bisschop van Breda. Dat heeft het bisdom Breda vandaag meegedeeld.

De 71-jarige Muskens maakte in maart bekend dat hij zich op 2 februari 2008 aansluit bij de Pauluscommuniteit van de benedictijnen, die is gevestigd in het centrum Zuiderhout in Teteringen. Wanneer de paus het ontslag aanvaardt, volgt Hans van den Hende Muskens op. Hij werd vorig jaar tot coadjutor (hulpbisschop met recht van opvolging) in het bisdom Breda benoemd. Muskens vierde ruim een week geleden dat hij 12,5 jaar bisschop van Breda is.
Muskens biedt ontslag aan.

Nieuwe Need for Speed chick bekend

In elke Need for Speed zit een aantrekkelijke dame die een rol speelt in de game. Bij Carbon was het bijvoorbeeld Emmanuelle Vaugier en Most Wanted had Josie Maran. De nieuwste Need for Speed, Need for Speed ProStreet, krijgt de Australische Krystal Forscutt. Deze dame zat in de Australische Big Brother en uiteraard zingt ze ook.

Krystal zelf vindt haar optreden in Need for Speed wel leuk want het is haar eerste echt internationale optreden. Ook gaat ze de game opzeker spelen en is EA weer een gamer rijker: It's my first sort of international appearance, I guess. It will probably weird me out a bit to watch. It's like when I see myself on TV - I can't stand to watch it, but I'll definitely play the game

Bayern München bereikt akkoord met Zé Roberto

Zé Roberto maakt volgens verschillende bronnen de overstap van het Braziliaanse Santos naar Bayern München. Naar verluidt tekent hij een contract voor twee jaar.

De 32-jarige Braziliaan komt met deze transfer terug op het oude nest. In de periode van 2002 tot en met 2006 speelde Zé Roberto al bij de club van onder meer Roy Makaay en Mark van Bommel.

Zé Roberto is niet de enige aankoop van dit seizoen. Om een herhaling van afgelopen seizoen te voorkomen heeft de ploeg van trainer Ottmar Hitzfeld al een aantal nieuwe spelers vastgelegd. Hamit Altintop, Jan Schlaudraff, José Ernesto Sosa, Marcell Jansen en Luca Toni kwamen eerder al tot een akkoord met de Duitse grootmacht.

Jupiler League krijgt weer twee degradanten

De KBVB, de Belgische voetbalbond, heeft besloten de competitie anders aan te gaan pakken met betrekking tot het degraderen.

In de Jupiler League zullen de nummers 17 en 18 direct degraderen met ingang van aankomend seizoen. Voorheen degradeerde de nummer zeventien niet direct, maar moest via de play-offs met de drie periode kampioenen uitmaken wie het volgende seizoen op het hoogste podium van België mocht acteren. Dit systeem is nu echter van de baan geveegd en wordt door een nieuwe regeling vervangen.

In de tweede klasse in België zal er weinig veranderen. Alleen dat nu enkel de drie periodekampioenen strijden voor een plek in de Jupiler League. Het is dus niet zo dat de nummer twee direct promoveert naar de hoogste Belgische afdeling.

FC Barcelona sluit komst Lampard uit

FC Barcelona sluit de komst van Engelsman Frank Lampard uit. De middenvelder van Chelsea wordt al enige tijd verbonden aan de Spaanse club, maar technisch directeur Txiki Beguiristain heeft de komst van Lampard uitgesloten.

‘’Ik ben van mening dat hij een uitzonderlijke speler is. Vooral zijn schoten op doel en het aantal doelpunten in een seizoen geven dit alleen al aan. Ons middenveld is echter al goed vertegenwoordigd met spelers als Deco, Xavi en Iniesta. Zij hebben dezelfde kwaliteiten als Lampard. Wij zijn dan ook erg tevreden met dit trio. En zoals het er nu voorstaat, is er geen plaats voor een vergelijkbare speler", aldus de technisch directeur van Barça.

Arrestaties na voedselgevecht schoolkantine

Icoon OpmerkelijkIn Amerika zijn drie scholieren opgepakt na een voedselgevecht in de kantine van hun school. Het gevecht liep volledig uit de hand en zorgde er uiteindelijk ook voor dat een politieagent een gebroken voet opliep.

Enkele jongeren begonnen te gooien met eten, maar al snel waren het er zo'n tweehonderd. De scholieren van de West Aurora High School in de staat Illinois gooiden onder andere met Franse frieten, melk, sandwiches en stukken pizza naar elkaar.

"Het was gewoon krankzinnig", aldus een kantinemedewerker. "Ze kochten letterlijk voedsel bij me om er vervolgens mee te kunnen gooien. Mij lijkt dat een beetje duur."

