FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 29 september 2006

Overwinning voor homo's VS

Icoon BuitenlandsEen lesbisch stel uit de Amerikaanse staat Rhode Island mag trouwen in de staat Massachusetts. Massachusetts is de enige Amerikaanse staat die het huwelijk voor homo's openstelt.

Het hooggerechtshof van Massachusetts verleende vrijdag toestemming aan het paar omdat er in Rhode Island geen speciale wet bestaat die een huwelijk tussen homoseksuelen verbiedt. De lesbiennes kunnen nu de eerste Amerikaanse homo's van buiten Massachusetts worden die legaal gaan trouwen.

Onlangs verwierp de Senaat een door Bush gesponsord voorstel om het homohuwelijk expliciet in de grondwet te verbieden - met andere woorden, vastleggen dat het om een verbintenis tussen man en vrouw gaat. Met het oog op de komende verkiezingen zal het thema 'moral values' waarschijnlijk weer hoog op de agenda's van politici prijken.

Met dank aan Philosocles voor de extra informatie.

Glazen brugje

Ik heb al hoogtevrees als ik in een diep bord kijk, dus mij zal je zeker niet tegenkomen op de volgende attractie.

Stel je eens voor dat je op een glazen brug loopt die zo’n 1200 meter boven de Colorado River in de Grand Canyon hangt. De bodem en zijkanten bestaan volledig uit glas. Normaal zou deze brug reeds in gebruik moeten zijn geweest, maar design aanpassingen en vertragingen bij de constructie zorgen ervoor dat dit waarschijnlijk maar op het einde van 2006 zal zijn. Ik kan gerust aannemen dat er mensen zijn die dit de kick van hun leven zullen vinden.

Er zijn niet direct veel foto’s te vinden over deze brug dus jullie zullen het moeten doen met deze artiest impressies en artikels van National Geographic. Klik en klik.

Name that bitch!

Jullie hadden na de de ronde van dit weekend natuurlijk nog een tussenstandje tegoed.

Na vele mislukte pogingen had Icefire1971 het uiteindelijk als eerste goed, het antwoord was inderdaad Hoogervorst. Icefire1971 krijgt 2 punten en nestelt zich hierdoor mede aan de kop van de ranglijst. Verder nog veel mensen met één punt. Pandaman was deze ronde de grote afwezige en verzuimt een punt te pakken.

Morgen is er een extra Name that bitch!

1 Pandaman 5
2 Icefire1971 5
3 Tokamak 4
4 Skankingrudi 3
5 singlemetkids 2
6 iwan-dj 2
7 HvS 2
8 Ilske 2
9 LordNemesis 2
10 Simsfan88 2
11 Erikbobo 2
12 M.e.g.a.t.r.o.n. 1
13 B 1
14 Kabuto_Raiger 1
15 KaMo 1
16 BasOne 1
17 Dondermeester 1
18 Nico35 1
19 MoHaa 1
20 deliberator 1
21 Charrel 1

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Veel zelfmoord onder Surinamers

Icoon WetenschapTussen het jaar 1996 en 2004 hebben 13.737 mensen in Nederland zelfmoord gepleegd. Het CBS zocht samen met de Vrije Universiteit uit in welk land zij, of hun ouders, geboren waren. Uit dit onderzoek, dat morgen in Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTVG) gepresenteerd zal worden, blijkt dat Surinamers veel vaker, en Marokkanen veel minder, dan Nederlanders hun toevlucht in de dood zoeken.

Het meest opvallend noemt het CBS het patroon van zelfdoding bij Surinamers. Op elke 100 zelfmoorden onder autochtone Nederlandse mannen, zijn er 160 zelfmoorden onder Surinaamse mannen. Een duidelijke verklaring hiervoor hebben de onderzoekers niet. Remy Hira Sing, hoogleraar aan de VU, heeft wel zijn vermoedens. Uit de tijd dat hij nog in Suriname werkte, in de jaren 70, weet hij nog dat de vrouwen azijnzuur dronken als ze "het heerszuchtige gedrag van hun mannen beu waren". In Nederland, zegt Sing, zijn vrouwen "ben baas" geworden. "Ze werken, ze zijn niet meer afhankelijk van hun man. En dat kunnen sommige mannen maar moeilijk verdragen. Helemaal als ze niet de held zijn die ze hadden willen worden. Surinaamse mannen zijn gewend aan vanzelfsprekend gezag, ook over hun kinderen. Maar dat hebben ze in Nederland niet".

Ook Antillianen en Zuid, Oost en West-Europeanen plegen vaker zelfmoord dan Nederlanders. Verder blijkt dat mannen vaker de dood boven het leven verkiezen, dan vrouwen - ongeacht de cultuur.

Een ander opvallend gegeven uit het onderzoek is dat allochtonen die hun roots in Turkije of Marokko hebben liggen, veel minder suïcidaal gedrag vertonen dan autochtonen. Vooral onder Marokkanen ligt het zelfmoordcijfer laag. Een mogelijke verklaring ligt volgens de onderzoekers in de religie die deze groepen aanhangen. In de islam is zelfmoord namelijk ten strengste verboden. In Islamitische landen wordt er ook veel minder zelfmoord gepleegd dan elders op de wereld.

Het kan ook aan de genen liggen, denken de onderzoekers. "Ik denk dat de verschillen niet alleen cultureel te verklaren zijn. Er zou een genetische basis kunnen zijn die mensen ontvankelijk maakt voor impulsiviteit en agressie bij frustratie".

Sid Meier's Railroads! walkthrough video

Sid Meier, de bedenker van Railroad Tycoon (en vele andere klassiekers), kwam 15 jaar na de release van deze klassieker weer in de treinen stemming na een bezoek aan een spoorweg museum in Hamburg. Het resultaat hiervan (en van het aandringen van vele fans) is een nieuwe spoorweg simulator, genaamd Railroads!

In deze game moet je een natie opbouwen door een zo winstgevend mogelijk spoorweg syteem aan te leggen. Als je hier geen zin in hebt kan je ook gewoon wat spelen met treintjes in een free mode. Met de huidige technologie biedt dit extra speelplezier, bouw spoorwegen door bossen of bergen en geniet van de omgeving.

Ben je benieuwd hoe dit allemaal gaat werken? Kijk dan even naar deze informatieve walkthrough video.

'Dieren veroorzaken waterverontreiniging'

Icoon OnderzoekEén van de grootste boosdoeners als het op de vervuiling van water aankomt, is vreemd genoeg de natuur zelf. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Onder andere poepende ganzen, herten, muskusratten en wasbeertjes zorgen voor flinke verontreiniging van rivieren in hun eigen leefgebied.

De Amerikaanse wetenschappers kwamen tot hun opvallende conclusie na bestudering van de vervuiling in het water van onder meer de Potomac- en Anacostia-rivier. Beide rivieren staan momenteel op de lijst van verslechterde waterwegen. Dat wil zeggen dat er in het water zoveel bacteriën en andere ziekmakers zitten dat zwemmen wordt afgeraden en de kwaliteit van het water drastisch verbeterd dient te worden.


