Sfeervolle scenes The Sacred Rings

Sinds mensenheugenis zijn een aantal ringen in het bezit van een clan, de Keepers. Het zijn niet zomaar ringen, want mits gecombineerd met een aantal zeldzame artifacten geven zij de drager oneindige kracht en onsterfelijkheid. Om te voorkomen dat de ringen in (aan) de handen komen van de kwaadaardige Durad, sturen de Keepers hun getalenteerde student Umang met de ringen om de artifacten te vinden en bij de Oude Meester Grifit af te leveren. Aan het eind van het vorige deel (Aura, review) stapte Umang door een poort, die hem naar een vreemde wereld bracht. In deze wereld blijkt Durad de touwtjes in handen te hebben. Reden genoeg voor wat ouderwets point-and-click plezier.

The Sacred Rings beschikt over zo'n 400 locaties die speler kan onderzoeken, verdeeld over drie werelden. Daarnaast bevat de game 40 minuten aan cutscenes om het verhaal duidelijk te maken. De game probeert zich te onderscheiden door, naast het standaard adventure- en puzzelwerk, non-lineaire gameplay te gebruiken. Gedurende het spel zal de speler keuzes moeten maken die kunnen leiden tot verschillende eindes.

De game moet volgende maand in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Wanneer en hoe de game hier uit komt is nog niet bekend.