Scholieren lieten aan journalisten weten dat het gerucht dat er een groot voedselgevecht zou komen al de hele week rond ging op de school. Volgens de leidinggevenden van de school ging het om een uit de hand gelopen examenstunt. "Een examenstunt is iets dat grappig is en niets of niemand verwondt, maar daar valt dit niet onder", aldus de baas van de school.

Een 18-jarige scholier die het brein achter het voedselgevecht zou zijn geweest, is aangehouden. Hij zou een zware straf kunnen krijgen omdat hij weigerde zich te laten arresteren. Tijdens een achtervolging struikelde een agent over een andere student, waarbij de agent zijn voet brak. Een medewerker van de school liep ook enkele lichte verwondingen op.

Daarnaast werd een 15-jarige opgepakt voor het aanwakkeren van de onrust en een 14-jarige werd gearresteerd wegens geweldpleging. De directie van de school heeft laten weten dat ze zelf ook disciplinaire maatregelen zullen nemen. De schoolkantine gaat tot aan de zomervakantie niet meer open.

Mendes da Silva moet weer onder het mes

David Mendes da Silva zal wederom geopereerd moeten worden. De middenvelder van AZ heeft al een aantal maanden irritaties aan zijn knie, zonder dat duidelijk was waar de pijn vandaan kwam. Onderzoek heeft uitgewezen dat de international een afgescheurde kniepees heeft.

Aankomende donderdag zal Mendes da Silva onder het mes gaan. Gehoopt wordt dat de pees op normale wijze hersteld kan worden. Als dat het geval is, kan Mendes da Silva over zes tot acht weken weer trainen. Mocht de operatie echt nodig zijn, dan zal hij waarschijnlijk vier tot zes maanden aan de kant staan.

[IRL] Uitslag Indy 225 Milwaukee

Tony Kanaan heeft de Indy 225 op de Milwaukee Mile gewonnen. De Braziliaan kreeg de winst in de schoot geworpen na een late uitval van polesitter Helio Castroneves.

Castroneves vertrok vanaf zijn vierde pole position van het seizoen en kon al snel een gezonde voorsprong opbouwen op Kanaan, Scott Dixon en Dan Wheldon. Na slechts veertien ronden begon de Braziliaan al achterblijvers op een ronde te zetten en toen in ronde 22 de full course caution viel, kon hij zonder problemen een pitstop maken en als eerste de pitstraat verlaten. Buddy Rice was echter op de baan gebleven en behield ook na de herstart een tijd lang de leiding, voor hij werd binnengehengeld door Castroneves.

Hetzelfde scenario ontvouwde zich tijdens de tweede serie pitstops, nadat een spin van Danica Patrick een gele vlag had veroorzaakt. Dit maal was het Wheldon die het veld naar de groene vlag leidde, maar ook hij werd uiteindelijk weer ingehaald door Castroneves. Wheldon viel terug en de Sam Hornish jr. en Tony Kanaan bleken de belangrijkste achtervolgers van Castroneves.

Slechts 24 ronden voor de finish begaf een onderdeel van de achtervleugel van Castroneves' wagen het en de Braziliaan spinde de muur in. Dat gaf de leiding aan Kanaan, die deze makkelijk omzette in een overwinning, zijn tweede van het jaar.

Uitslag

poscoureurrondenprijzengeld
1Tony Kanaan 225$121,400
2Dario Franchitti 225$99,050
3Dan Wheldon 225$92,050
4Scott Dixon 225$65,500
5Vitor Meira 225$61,400
6Scott Sharp 225$51,900
7Ed Carpenter 225$50,400
8Danica Patrick 225$49,000
9Sam Hornish Jr. 224$49,000
10Jeff Simmons 224$47,400
11Darren Manning 224$45,800
12Kosuke Matsuura 223$44,400
13A.J. Foyt IV 222$43,000
14Sarah Fisher 221$41,300
15Marco Andretti 209$39,900
16Helio Castroneves 201$48,500
17Tomas Scheckter 159$37,000
18Buddy Rice 156$39,000

Puntenklassement

poscoureurpunten
1 Dario Franchitti 221
2 Dan Wheldon 218
3 Scott Dixon 216
4 Tony Kanaan 201
5 Helio Castroneves 188
6 Sam Hornish Jr. 173
7 Tomas Scheckter 143
8 Scott Sharp 138
9 Vitor Meira 133
--Danica Patrick 133

Ook zoon Wamberto naar Ajax

Ajax heeft wederom een jeugdcontract afgesloten met de zoon van een oud-speler van het eerste elftal. De Amsterdamse club heeft vandaag de Braziliaan Richard Danilo Maciel Sousa Campos, zoon van Wamberto, vastgelegd tot 2010. Eerder tekende ook Daley Blind, zoon van Danny Blind, al een contract tot 2010 bij de Amsterdammers.