De Anacostia-rivier


Met dank aan pberends voor de submit.

Uitslag NEC - Heracles

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

NEC - Heracles 2-0
11' Boutahar 1-0 (assist Holman)
74' Boutahar 2-0 (assist Worm)

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 11.500.
Snoyl, Otten, Eagles (allen NEC), Schilder, Klavan (Heracles).

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui, Barreto (Otten/63), Boutahar (Pothuizen/79), Snoyl, Denneboom, Holman (Worm/72), Eagles.

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Smit, Bosnar, Klavan, Tanghe (Bridji/40), Maas, Schilder, Quansah, Everton, Biseswar.

Programma rest van dit weekend:

Datum:Thuis:Uit:
za 30/9Willem IIRoda JC
za 30/9FC TwenteRKC Waalwijk
za 30/9ExcelsiorSparta Rotterdam
zo 01/10FC UtrechtAjax
zo 01/10FeyenoordNAC Breda
zo 01/10FC GroningenVitesse
zo 01/10SC HeerenveenPSV
zo 01/10AZADO Den Haag

Uitslagen Jupiler League speelronde 9

Er werd vanavond een compleet programma afgewerkt in de Jupiler League. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen negende speelronde:

thuisuituitslag
FC Den BoschGo Ahead Eagles1-1
FC OmniworldRBC Roosendaal1-4
Stormvogels/TelstarMVV1-0
FC DordrechtHelmond Sport2-0
FC EindhovenDe Graafschap1-2
AGOVVHFC Haarlem2-3
Cambuur LeeuwardenFC Emmen0-2
BV VeendamTOP Oss2-0
FC ZwolleVVV-Venlo1-2
Fortuna SittardFC Volendam1-3

Stand

#clubgespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1RBC Roosendaal963021-721
2FC Dordrecht962120-820
3BV Veendam954019-719
4Stormvogels/Telstar961220-1319
5FC Volendam953117-918
6Den Bosch*953117-1118
7VVV-Venlo952219-1317
8De Graafschap942318-1314
9HFC Haarlem934215-1213
10Go Ahead Eagles934212-1013
11FC Emmen933316-1612
12MVV924313-910
13FC Omniworld931514-2210
14AGOVV922517-188
15FC Zwolle913511-146
16FC Eindhoven913511-206
17TOP Oss91358-236
18Fortuna Sittard91266-185
19Helmond Sport90459-274
20Cambuur Leeuwarden90365-183

* winnaar eerste periodetitel

Programma 6 oktober

thuisuit
FC VolendamFC Omniworld
Cambuur LeeuwardenFortuna Sittard
HFC HaarlemFC Dordrecht
FC EmmenStormvogels/Telstar
Go Ahead EaglesFC Eindhoven
RBC RoosendaalVVV-Venlo
TOP OssAGOVV
De GraafschapFC Den Bosch
MVVBV Veendam
Helmond SportFC Zwolle

[A1GP] Fotoverslag vrijdag

Dit weekend vindt de A1 Grand Prix plaats op Zandvoort. Speciaal voor de users die de GP niet bezoeken (en mensen die nog willen nagenieten uiteraard), plaatsen we elke avond van het GP-weekend een aantal foto's. Hieronder vind je de serie van vandaag.



Ook een BMW kan door de Audi-S rijden


Griekenland komt er echter niet zonder kleerscheuren door


Waar is mijn voorkant?


Hier rijdt team Canada nog...


...en hier niet meer


Ook onze oosterburen waren weer vertegenwoordigd


Nederland rijdt ook door de Audi-S...


...en ook met China erachter gaat alles goed


EN zo ziet het racedorp van de opvulklasses eruit


De Porsche GT3 invitations cup was er ook


Een van de nieuwkomers dit jaar: Singapore


Zuid-Afrika drukte het rempedaal ietwat te laat in

Sfeervolle scenes The Sacred Rings

Sinds mensenheugenis zijn een aantal ringen in het bezit van een clan, de Keepers. Het zijn niet zomaar ringen, want mits gecombineerd met een aantal zeldzame artifacten geven zij de drager oneindige kracht en onsterfelijkheid. Om te voorkomen dat de ringen in (aan) de handen komen van de kwaadaardige Durad, sturen de Keepers hun getalenteerde student Umang met de ringen om de artifacten te vinden en bij de Oude Meester Grifit af te leveren. Aan het eind van het vorige deel (Aura, review) stapte Umang door een poort, die hem naar een vreemde wereld bracht. In deze wereld blijkt Durad de touwtjes in handen te hebben. Reden genoeg voor wat ouderwets point-and-click plezier.

The Sacred Rings beschikt over zo'n 400 locaties die speler kan onderzoeken, verdeeld over drie werelden. Daarnaast bevat de game 40 minuten aan cutscenes om het verhaal duidelijk te maken. De game probeert zich te onderscheiden door, naast het standaard adventure- en puzzelwerk, non-lineaire gameplay te gebruiken. Gedurende het spel zal de speler keuzes moeten maken die kunnen leiden tot verschillende eindes.

De game moet volgende maand in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Wanneer en hoe de game hier uit komt is nog niet bekend.



Microsoft: 'Xbox 360 games worden mooier dan PS3 games'

Zoals jullie weten bezocht FOK!games de afgelopen dagen de X06 in Barcelona. We spraken daar onder andere met Richard Teversham, directeur van platform en marketing EMEA. Teversham staat bekend om zijn opvallende uitspraken en hij voldeed ook gisteren weer aan zijn reputatie.

Zo garandeerde Teversham ons dat Xbox 360 games er beter zullen uitzien dan games op de PlayStation 3. Dat is echter nog niet alles. Zo zal Xbox 360 nog zeker twee tot drie jaar voorop blijven in de markt.

De spannendste quotes uit het gesprek op een rijtje:

I guarantee that Xbox 360 games will look better than PS3. Xbox 360 is easy to develop on and programmers have experience already. We will keep ahead of the curve for two to three years

[..]

I am planning on PlayStation 3 being launched in March, but with how many consoles? If Japan becomes a succes, will Sony ship consoles to Europe?

[..]

It is time to deliver on all the plans. Today's line-up is great, before Christmas it will be amazing, and after Christmas it will be unbeatable

Tyson terug in de boksring

Mike Tyson keert terug in de boksring. De Amerikaan, die in juni 2005 stopte na een nederlaag tegen Kevin McBride, start op 20 oktober met een wereldtournee, waarbij hij een reeks sparringpartijen over vier ronden bokst tegen diverse tegenstanders. De eerste opponent zal de Zuid-Afrikaan Corrie Sanders zijn.

"Ik heb de laatste tijd wat getraind in Las Vegas om mijn gewicht op peil te houden. Elke dag stonden er tweeduizend mensen naar me te kijken. Toen ben ik op het idee gekomen daar financieel mijn voordeel mee te doen'', aldus de voormalige wereldkampioen in het zwaargewicht.