De 17-jarige Braziliaan was vorige week één van de uitblinkers op het door Ajax A1 gewonnen jeugdtoernooi om de Copa Amsterdam.

Battle-mode Guitar Hero 3 uitgelegd

Activision en Neversoft komen eind dit jaar met Guitar Hero 3 op de proppen en in plaats van een nieuwe gitaar en nieuwe nummers te leveren, wordt ook de gameplay aangepast.

Zo zal er een co-op career-mode zijn, en een Battle Mode die de filmliefhebbers onder jullie zullen herkennen uit de film Crossroads (nee niet dat geval met Britney Spears). Wie de film niet kent, de climax is een gitaarduel tussen Ralph Macchio tegen de gitarist van de duivel: Steve Vai. De wat jongere generatie zal het waarschijnlijk herkennen uit de videoclip van Tenacious D "Tribute (The Greatest Song In The World)".

Hoewel je (helaas) niet freestyle je beste gitaarwerk tentoon kunt spreiden in de game zal je head to head gaan met één van je vrienden. Tijdens het spelen zul je sterren verzamelen, waarvan je er maximaal drie kunt bewaren. Door je gitaar verticaal te houden, gebruik je een ster en doe je een aanval op je tegenstander. De aanvallen die je kunt doen zijn als volgt:

Broken String: één van de snaren breekt, en die fret-button wordt onbruikbaar. Je tegenstander zal de overeenkomstige fret-button herhaaldelijk in moeten drukken om deze knop weer te activeren.

Difficulty Up: Laat je tegenstander tijdelijk op een hogere difficulty spelen. Vanzelfsprekend niet beschikbaar op expert-niveau.

Amp Overload: Hiermee laat je de fretboard van je tegenstander schudden, waardoor het moeilijker is om de aankomende noten te zien.

Whammy Bar: Hierdoor zal je whammy-bar stuk gaan, en zul je deze razendsnel op en neer moeten bewegen om hem weer aan de praat te krijgen.

Steal Power: Steel een aanvalsster van je tegenstander. Als hij er geen heeft, gaat de aanval verloren.

Double Notes: Verdubbelt het aantal noten dat je tegenstander moet spelen. Vooral erg leuk tijdens solo's.

Lefty Flip: Hiermee krijg je je tegenstander mee op de knieën. De controls van de gitaar worden omgedraaid, waardoor je tegenstander of de noten omgedraaid moet interpreteren, of zijn gitaar moet omdraaien.

De battle-mode blijft spelen totdat de rock-meter van één van beide spelers 0 raakt. Mochten beide spelers het einde van de song halen, dan volgt een sudden-death sequence. Wat dat inhoudt is nog niet bekend.


Laatste scène uit Crossroads

Kop of munt bepaalt Spaanse burgemeester

Icoon OpmerkelijkEen toss heeft afgelopen vrijdag in een plaatsje in Zuid-Spanje uitgemaakt wie de nieuwe burgemeester zou worden. Een conservatieve en socialistische kandidaat behaalden beiden exact evenveel stemmen. Men kwam overeen dat de beslissing dan maar moest vallen door een muntje op te werpen.

Een 20-cent-munt, beschikbaar gesteld door het socialistische kamp, zou het lot bezegelen. De socialisten kozen voor kop. Het werd... munt. Het betekende dat Salvador Rodríguez van de conservatieve volkspartij PP de nieuwe burgemeester is van het 200 inwoners tellende plaatsje Carataunas.

Wellicht waren de Spanjaarden geïnspireerd door een lokale verkiezing in het noorden van de Filipijnen een week of twee geleden. Daar gooiden twee kandidaten ook een muntje op om te bepalen wie een zetel zou krijgen.

Larry Flynt biedt miljoen voor seksschandaal

De uitgever van het Amerikaanse mannenblad Hustler Larry Flynt heeft een miljoen dollar over voor beelden van seksschandalen. Het moeten wel plaatjes betreffen die bewijzen dat congresleden, senatoren of andere hooggeplaatste overheidsdienaren er buitenechtelijke affaires op nahouden.

Flynt heeft in The Washington Post een paginagrote advertentie gezet waarin hij mensen vraagt om foto's danwel ander bewijsmateriaal. In 1998 plaatste de uitgever een vergelijkbare advertentie toen president Bill Clinton in het nieuws was gekomen door zijn affaire met Monica Lewinsky. Hierdoor biechtte het Republikeinse congreslid Bob Livingston publiekelijk zijn buitenechtelijke avontuurtjes op en trad daarna af. Dat gebeurde toen Livingston in de gaten kreeg dat Flynt was getipt over het naast de pot pissen van het congreslid.