Vennegoor niet tegen Falkirk

Jan Vennegoor of Hesselink mist de competitiewedstrijd van Celtic tegen Falkirk dit weekend. De Nederlander heeft nog te veel last van een enkelblessure, die hij opliep in de wedstrijd tegen Glasgow Rangers.

Bondscoach Marco van Basten selecteerde Vennegoor ondanks zijn blessure wel voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië. "Hij is volgende week zeker fit," aldus Van Basten.

Boksen: Mike Tyson keert terug in de ring

Mike Tyson keert terug in de boksring. De voormalige wereldkampioen in het zwaargewicht, in juni 2005 gestopt na een nederlaag tegen Kevin McBride, start 20 oktober met zijn 'World Tour'. Dat wordt een reeks sparringpartijen over vier ronden tegen verscheidene tegenstanders.

Tysons eerste opponent in Youngstown (Ohio) is de Zuid-Afrikaan Corrie Sanders. "Ik heb de laatste tijd wat getraind in Las Vegas om mijn gewicht op peil te houden. Elke dag stonden er tweeduizend mensen naar me te kijken. Toen ben ik op het idee gekomen daar financieel mijn voordeel mee te doen", lichtte de roemruchte Amerikaanse bokser zijn besluit toe.

Mike Tyson

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport!

Geforce 8-serie toont zich

Vandaag doken op een Chinese site de eerste foto's op van de twee eerste modellen in nVidia's Geforce 8 serie videokaarten. De kaarten, genaamd 8800GTX en 8800GT zullen in eerste instantie gelden als de twee topmodellen in de serie en hebben een aantal extreme eigenschappen. Zo hebben beide kaarten twee PCI-E power connectors wat wijst op een extreme stroomconsumptie. Wat verder wijst op extreme stroomconsumptie is het feit dat de 8800GTX een hybride lucht- en waterkoelingssysteem met zich meekrijgt. Dit waar waterkoeling voorheen enkel iets was voor mensen die hun PC muisstil wilden hebben of die over wilden clocken.

Prijzen, verdere specificaties en releasedata zijn voorlopig enkel speculatie.



De 8800GTX

De 8800GT

Wat is Dit: Opgave 51 - Ronde 2

Dit is de laatste opgave van dit kwartaal! En de beslissing is nog steeds niet gevallen!!

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Bulgaren roepen geblesseerde speler op

Bondscoach Hristo Stoitchkov van Bulgarije heeft de geblesseerde Dimitar Berbatov opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Nederland en Luxemburg. Maar of de spits ook daadwerkelijk in actie komt, hangt ook af van komend weekeinde.

Berbatov zal zondag inzetbaar moeten zijn voor zijn club Tottenham Hotspur. "We zullen hem niet afstaan aan de Bulgaarse bond als hij vóór de interland tegen Oranje niet voor ons heeft gespeeld", aldus manager Martin Jol, die verder zei dat de Bulgaar wel aan de betere hand is

Berbatov heeft langer last van zijn lies dan nodig was. Een verkeerde behandeling rond de interland tegen Roemenië van 2 september verergerden de klachten.

Selectie Bulgarije

Doel: Georgi Petkov (Levski Sofia), Dimitar Ivankov (Kayserispor, Tur).

Verdediging: Elin Topuzakov (Levski Sofia), Rosen Kirilov (Litex Lovech), Stanislav Angelov (Levski Sofia), Alexander Tunchev (CSKA Sofia), Lucio Vagner (Levski Sofia), Valentin Iliev (CSKA Sofia), Ivailo Petkov (Ankaragucu, Tur).

Middenvelder: Stilian Petrov (Aston Villa, Eng), Radostin Kishishev (Charlton Athletic), Georgi Peev (Dinamo Kiev, Oek), Zdravko Lazarov (Erciyesspor, Tur), Blagoi Georgiev (Rode Star Belgrado, Ser), Chavdar Yankov (Hannover 96, Dui), Jordan Todorov (CSKA Sofia), Dimitar Telkiyski (Levski Sofia).

Aanval: Dimitar Berbatov (Tottenham Hotspur, Eng), Martin Petrov (Atlético Madrid, Spa), Svetoslav Todorov (Wigan Athletic, Eng), Valeri Bojinov (Juventus, Ita), Zoran Yankovic (Dalian Shide, Chi), Hristo Yovov (Levski Sofia).

Big Brother-bewoonster mogelijk zwanger

Big Brother-bewoonster Marlies is mogelijk zwanger. De 27-jarige heeft van Big Brother een zwangerschapstest gehad, nadat ze had aangegeven al zeker drie weken over tijd te zijn. Ze heeft de test inmiddels gedaan op het toilet. Het resultaat is alleen nog bij haar bekend, en niet bij de mede-bewoners of Big Brother.

Mocht ze zwanger zijn, dan is het overigens de vraag wie de vader is. Toen Marlies ruim veertig dagen geleden het huis inging, was ze vrijgezel. In het huis heeft ze voor zover bekend geen seks met iemand gehad.

Marlies

Zie voor meer nieuws BigBrother.fok.nl!

Tweeling ontmoet elkaar na 71 jaar

Icoon OpmerkelijkNa acht jaar lang gezocht te hebben heeft de 71-jarige Pat Gudinas uit de Amerikaanse staat Illinois eindelijk haar tweelingzus gevonden. De tweelingzussen werden bij geboorte gescheiden en kwamen allebei terecht bij andere adoptieouders.

De moeder van de tweeling raakte meer dan 71 jaar geleden zwanger van een getrouwde man. De man wilde niets te maken hebben met de opvoeding van de tweeling. Doordat ze er alleen voorstond besloot ze de tweeling na geboorte op te geven voor adoptie. Zodoende kwamen de meisjes in een weeshuis terecht en werden ze uiteindelijk allebei door een andere familie geadopteerd. Beide meisjes kregen van jongs af aan te horen dat ze geadopteerd waren en dat ze een tweelingzusje hadden.

Er kwam pas schot in de zaak toen een non uit Chicago naar voren kwam met archieven die ze bewaard had van het weeshuis. De non had papieren waarin aangegeven werd wie de adoptieouders waren van haar tweelingzus. Ze huurde een genealogie-expert in die middels openbaar beschikbare burgergegevens kon nagaan waar de tweelingzus zich bevond.

De expert kwam uiteindelijk terecht bij Shirley McGuire in Texas en regelde een ontmoeting. De eerste ontmoeting vond plaats in een restaurant niet ver van Shirleys woonplaats, waar de zusjes elkaar eindelijk voor het eerst konden omhelzen.

De tweeling bij de ontmoeting
De tweeling bij de ontmoeting

Blessure voor Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar is vandaag tijdens de training van Ajax geblesseerd geraakt. De spits moest het trainingsveld van de Amsterdammers met veel pijn aan zijn enkel verlaten.

Het is nog onduidelijk hoe ernstig de blessure is. Trainer Henk ten Cate verwacht dat daar morgen meer duidelijkheid over zal komen. "Het kan zomaar dat hij er dan weer staat", aldus Ten Cate over de spits, die eerder vandaag door bondscoach Marco van Basten werd opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië begin oktober.

[A1GP] Sjeik Maktoum verlaat A1GP

Ondanks de populariteit van de A1 Grand Prix series, trekt de initiatiefnemer van het evenement, Sheikh Maktoum, zich terug uit de wereldwijde autosport klasse.

"Ik weet zeker dat de klasse steeds sterker zal worden. Ik ben blij over hetgeen dat ik gebouwd hebt met de fans in mijn hoofd," aldus Sheikh Maktoum, die nu meer tijd gaat besteden aan zijn bedrijf Dubai International Holding Company. "Ik heb mijn belofte vervult dat het A1GP een realiteit werd en ik weet zeker dat de World Cup of Motorsports zich steeds sterker zal ontwikkelen. Ik wil graag alle deelnemers bedanken, inclusief Tony Teixeira als de eerste investeerder, die mijn gedachte en enthousiasme deelde."

Kolles "Spyker F1 meer gemotiveerd dan ooit"

Colin Kolles zegt dat zijn team zeer gemotiveerd is sinds de overname door Spyker. Dit zei de teambaas tijdens de gebruikelijke persconferentie in de aanloop naar het Grand Prix-weekend. Volgens Kolles is de steun van Spyker een enorme boost voor de renstal.


Kolles zegt dat het wijzigen van de naam naar Spyker MF1 een duidelijk effect heeft op de teamleden. "Natuurlijk is iedereen erg gemotiveerd. Ik denk dat er een duidelijke kant is die we op gaan. We zijn nu verbonden met een autofabrikant. Het is niet de grootste fabrikant in de wereld, maar het is toch een veel betere situatie dan eerst."

Kolles zei verder dat er voorlopig geen grote veranderingen binnen de personele bezetting van de Nederlandse renstal te verwachten zijn. "We waren al bezig nieuwe mensen te zoeken. Met de nieuwe mogelijkheden die we nu hebben, zullen we meer gebruik maken van onze windtunnel. Daar hebben we natuurlijk wel nieuwe mensen voor nodig, waarvoor we een aantal vacatures hebben geopend. De nieuwe eigenaren willen de komende tijd vooral gaan investeren in ontwikkeling," aldus Kolles die verder door liet schemeren dat de aankondiging van een motorendeal voor 2007 niet lang meer op zich zal wachten.

Rooney en Parker terug bij Engelse selectie

Steve McClaren, bondscoach van Engeland, heeft Wayne Rooney en Scott Parker teruggehaald bij de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Macedonië en Kroatië op respectievelijk 7 en 11 oktober.

Scott Parker van Newcastle United is opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Owen Hargreaves. Rooney keert terug na een schorsing die hij kreeg vanwege de rode kaart op het WK in de wedstrijd tegen Portugal. Aaron Lennon en Michael Dawson ontbreken vanwege blessures.

De volledige selectie:

Doel: Paul Robinson (Tottenham), Chris Kirkland (Liverpool/Wigan), Ben Foster (Man Utd/Watford).

Verdediging: Wes Brown, Rio Ferdinand, Gary Neville (Man Utd), John Terry, Ashley Cole, Wayne Bridge (Chelsea), Jamie Carragher (Liverpool), Ledley King (Tottenham).

Middenveld: Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard, Shaun Wright-Phillips (Chelsea), Michael Carrick, Kieran Richardson (Man Utd), Scott Parker (Newcastle), Phil Neville (Everton), Jermaine Jenas (Tottenham).

Aanval: Jermain Defoe (Tottenham), Wayne Rooney (Man Utd), Andy Johnson (Everton), Peter Crouch (Liverpool).

Albanië mist drie belangrijke spelers tegen Oranje

Otto Baric, de bondscoach van Albanië, heeft voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland op 11 oktober Besart Berisha opgeroepen. De aanvaller kwam nog nooit in actie voor zijn land.


De Albaniërs missen tegen Oranje drie belangrijke spelers. Middenvelder Klodian Duro is geblesseerd, terwijl middenvelder Lorik Cana en verdediger Elvin Beqiri beide geschorst zijn.

Verkoper kinderpostzegels met mes bedreigd

Icoon BinnenlandsEen 12-jarige jongen uit Culemborg die langs de deuren ging om kinderpostzegels te verkopen, is door een 13-jarige plaatsgenoot bedreigd met een mes. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Toen de jongen aanbelde, werd er opengedaan door twee jongens. De 12-jarige vertelde dat hij kinderpostzegels verkocht. De twee jongens zeiden dat hij even moest wachten en liepen terug het huis in. Eén van de twee kwam even later terug naar de voordeur met een mes in zijn handen. Hij maakte hiermee stekende bewegingen richting de verkoper.

De jongen is naar huis gevlucht. Hij heeft de politie gewaarschuwd. De 13-jarige jongen is ondanks zijn leeftijd opgesloten, omdat hij weigerde mee te werken aan een verhoor.

Katie Melua wil record onderwaterconcert verbeteren

Icoon OpmerkelijkZangeres Katie Melua is van plan om op 2 oktober een gooi te doen naar het wereldrecord "diepste onderwaterconcert". Ze zal dan een optreden geven op de bodem van de Noordzee. Het concert gaat plaatsvinden op, of beter gezegd onder, het Statoil Troll olieplatform.

Het olieplatform is 472 meter hoog (waarvan 369 meter onder het zeeniveau), wat hoger is dan de Eiffeltoren en tevens het hoogste bouwwerk ooit door mensen verplaatst. Een oliebedrijf stelt zijn platform ter beschikking vanwege het tienjarig bestaan van de firma.

Kaarten voor het evenement zijn helaas niet te koop. De enige aanwezigen zullen de medewerkers van het bedrijf en iemand van het Guinness Book of Records zijn. Iedere aanwezige moet voor het concert een medische check-up ondergaan, daar bijna 400 meter onder water nogal funest kan zijn voor het lichaam.

Katie Melua

Alonso, Webber en Schumacher in GPDA

Na drie kwartier vergaderen is besloten dat Fernando Alonso samen met Mark Webber en Ralf Schumacher toetreedt tot het bestuur van de Grand Prix Drivers Association (GPDA), de vakbond van de Formule 1. De drie coureurs kregen genoeg stemmen van hun collega's.

Alonso's toetreding is enigszins opmerkelijk te noemen, aangezien hij vaak niet aanwezig was tijdens vergaderingen. Maar nadat Alexander Wurz hem persoonlijk uitnodigde heeft hij dat aanbod aangenomen. Zijn belangrijkste reden om ja te zeggen zou het aftreden van Michael Schumacher zijn, die na dit jaar stopt met racen. Alonso en Schumacher hebben het afgelopen seizoen vaak met elkaar in de clinch gelegen. Op de vergadering zelf repte Alonso met geen woord over deze geruchten, hij stelt dat zijn reden om toe te treden is om de sport veiliger te maken: "We moeten ons meer richten op de veiligheid in de sport".