Weer gevechten in kamp Libanon

Icoon BuitenlandsLibanese militairen hebben vanochtend opnieuw posities van de militante organisatie Jund al-Sham in het Palestijnse vluchtelingenkamp Ain al-Hilweh bestookt. Dat hebben getuigen gezegd. In het kamp braken gisteren gevechten uit toen radicale moslims een legerpost aanvielen.

Het geweld zou minstens vijf mensen het leven hebben gekost. Twee militairen werden door militante Palestijnen doodgeschoten. Ook twee opstandelingen sneuvelden in de gevechten. Een burger kwam om. Zes soldaten en twee burgers raakten gewond.

Ook in het kamp Nahr al-Bared gingen de gevechten tussen het leger en radicale Palestijnen door. Strijders van de terroristische Fatah al-Islam zijn daar al zestien dagen in gevechten verwikkeld met regeringseenheden. De gewelddadigheden in het noorden van Libanon hebben al meer dan honderd mensenlevens geëist.

Zwembroek moet reljeugd uit zwembad weren

Bij onze zuiderburen gaat Beersel, een randgemeente van Brussel, een verbod invoeren op het dragen van short- bermudabroeken in het lokale openluchtzwembad. Alleen met een 'normale' zwembroek is het nog toegestaan om te badderen.

Officieel is de reden voor het verbod een 'hygiënisch-oogpunt'. De achterliggende reden is echter dat men hoopt dat allochtone jongens wegblijven. ''Allochtonen jongeren voelen zich immers te bloot in een zwembroek'', aldus de lokale sportwethouder.

In Beersel heeft men veel last van agressieve allochtone jongens die het zwembad terroriseren. Het gaat vooral om jeugd die vanuit Brussel naar het provinciebad trekt om flink te komen klieren.

Een verbod om enkel allochtone jongens te weren gaat de gemeente kennelijk te ver en zou waarschijnlijk ook geen stand houden voor een rechter in verband met discriminatie. Burgemeester Casear van Beersel: ''Het is voor ons zeer frustrerend dat allochtone jongeren uit Brussel zich hier komen misdragen. Behalve baldadigheden gaat het daarbij ook om veel verdergaande gewelddadigheden en zelfs pogingen tot verkrachting. Daarom hebben we besloten via dit verbod in te grijpen.''

'Discriminatie'
Vanuit België wordt bericht dat het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding onderzoekt of het verbod wel door de beugel kan.

''Het gaat hier om een ogenschijnlijk neutrale maatregel die mogelijk toch een indirecte vorm van discriminatie inhoudt'', aldus een CGKR-woordvoerder. ''We gaan praten met de betrokkenen om te horen wat precies de reden is van het verbod en welke oplossing er mogelijk is.''

Overigens blijkt het zwembad nog een maatregel te hebben genomen. Inwoners van Beersel mogen gratis gaan zwemmen. De provincie verdubbelt verder haar tarieven voor niet-Vlaams-Brabanders.

(Het nieuwsbericht is om 11.55 uur aangevuld met reactie van het CGKR.)

Doodgeslagen Baroeg-bezoeker was een Pool

MisdaadDe man die in de nacht van zaterdag op zondag met een barkruk werd doodgeslagen op een punkfeest in jongerencentrum annex poppodium Baroeg aan de Spinozaweg in Rotterdam-Lombardijen, is afkomstig uit Polen. Zijn identiteit is nog niet bekend gemaakt.

De politie heeft in verband met deze zaak twee mannen van 24 en 31 jaar opgepakt. De twee Rotterdammers worden gezien als verdachten. De recherche is nog volop bezig met het horen van getuigen.

De Pool werd tijdens de 'Night of the Punks' volgens getuigen na een ruzie de schedel ingeslagen met een barkruk. ''Hij werd van achteren gepakt. Toen hij al halfdood in een plas bloed op de grond lag, heeft iemand hem ook nog een paar trappen tegen zijn hoofd gegeven. Het is heel erg dat iemand tijdens een punkavondje zo het leven heeft moeten laten'', aldus een geschokte punker vandaag in De Telegraaf.

Het was gisternacht overigens de laatste keer dat de 'Night of the Punks' werd georganiseerd. De organisatie had reeds besloten te stoppen met de punkfeestjes omdat sommige bezoekers eerdere punknachten verstoorden.

Toch is het volgens velen meestal rustig bij feesten in Baroeg. Zover bekend was er voor het laatst een vechtpartij in september vorig jaar. Een 18-jarige Hellevoeter mishandelde toen een 15-jarige bezoeker omdat hij hem ''niet stoer genoeg'' vond om gothic te zijn.