De komst van Alonso, Schumacher en Webber luidt het vertrek in van David Coulthard en Jarno Trulli uit het bestuur. Coulthard is tevreden met zijn opvolgers: "Ralf is altijd al actief geweest, net als Mark. Fernando is gegroeid in zijn zelfvertrouwen gedurende de afgelopen jaren, en het is daarbij belangrijk om een wereldkampioen in het bestuur te hebben." Coulthard zal nog wel betrokken zijn bij besluiten die in zijn woonplaats Monaco worden. "Ik zal nog wel betrokken zijn bij besluiten die in Monaco worden genomen, omdat daar ons ‘kantoor’ is gevestigd en de andere jongens daar niet in de buurt wonen. We krijgen nu een sterk bestuur dat zal voortborduren op het werk dat al door anderen is neergezet."

[A1GP] Eerste vrije training Zandvoort

Zojuist is de eerste officiele vrije training op het circuit van Zandvoort verreden. Team Canada was in deze training het snelste. Nederland kwam tot een zevende tijd.

Uitslag eerste officiele vrije training GP Zandvoort:

Pos.TeamTijdRonden
1CANADA 1:28.99423
2GREAT BRITAIN 1:29.0403
3SOUTH AFRICA 1:29.26720
4GERMANY 1:29.87325
5SWITZERLAND1:30.05924
6MEXICO 1:30.33921
7NETHERLANDS 1:30.38219
8FRANCE 1:30.84416
9NEW ZEALAND1:31.12322
10BRAZIL 1:31.46219
11CHINA 1:31.56823
12IRELAND 1:31.60220
13USA 1:31.89824
14MALAYSIA1:32.17222
15AUSTRALIA 1:32.27119
16CZECH REPUBLIC1:32.48326
17ITALY1:32.73721
18INDIA 1:33.86513
19INDONESIA 1:33.92217
20LEBANON 1:34.4484
21SINGAPORE 1:37.50813
22PAKISTAN 1:45.46116
23GREECE 1

Screenshots van Half-Life 2

Ook developer Valve Software heeft van de X06 gebruik gemaakt om enkele nieuwe beelden van hun game Half-Life 2 op de Xbox360 te laten zien. Eerder vandaag hadden we we al gemeld dat de Xbox360 versie van Half-Life 2 er beter uit zal gaan zien dan de PC-versie die zo'n 2 jaar geleden verscheen en nu hebben we enkele screenshots om dit te illustreren.

Er is nog steeds geen exacte releasedatum, maar het spel wordt ergens in het jaar 2007 verwacht.



Spin in auto veroorzaakt botsing met lantaarnpaal

Icoon OpmerkelijkEen 28-jarige vrouw uit Zutphen is donderdagochtend met haar auto tegen een lantaarnpaal gereden. De vrouw werd afgeleid door een spin in haar auto, zo meldt de politie.

De vrouw zat achter het stuur toen er plotseling een spin voor haar neus bungelde. Ze was dapper genoeg om het diertje weg te halen. Maar toen ze dit deed, stuurde ze per ongeluk naar rechts. Hierdoor botste ze tegen een lantaarnpaal. Haar auto was zo beschadigd dat hij moest worden weggesleept.

Downloadable content Saints Row op Xbox Live

Wordt jouw gangster in Saints Row door al zijn homies te kijk gezet vanwege zijn karakterloze uitstraling? Dan is er wellicht op Xbox Live Marketplace wel iets te downloaden wat uitkomst biedt. In ruil voor 100 Microsoft punten kun je namelijk het Funky Fresh Pack aanschaffen, welke gevuld is met alles wat de echte gangster nodig heeft. Het pakket bevat:

Kleren
- Fake Tuxedo Shirt
- Short Sleeve Tropical Shirt
- Spiked Leather Jacket
- Leopard Skin Underwear
- Tiger Stripes Underwear
- Leather Chaps
- Crazy Bunny Slippers

Accessores
- Samurai Helmet
- Eye Patch
- Skull Ring
- Saints Row Medallion
- Saints Row Wrist Band

Kapsels
- Full Spikes
- Curly Gent Mustache
- Ladies Man Mustache
- Split Goatee
- Sharp Edge Mutton

Tattoos
- Panther
- Rattlesnake
- Biohazard
- Ankh
- Spider

Wii screenshots Madden NFL 07

Het jaarlijkse Madden is reeds verschenen, met verkoopcijfers van de hoogste orde in Amerika en een omgekeerd evenredig succes in Nederland. Toch is er nog een versie van Madden NFL 07 in aantocht. Madden zal namelijk ook de Wii aandoen, uiteraard met de daarbij behorende besturing middels de Wii-mote. Vele gamers blijven sceptisch over de combinatie van de Wii-mote en sportspellen, en onderstaande screens zijn nog wat te verhullend om die gedachte te veranderen. Maar een idee van wat dit spel ons op grafisch gebied te bieden heeft krijgen ze in ieder geval wel.




Vooruitblik: SC Heerenveen - PSV

Het weekend staat weer voor de deur, dus het wordt hoog tijd om weer een vooruitblik te schrijven. Deze keer betreft het de wedstrijd tussen SC Heerenveen en PSV. Jullie kozen voor Ajax, maar deze club stond vorige week ook al in de vooruitblik vermeld. Daarom is nu gekozen voor dit duel.

SC Heerenveen vertoeft momenteel op een zesde plaats in de Eredivisie. Tot dusver boekte de ploeg uit Friesland drie overwinningen. Twee wedstrijden werden met verlies afgesloten. De club kent weinig personele problemen in aanloop naar dit duel. De Friezen kwamen namelijk ongeschonden uit de strijd met Vitória Setúbal van afgelopen donderdag. De mannen van trainer Gert-Jan Verbeek speelden namelijk gelijk (0-0) tegen de ploeg uit Portugal. Verder kent Verbeek ook geen schorsingen, dus tegen de regerend landskampioen kan hij de elf sterkste spelers het veld in sturen.

PSV, de nummer drie van de huidige ranglijst, kent in aanloop naar het duel met de Friezen ook weinig problemen. Het is alleen nog niet zeker of Philip Cocu en Jason Culina komende zondag kunnen spelen tegen de mannen van Verbeek. Vrijdagochtend heeft het tweetal de groepstraning weer hervat. De middenvelders hebben afgelopen week hard gewerkt aan een terugkeer. Toen de selectie in Bordeaux verbleef zijn Cocu en Culina door blijven werken. Bovendien neemt Ronald Koeman zaterdag een besluit over het eerder genoemde tweetal. Patrick Kluivert is er zeker niet bij. De aanvaller zal komende maandag starten met een individuele training. Ook lijkt het er op dat Jefferson Farfán nog niet in actie zal komen tegen de Friese formatie. De Peruviaan heeft nog altijd last van een hersenschudding. Deze liep hij op in de gewonnen topper tegen Feyenoord (2-1) van twee weken geleden.

Als we naar de statistieken gaan kijken dan zien we dat de twee ploegen in het verleden veertien keer tegenover elkaar stonden in de Eredivisie. PSV wist de meeste wedstrijden te winnen, namelijk negen. SC Heerenveen doet het tegen de Brabanders duidelijk slechter met maar twee overwinningen. Verder speelden de ploegen ook nog driemaal gelijk. De laatste confrontatie tussen de twee teams dateert van 2 oktober 2005. De Friese formatie verloor toen met een minimaal verschil (2-3). Paul Bosvelt en Niklas Tarvajärvi waren trefzeker voor SC Heerenveen. Arouna Koné was de gevierde man aan de zijde van PSV door drie keer te scoren. Of PSV ook deze wedstrijd gaat winnen wordt komende zondag duidelijk. Om 14:30 wordt er afgetrapt in het Abe Lenstra-stadion. De wedstrijd staat onder leiding van Eric Braamhaar.

Man laat theorie-examen aan iemand anders over

Icoon OpmerkelijkEen 19-jarige man uit Den Haag wilde gisteren zijn theorie-examen door een ander laten maken. Helaas voor hem werd hij betrapt.

De man beweert dat hij, toen hij zich gisteren voor de achtste keer aan het examen ging wagen, bij de ingang van het Centraal Bureau Rijvaardigheidbewijzen (CBR) werd aangesproken door een onbekende persoon die voorstelde om in zijn plaats examen te doen. De Hagenaar vond dat een goed aanbod. De medewerkers van het CBR doorzagen de wisseltruc al snel. De man werd aangehouden. Zijn stand-in wist in de commotie ongezien weg te komen.

Het zal voor de man niet meevallen om in de toekomst nog zijn rijbewijs te halen. "We zullen hem in eerste instantie weigeren opnieuw examen te doen, omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan fraude", zegt een woordvoerder van het CBR. "Iemand kan daar alleen protest tegen aantekenen via een juridische procedure".

'Vooral bij marine te veel wangedrag'

Icoon BinnenlandsEen onderzoekscommissie die onder leiding van Boele Staal het voorkomen van wangedrag binnen de Nederlandse krijgsmacht onderzocht heeft, concludeert dat ongewenst gedrag betrekkelijk veel voorkomt, uiteenlopend van grof taalgebruik en roddelen tot seksuele dwang en lichamelijk geweld. Dat staat in het rapport dat de commissie vandaag aangeboden heeft aan staatssecretaris Van der Knaap van Defensie en aan commandant der strijdkrachten Dick Berlijn. Bij de marine bleek de situatie het ergst; daar komt wangedrag anderhalf keer zoveel voor als bij de andere onderdelen van het leger. Dit zou liggen aan de verminderde privacy op schepen.

Voor vrouwen is de situatie moeilijker dan voor mannen. 14 procent van de vrouwen gaf aan in de afgelopen twee jaar last gehad te hebben van seksuele aandacht en toenadering. Bij de mannen was dit slechts 3 procent. 8 procent van de vrouwen geeft aan last gehad te hebben van ongewenste fysieke aanrakingen, tegen 3 procent van de mannen. 4 procent van de vrouwen heeft zelfs seksuele dwang ervaren, terwijl geen enkele man dit aangaf. Onbekend is of deze verschillen het gevolg zijn van het feit dat bij mannen meer seksueel gedrag gewenst is, of dat mannen minder vaak lastig gevallen worden. Naast ongewenst seksueel gedrag zijn ook pesten en psychisch en fysiek geweld onderzocht.

De commissie-Staal vindt dat gedragsnormen beter geformuleerd en toegepast moeten worden. Leidinggevenden zouden zich wangedrag meer aan moeten trekken. Wanneer wangedrag voorkomt, zou er beter ingegrepen moeten worden. Op dit moment wordt veel op formele gronden "weggepoest en dat is niet goed," aldus Staal.

Het onderzoek is gedaan naar aanleiding van de meldingen van seksuele incidenten op de Hr. Ms. Tjerk Hiddes. Het onderzoek bestond uit een uitgebreide enquête en met daarnaast 150 interviews. In een eerste reactie zei Berlijn vandaag geschrokken en verbaasd te zijn. Hij heeft een generaal de opdracht gegeven om de aanbevelingen uit het rapport uit te voeren.


De Hr. Ms. Tjerk Hiddes, een van de beruchtste schepen.
Foto: Koninklijke Marine

Voorbeschouwing buitenlands voetbal

Naast de Nederlandse competitie wordt er in de rest van Europa natuurlijk ook gewoon gevoetbald. We lichten de wedstrijden uit de topcompetities uit.

In Spanje staat de Madrileense Derbi op het programma. De altijd zenuwslopende ontmoeting tussen Real en Atlético. Bij De Koninklijke lijkt het allemaal steeds beter te lopen. Vorige week werd Real Betis uit simpel verslagen (0-1) en in de CL moest Dynamo Kyiv met een 5-1 eindstand uit Madrid vertrekken. Atlético heeft slechts éénmaal verloren in de competitie, de dubieuze 0-1 tegen Valencia. Real moet Míchel Salgado en Cicinho nog altijd missen, Atlético kan zijn sterkste team opstellen.

Verder in Spanje treedt Barcelona aan tegen Athletic Club de Bilbao. Topschutter Samuel Eto'o zal gemist worden bij de Blaugrana; de spits uit Kameroen ligt enkele maanden uit de roulatie. Valencia gaat een ogenschijnlijk makkelijk duel tegemoet. De gedeelde koploper krijg in het eigen Mestalla promovendus Gimnàstic de Tarragona op bezoek. Een andere ontmoeting om naar uit te kijken is het duel tussen subtopper Sevilla en middenmoter Getafe. Laatstgenoemde zorgde al diverse malen voor een verrassing.

In Engeland staan er geen toppers op het programma. Dat wil echter niet zeggen dat er geen leuke wedstrijden de bewonderen zijn. Morgen speelt koploper Chelsea in het eigen Stamford Bridge tegen het verrassend hoog geklasseerde Aston Villa. Manchester United speelt, tevens thuis, tegen Newcastle United, dat geplaagd wordt door keepersproblemen. Bolton Wanderers krijgt Dirk Kuijts Liverpool op bezoek, terwijl Arsenal in de stadsderby met Charlton Athletic probeert aansluiting te vinden met de kop.

In de Italiaanse Serie A gaat nummer twee AS Roma spelen tegen het als vijfde geklasseerde Empoli. Kampioen Internazionale krijgt het waarschijnlijk makkelijker. De Nerrazzurri reizen af naar Cagliari, één van de clubs dat nog geen duel won. AC Milan speelt thuis tegen nummer zeven Siena, om te proberen de achterstand weg te werken. Outsider voor de titel, Palermo, speelt uit tegen het kwakkelende ChievoVerona.