Parker naar West Ham United

Scott Parker verlaat Newcastle United om zijn carrière bij West Ham United voort te zetten. Dit kan de weg vrij maken voor Joey Barton om te verkassen naar Newcastle.

Naar verluidt hebben de clubs overeenstemming bereikt over een transfersom voor de 26-jarige Parker. De aanvoerder van de Magpies had eerder al contractbesprekingen met West Ham. Parker is de eerste aankoop van de Hammers, die hun eigen aanvoerder Nigel Reo-Coker waarschijnlijk zien vertrekken. West Ham moet zo'n tien miljoen euro neerleggen voor de middenvelder van Newcastle, die eerder actief was bij Charlton Athletic en Chelsea.

De club uit Noord-Engeland heeft ook al een vervanger voor Parker op het oog. De controversiële middenvelder Joay Barton van Manchester City. Barton miste het einde van het seizoen, door een schorsing die volgde op een incident met teamgenoot Ousmane Dabo op de training. De 24-jarige Barton moet Manchester City acht miljoen euro opleveren.

Concert: Toppers in Concert 2007Het blijkt maar weer eens dat je niet alles moet geloven wat er in de krant staat. Recent nog werd er aandacht geschonken aan het uitsterven van de ordinaire huismus. Mispoes! Afgelopen zaterdag was het namelijk de tweede avond dit jaar dat de Amsterdam ArenA zich vulde met zo'n 54.000 huismusjes, die zich voor de gelegenheid hadden getooid met roze boaatjes, gekke pruikjes, glittershirtjes en lichtgevende zwaaistokjes; denk aan koninginnedag of een vrijgezellenfeest. Helemaal klaar om zich voor die ene keer per jaar helemaal los te maken van hun leventje in de buitenwijken die Youp van 't Hek zo vaak tot onderwerp van zijn spot heeft gemaakt. Buiten het stadion was het al een kippenhok, met duizenden mensen die wel het ordinaire overgenomen hebben van hun helden, maar niet hun humor. Toppers in Concert 2007 kon beginnen.

Brown wil strengere Britse anti-terreurwet

TerrorismeDe huidige Britse minister van Financiën Gordon Brown die binnenkort premier van Groot-Brittannië wordt, wil strengere anti-terreurwetten. Brown wil dat de politie meer bevoegdheden krijgt en dat verdachten langer in voorarrest kunnen worden gehouden zonder aanklacht. Ook wil hij dat terreurverdachten kunnen worden verhoord voordat ze officieel zijn aangeklaagd, iets wat nu verboden is.

De Britse zondagskranten schreven gisteren dat de aankomend premier zeer binnenkort de details van zijn plannen bekend zal maken. Op een bijeenkomst van zijn Labour-partij zei Brown gisteren alvast dat er meer geld moet komen voor betere onderzoeksmethoden: ''We moeten eerder kunnen ingrijpen.''

Tony Blair probeerde eerder al het voorarrest van terreurverdachten zonder aanklacht te verlengen, maar werd teruggefloten in het Lagerhuis.Gordon Brown

Perez: 'Mijn situatie bij Ajax is uitzichtloos'

De kans dat Kenneth Perez ook volgend seizoen in Amsterdam zal spelen wordt steeds kleiner. In het Algemeen Dagblad geeft de Deense aanvaller aan het liefst te vertrekken omdat er voor hem geen toekomstperspectief is bij Ajax.

Twaalf maal scoorde Perez tot op heden voor Ajax maar desalniettemin zit de Deen vaker op de bank dan dat hij op het veld staat. In een gesprek met Henk ten Cate werd duidelijk dat Perez niet in het toekomstplaatje van de Amsterdammers past. "Mijn rol zou komend jaar hetzelfde zijn als dit seizoen. In de media gaf hij ook al aan dat hij een ander type speler zoekt, dus dan is het onbegonnen werk om je terug te vechten in de basis. Daarom sta ik open voor een vertrek. Dat zeg ik met pijn in het hart, maar een andere mogelijkheid zie ik niet," aldus Perez.

"Ik ben door Ajax gehaald met een bepaald vooruitzicht", zo vervolgd Perez. "Dat dat niet is uitgekomen, is voor iedereen een teleurstelling. Maar de trainer beslist. Ik ben Ajax dankbaar dat het me deze kans heeft geboden, maar iedereen kan zien dat mijn situatie uitzichtloos is. Ik hoop dat de club me bij een transfer zal steunen. Zeker gezien de boodschap van de trainer."