In Duitsland spelen de twee huidige koplopers tegen lastige tegenstanders. Bayern München en Schalke 04 spelen tegen respectievelijk VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen. Hamburger SV, dat nog geen wedstrijd wist te winnen en reeds viermaal gelijk speelde, speelt tegen de andere club die ook vier keer een punt scoorde. Eintracht Frankfurt is de tegenstander van de ploeg van Rafael van der Vaart, die zelf overigens nog niet van de partij zal zijn. Werder Bremen kijkt ook tegen een lastige thuiswedstrijd aan; Borussia Mönchengladbach, op dit moment vijfde, komt naar Bremen.

'PvdA scoort beste op Zorgmeetlat'

MedischDe beroepsorganisatie van verplegenden en verzorgenden V&VN zegt dat het ontwerp-verkiezingsprogramma van de PvdA de meeste oplossingen biedt voor de problemen in de zorg. V&VN liep alle voorlopige verkiezingsprogramma's na en kwam zo tot een politieke Zorgmeetlat.

De PvdA scoorde 7 punten, gevolgd door de SP (6), de ChristenUnie en GroenLinks (beiden 5).

Helemaal onderaan staat de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders met nul (0) punten. Het programma van die partij biedt volgens V&VN heel weinig goeds voor de 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden van Nederland. Iets beter, maar ook ver onder de maat doet de VVD het met 2 punten. CDA, SGP en D66 haalden 4 punten.

De beroepsorganisatie vindt dat alle politieke partijen beter kunnen en roept hen op om zich meer in te zetten voor de zorg. Wanneer de partijen hun (concept)verkiezingsprogramma's aanpassen, legt V&VN ze opnieuw langs de Zorgmeetlat.

WK hockey: Oranje wint ook tweede wedstrijd

De Nederlandse hockeydames hebben hun tweede overwinning geboekt op het WK in Madrid. Na woensdag India te hebben verslagen, won Oranje vandaag met 1-0 van Engeland.


Uit een strafcornervariant na een overtuigende dummy van Kim Lammers, scoorde Janneke Schopman al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt. De ploeg van bondscoach Marc Lammers slaagde er daarna niet in om Engeland de genadeslag te geven.

Door veel druk op de bal te zetten, won Oranje in de tweede helft de slag op het middenveld. De Engelse vrouwen, die in de eerste helft captain Kate Walsh met een zware knieblessure verloren, kregen amper kansen om de gelijkmaker te scoren.

Koeman beslist morgen over Culina en Cocu

PSV-coach Ronald Koeman zal morgen een beslissing nemen over het selecteren van Phillip Cocu en Jason Culina voor de competitiewedstrijd zondag tegen SC Heerenveen. Patrick Kluivert gaat maandag weer individueel trainen.

Jefferson Farfán kampt daarnaast nog met de naweeën van zijn zware hersenschudding, die hij opliep in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. Peru speelt een interland, maar de Eindhovenaren proberen in overleg met de Peruviaanse bond en de artsen om Farfán niet te laten reizen. Farfán traint daarnaast ook nog niet mee met de groep, en klaagt nog over hoofdpijn.

Patrick Kluivert zal aankomende maandag individueel trainen. "Ik weet niet hoelang hij nodig heeft. Maar hij zal geleidelijk gebracht gaan worden, net als de vorige keer. Ik heb niet het idee dat we toen iets fout hebben gedaan", aldus Koeman.

Voorbeschouwing K-1 Final Eliminations

Na een jaar van kwalificatie toernooien is het zaterdag weer tijd voor de ‘K-1 Final Eliminations’. Zestien vechters moeten elkaar in acht partijen zien te verslaan om zich te plaatsen voor de uiteindelijke finales op 2 december, de zogenaamde ‘K-1 World Grand Prix Final’ in Tokyo. De acht finalisten van vorig jaar staan tegenover acht vechters die zich dit jaar hebben gekwalificeerd via lokale ‘World Grand Prix's’. Nederland is traditioneel weer goed vertegenwoordigd met vier vechters. In deze voorbeschouwing volgt een voorschot op de laatste hindernis richting het officieuze wereldkampioenschap kickboksen.

Ray Sefo (NZL) vs Stefan Leko (GER)

Ray Sefo wordt gezien als één van de beste K-1 vechters die nooit een World Grand Prix hebben gewonnen. Ook dit jaar wordt hij weer gerekend tot de grote kanshebbers. Hij heeft een goed jaar gedraaid met onder meer winst tegen Ruslan Karaev en Frans Botha. Stefan Leko heeft zich in zijn K-1 rentree indrukwekkend herpakt na zijn verliezen tegen Badr Hari en Karaev. Hij won de Grand Prix in Las Vegas door onder meer Michael McDonald en Carter Williams te verslaan. Leko’s snelheid en bokscombinaties zullen het moeten opnemen tegen de betonnen kin en de kracht van Sefo.

Prognose: winst op knockout voor Sefo of Leko op punten.

Jerome Le Banner (FRA) vs Hong-Man Choi (KOR)

De 2.18m lange Choi wordt door zijn reusachtige gestalte en gebrekkige techniek door de kickboksliefhebber gezien als een ‘freak’. Toch heeft hij van zijn tien partijen er pas één verloren. Aan veteraan en ‘powerpuncher’ Jerome Le Banner wacht de schone taak om een einde te maken aan deze zegereeks. Voor Choi is het een eerste ontmoeting met een van de krachtigste en meest agressieve vechters uit de K-1 historie. Na deze wedstrijd zal Choi weten hoe goed hij nu eigenlijk echt is. Hoewel Jerome Le Banner deze confrontatie probleemloos zou moeten winnen, blijft het voor iedereen moeilijk een gigant van deze afmetingen te bevechten.

Prognose: Jerome Le Banner op knockout of punten.

Sem Schilt (NED) vs Bjorn Bregy (SUI)

In de strijd ter titanen neemt de huidige titelverdediger Sem Schilt het op tegen een andere gigant. Beiden zijn over de twee meter lang en het is de vraag hoe Schilt hier mee omgaat. Schilt heeft zich in zijn K-1 periode bewezen door kleinere tegenstanders overtuigend te verslaan. Tegen vechters van zijn eigen lengte (Ignashov, Choi) heeft hij het beduidend moeilijker. Daarnaast is Bregy erg krachtig en brengt heel wat meer techniek mee dan een vechter als Choi. Bregy heeft dit jaar de Grand Prix van Nederland gewonnen en deed dat door overtuigend drie keer op knockout te winnen.

Prognose: Schilt wint op punten. Als Schilt de stoten van Bregy kan neutralizeren kan Schilt de wedstrijd door een hoog tempo te houden naar zich toe trekken.