Perez heeft nog tot 2009 een contract bij Ajax maar als hij weg wil is er een mogelijkheid, zo zegt technisch directeur Martin van Geel. "Als Kenneth aangeeft dat hij wil vertrekken, zullen we dat meewegen bij eventuele interesse. Dat wil niet zeggen dat we hem zomaar laten gaan. Hij heeft een contract tot 2009 en van ons hoeft hij niet weg." Er is interesse van ondermeer Feyenoord en PSV. Perez wil er nog niet teveel over kwijt. "Over clubs zeg ik nog even niets. Van mijn zaakwaarnemer hoor ik vanzelf wat er speelt. Wel willen mijn vrouw en ik graag in Nederland blijven. We zijn hier gesetteld na al die jaren." Er zou al contact met een club geweest zijn maar Van Geel wil de naam van deze club nog niet bekend maken.

'CO2 opslaan in lege gasvelden'

Nederland moet de eigen en Duitse uitstoot van broeikasgassen opslaan in lege gasvelden. Dat adviseert het platform EnergieTransitie vandaag aan het kabinet. Het terugdringen van de CO2-uitstoot kan niet zonder de ondergrondse opslag, zegt Catrinus Jepma  in de Volkskrant.

Jepma, hoogleraar Duurzame Energie in Groningen en voorzitter van het platform, stelt dat vlakbij Nederland ongeveer de helft van de totale Europese CO2-uitstoot plaatsvindt. Met het grote gasveld in Slochteren heeft Nederland de grootste CO2-opslagcapaciteit van West-Europa. CO2-opslag kan veilig worden opgeslagen in de gasvelden, omdat daaruit ook nooit het lichtere aardgas is ontsnapt, aldus Jepma.

Paris Hilton meldt zich voor celstraf

Icoon MisdaadParis Hilton heeft zich gisteren gemeld bij een gevangenis in een voorstad van Los Angeles voor het uitzitten van een straf van 23 dagen. Dat maakte de advocaat van de erfgename van het hotelimperium gisteren in Los Angeles bekend.

Hilton werd in februari aangehouden, omdat ze te snel en zonder licht reed in haar blauwe Bentley. Toen bleek ook dat ze geen rijbewijs had. Dat was eerder ingetrokken wegens roekeloos rijgedrag en het rijden onder invloed. De rechter legde haar aanvankelijk een straf op van 45 dagen. Die werd later ingekort tot 23 dagen.

Stroomstoring legt treinverkeer Rotterdam plat

Icoon Vervoer

Door een stroomstoring rijden er vanochtend tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Blaak, Rotterdam Noord en Schiedam Centrum geen treinen. Dat heeft ProRail bekendgemaakt.

De spoorbeheerder adviseert reizigers tussen Roosendaal en Utrecht en tussen Roosendaal en Amsterdam om te reizen via Den Bosch. Passagiers tussen Den Haag en Eindhoven en Den Haag en Tilburg/Breda kunnen reizen via Utrecht.

Update
De storing is inmiddels verholpen.


Leuker kunnen we het niet maken...

Jongen gedood door 'draak'

Icoon AlgemeenOp Komodo (Indonesië) is een 9-jarige jongen gedood door een komodovaraan. De jongen liep in een gebied met veel struikgewas toen hij werd aangevallen door een komodovaraan, die meer dan 3 meter lang kan worden. De varaan liet de jongen pas los nadat toegesnelde dorpelingen stenen naar het dier hadden gegooid.

De door de plaatselijke bevolking genoemde 'draak' van Komodo leeft in een natuurpark. De komodovaraan is een aaseter die van een grote afstand dode dieren kan ruiken. Zijn menu bestaat uit geiten, herten en zwijnen. Ondanks dat hij een aaseter is, kan hij ook levende prooi doden. Een paar jaar geleden werd ook een Zwitserse toerist gedood door de 'draak' van Komodo. Alleen zijn bril en fototoestel zijn later teruggevonden.


De Komodovaraan

"AZ zal PSV altijd overbieden"

Volgens de Telegraaf zal AZ altijd over een bod van PSV op de Vitesse speler Danko Lazovic heen bieden. Op deze manier willen de Alkmaarders zich verzekeren van de diensten van de Serviër.

Lazovic heeft zelf aangegeven dat hij het liefste naar PSV wil gaan. De spits zou al in grote lijnen akkoord zijn met de Eindhovenaren. De strijd om Lazovic duurt al meer dan een half jaar. In de winterstop was de vraagprijs van acht miljoen die Vitesse stelde nog teveel voor de Eindhovenaren maar ze hebben zich recentelijk weer gemeld bij Vitesse.

De Toppers bieden bezoekers concert excuses aan

Icoon ShowbizzRené Froger, Gerard Joling en Gordon bieden hun excuses aan aan mensen die zaterdag hun concert in de ArenA in Amsterdam bezochten. Het gaat om groepen bezoekers die op de tweede ring van het stadion zaten. Zij hadden last van een 'technische storing in het geluidssysteem'.

"Vanaf het moment kort na de opening tot kort voor het begin van de pauze blijkt het geluid zeer slecht te zijn geweest", aldus een verklaring op de websites van de zangers, die gezamenlijk optraden onder de naam De Toppers.

"De techniek heeft ons blijkbaar een tijdje in de steek gelaten. Samen met de productie zullen wij zoeken naar een passende tegemoetkoming voor deze mensen", staat op de sites.

"De Toppers"


Zie ook de FOK! review van dit concert!

Johnny Knoxville aangeklaagd om penis-incident

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse acteur sleept Johnny Knoxville voor de rechter. Perry Caravello claimt dat hij ernstig gewond is geraakt toen de Jackass-presentator hem tijdens een radioshow overhaalde zijn penis in een muizenval te leggen. Hij was daar in september te gast om samen met Knoxville en producent Jimmy Kimmel om de dvd van een televisiefilm uit 2003 te promoten.

In de aanklacht staat dat Caravello emotionele schade heeft opgelopen en tijdens de act lichamelijk letsel opliep toen zijn genitaliën ook daadwerkelijk in de muizenval terechtkwamen. Ook zou hij compleet zijn vernederd toen beelden van het incident, die zonder zijn toestemming zouden zijn gemaakt, op het internet verschenen.

Voor de pijnlijke stunt zou Caravello ruim zeven miljoen euro beloofd zijn. Ook voor zijn andere werk voor de film 'Windy city heat', waarin hij de hoofdrol speelt, heeft hij naar eigen zeggen nog geld tegoed. Maar daarvan heeft hij nooit een cent gezien, zegt hij. Behalve Knoxville en Kimmel, die ook in de film speelden, klaagt Caravello de presentator van de radioshow, Adam Carolla, aan. De acteur eist in totaal bijna acht miljoen euro.


Knoxville en Caravello - bron:TMZ.com

Met dank aan Sneeuwvlok voor de herschreven submit.

Valencia heeft interesse in Trezeguet

Valencia lijkt Wesley Sneijder al weer snel te zijn vergeten, ze hebben alweer een nieuwe speler op het oog. De Spanjaarden zouden David Trezeguet graag willen inlijven. De Franse aanvaller zou na zeven jaar Juventus toe zijn aan een nieuw avontuur.

Volgens de geruchten is Daniel Fonseca, de boezemvriend van Trezeguet, ook gesignaleerd in de sinaasappelstad. Hij is een goede bekende van technisch directeur Amadeo Carboni.

[NLLAX] Speelronde 11

Dit weekeinde zijn voor de Nederlandse Lacrosse Competitie een drietal wedstrijden gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Emmen HighlandersAmsterdam Lions3-20
Groningen GladiatorsRotterdam Jaguars11-9
Den Haag KnightsDomstad Devils8-3

Stand:

#ClubDuels-pntn
1Amsterdam Lions10-8
2Rotterdam Jaguars10-7
3Groningen Gladiators10-6
4Maastricht Lama's9-5
5Den Haag Knights9-4
6Emmen Highlanders9-2
7Domstad Devils9-1

De eerste vier teams spelen aan het einde van de competitie een halve finale en tot slot wordt de finale juli in Amsterdam gespeeld.

Feyenoord wil Van Marwijk

Afgelopen vrijdag meldden we het al, maar nu is het officieel: Feyenoord wil Bert van Marwijk als trainer. Dat heeft de club gisteren bevestigd. Financieel directeur Onno Jacobs en technisch manager Peter Bosz hebben al twee keer met de coach gesproken. Van Marwijk was van 2000 tot 2004 ook al trainer van Feyenoord.

Zowel de club als de trainer hebben de gesprekken als "bijzonder positief" ervaren. Op korte termijn worden nadere mededelingen verwacht.

Na het vertrek van Erwin Koeman, enkele weken geleden, stelde Feyenoord voor de play-offs de Poolse bondscoach Leo Beenhakker als ad interim aan. Voor de langere termijn probeerden de Rotterdammers vervolgens Co Adriaanse te contracteren, maar die bedankte echter voor de eer.

Barça wil duidelijkheid van Henry

FC Barcelona hoopt nog steeds Thierry Henry te strikken. Maar dan moet de Fransman wel aangeven dat hij bereid is om Arsenal te verlaten.

‘'Eerst moet hij de wil tonen om hier te spelen, dan kunnen we zien wat hier gebeurt’', zegt sportief directeur Txiki Beguiristain van Barça in The Sunday Express.

Henry lijkt niet zo nodig te hoeven vertrekken bij zijn huidige club Arsenal. ‘'Sinds ik hier speel, word ik in verband gebracht met topclubs. Dat zal nooit veranderen. Maar, zoals ik al eerder heb gezegd, ik ben een Arsenal-speler.’'

Gilardino twijfelt over toekomst

Alberto Gilardino is niet gelukkig bij AC Milan. De spits is ontevreden met het aantal speelminuten wat hij krijgt en denkt serieus na over een vertrek bij de club uit Milaan.

Vooral zijn plek op de bank in de Champions League-finale tegen Liverpool zit hem dwars. ‘'Ik ging er vanuit dat ik zou spelen. Eerlijk waar. Het was een enorme teleurstelling. Ik ben nu op een leeftijd dat ik elke week wil spelen, maar er bestaan twijfels over mijn kwaliteiten’', gaat Gilardino verder. ‘'De situatie is erg simpel. Ik heb het wel naar mijn zin bij Milan, maar ik kan niet garanderen dat ik hier blijf'’, aldus de Italiaan.

Gilardino werd in 2005 gekocht van AC Parma. Het afgelopen seizoen wist hij twaalf keer het net te vinden.

Militair komt om bij landmachtdagen

Icoon OngelukTijdens de Landmachtdagen in Wezep is een militair zwaargewond geraakt en later aan zijn verwondingen overleden. De militair deed mee aan een demonstratie van het afdalen uit een helikopter tijdens de open dagen van de landmacht op de Prinses Margrietkazerne.

Volgens een woordvoerder van de landmacht is de sergeant niet goed losgekomen na een afdaling uit een Lynx helikopter (het zogenaamde 'fast ropen'). Langs een touw gleden de militairen aan een tuigje naar beneden. Nadat het grondpersoneel een teken, het zogenaamde 'thumbs-up', heeft gegeven naar de bemanning van de helikopter mag het toestel pas wegvliegen. Dat ging dus verkeerd bij de 32-jarige sergeant.

Het slachtoffer, een 32-jarige sergeant 1ste klasse van de Luchtmobiele Brigade, werd overgebracht naar het Sophia ziekenhuis in Zwolle, waar hij later is bezweken aan zijn verwondingen.


Voorbeeld van een afdaling uit een Lynx - bron: Defensie

Met dank aan Jay-Ron, Mr_Baus, mister_kripple en tommoh voor de herschreven submit.

Menigte bekogelt politie met straatstenen

Icoon PolitieEen menigte van circa honderd mensen heeft gisterochtend vroeg in Purmerend de politie bekogeld met flessen, straatstenen en ander materiaal. Van de groep werden 51 personen gearresteerd. Dat meldde de politie gisteravond.

De ongeregeldheden ontstonden na afloop van een R&B feest in de 'P3', een uitgaansgelegenheid aan de Purmersteenweg. Daarbij werd een agent geslagen door een 17-jarige jongen uit Purmerend.Toen hij werd aangehouden keerden de omstanders zich massaal tegen de politie. Uiteindelijk kreeg de politie, mede door versterking van andere korpsen, de zaak onder controle.

De meeste verdachten zijn rond de twintig jaar en afkomstig uit Purmerend en Amsterdam. Elf verdachten zitten nog vast. Hen wordt openlijke geweldpleging, poging tot zware mishandeling of doodslag ten laste gelegd.

Met dank aan Beuzebelder, Meki en Funkamental voor de herschreven submit.

Zicht op ET:Quake Wars release

Activision heeft de financiële resultaten van het fiscale jaar 2007 vrijgegeven. Normaal is dit niet zo heel erg spannend, ware het niet dat er vaak informatie wordt vrijgegeven over opkomende belangrijke (financiële) gebeurtenissen, zoals releases van grote titels.

Vandaar dat Activision heeft aangekondigd dat Enemy Terrritory: Quake Wars in het tweede kwartaal van het financiele jaar 2008 zal uitkomen. Goed nieuws, want dit betekent dat het spel ergens tussen juli en september van dit jaar al zal uitkomen.
Hoewel de hoge heren altijd aan de leus "...when it's done" vasthielden, lijkt het er nu op dat het spel er toch echt binnenkort aankomt.
Achteraf nam Activision CFO Thomas Pippl toch nog even een slag om de arm. Hij zei dat id software het laatste woord heeft over de uiteindelijke release.
"As you know, id Software makes the final decision on the release date,"
Laatste reviews en specials
preview
WWE 2K20
special
Cosplay op GameForce 2019
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
special
Interview Nino Roos (Asterion)
special
Nieuwe bioscoopervaringen: ScreenX- en MX4D-zalen geopend
©FOK.nl e.a.