Ruslan Karaev (RUS) vs Badr Hari (NED)

Dit is de strijd tussen de twee grote talenten in het huidige K-1. Karaev heeft zich al bewezen door vorig jaar de Grand Prix in Las Vegas te winnen. Enfant terrible Badr Hari mocht meteen zijn debuut maken in de reserve fight van de finales van vorig jaar. In dit gevecht kunnen we een hoog tempo verwachten, met hier en daar enkele spectaculaire technieken. Karaev heeft de reputatie hierbij zijn dekking soms nog wat te verwaarlozen. Van Hari is het nog maar af te wachten of hij na zijn zware knockout van dit jaar waarbij hij zijn kaak brak weer de oude geworden is.

Prognose: dit gevecht kan echt alle kanten uit. Zowel winst op knockout als op punten voor beide vechters behoort tot de mogelijkheden.

Glaube Feitosa (BRA) vs Paul Slowinski (AUS)

Feitosa staat bekend als een zeer goede kyokushin-karateka, maar in de K-1 is hij nogal wisselvallig. Zijn arsenaal aan trappen is exceptioneel goed te noemen, zijn bokstechnieken lieten nog weleens te wensen over. De laatste twee jaar heeft hij echter een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, met als hoogtepunt een finaleplaats in de Grand Prix finales van vorig jaar. Slowinski is een nog jonge opkomende vechter, maar heeft alles in zich een topper te worden. Met een zeer traditionele muay thai stijl en een goede allround techniek is hij moeilijk te bevechten. Het is dan ook erg interessant om deze ‘clash’ van stijlen te zien.

Prognose: Feitosa op punten door ervaring. Al is Slowinski helemaal niet kansloos als hij zijn beste vorm in de ring meebrengt.

Ernesto Hoost (NED) vs Yusuke Fujimoto (JPN)

De viervoudig K-1 kampioen Ernesto Hoost had eigenlijk al besloten om te stoppen met toernooivechten, maar besloot nog eenmaal op een uitnodiging van de K-1 in te gaan. Hij staat tegenover de winnaar van K-1 Japan, Yusuke Fujimoto. Ondanks weinig wedstrijdritme voor Hoost dit jaar verwacht niemand eigenlijk echte problemen tegen de kleine Japanner. Hoost is enkele klasses beter en kan op jarenlange ervaring rekenen. De vraag is echter of zijn leeftijd (41) inmiddels geen factor gaat spelen. Daarnaast moet je een fanatieke Japanner voor zijn eigen publiek nooit van te voren uittellen.

Prognose: Hoost op knockout of comfortabele puntenzege.

Musashi (JPN) vs Chalid Arrab (GER)

De grootste verrassing van dit jaar was misschien wel de Duitser Chalid Arrab. Na eerst uitgeschakeld te zijn in de Las Vegas Grand Prix mocht hij plotseling toch weer opdraven vanwege een blessure van zijn tegenstander. Vervolgens won hij in de finale op spectaculaire wijze van publiekslieveling Gary Goodridge door hem knockout te slaan. Musashi is de laatste jaren niet meer weg te denken uit de Grand Prix finales en wordt nog steeds gezien als de Japanse hoop op de toernooiwinst. Het is dan ook niet voor niets dat uit het deelnemersveld juist Arrab tegen Musashi is geplaatst. Arrab zal met grote overmacht moeten winnen van Musashi om de Japanse juryleden te overtuigen.

Prognose: Musashi wint op punten.

Remy Bonjasky (NED) vs Gary Goodridge (CAN)

Aanvankelijk stond de absolute toppartij tussen Remy Bonjasky en Peter Aerts op het affiche. Wegens een blessure moest Aerts echter afzeggen en is publiekslieveling Goodridge uitgenodigd om hem te vervangen. Bonjasky heeft een weinig gelukkig jaar achter de rug en is gebrand om te laten zien dat hij het vechten nog niet verleerd is. Waar Bonjasky vooral bekend staat om zijn spectaculaire trap- en knietechnieken, is Goodridge juist berucht door zijn enorme stootkracht en zijn weinig subtiele vechtstijl. Als Bonjasky in beweging blijft, zijn dekking goed dicht houdt en niet tegen een toevalstreffer aanloopt, kan een puntenzege hem nauwelijks ontgaan.

Prognose: Bonjasky op punten of knockout.

Turkije boos op Nederlandse politiek

PolitiekTurkije is ontstemd over het feit dat CDA en PvdA drie kandidaten van Turkse komaf van hun verkiezingslijsten hebben gehaald die de Armeense genocide niet erkennen. De voorzitter van het Turkse parlement, Bülent Arinc, overweegt zelfs diplomatieke stappen tegen Nederland te ondernemen.

Dinsdag schrapte de PvdA de naam van Erdinc Sacan van de verkiezingslijst en woensdag deed het CDA dat met de twee genocide-ontkennners Ayhan Tonca en Osman Elmaci.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken noemt in een verklaring de gang van zaken een ''betreurenswaardige'' ontwikkeling. ''Het is treurig om te zien dat de politieke partijen in een land, dat wij als bevriend en als een bondgenoot beschouwen, hebben geprobeerd hun eenzijdige standpunten op te leggen aan hun kandidaten voor het parlement.'' Bovendien vindt Turkije het ''onacceptabel'' dat Nederlandse politieke partijen hun oordelen proberen op te leggen aan kandidaat-parlementariërs.

Verder noemt het ministerie het ''ongelooflijk om te accepteren dat de ongefundeerde Armeense genocidebeschuldigingen worden gepresenteerd als waren het historische feiten.'' Het ontkennen van de volkerenmoord zou in Nederland binnen de vrijheid van meningsuiting moeten vallen. Overigens is het erkennen van de Armeense genocide in Turkije strafbaar.

Meer
Waarschijnlijk zijn er in Nederland ook veel gemeenteraadsleden van Turkse komaf die de genocide op de Armeniërs ontkennen. Het Parool hield gisteren een rondgang onder Amsterdamse politici van Turkse afkomst. Vrijwel allen weigeren de genocide te erkennen die Turkije in 1915 op Armeniërs pleegde.

De meesten beweren te weinig van de zaak te weten om een oordeel te geven en pleiten voor 'meer onderzoek'. Anderen geven toe dat verschrikkelijke dingen zijn gebeurd waarbij honderdduizenden doden zijn gevallen, maar willen dat niet als genocide bestempelen.

Het Amsterdamse PvdA-gemeenteraadslid Derya Kaplan noemt vandaag in de Volkskrant de belangstelling voor de historische kennis van politici van Turkse origine ''echt belachelijk''. Zij zegt: ''Ik was acht maanden toen ik naar Nederland kwam. Ik ben Amsterdams raadslid. En nu is het van belang wat ik van de Armeense kwestie vind? Ik word voortaan liever over de echte problemen in de hoofdstad bevraagd.''

Voorzover bekend zijn er overigens geen plannen van politieke partijen om lokale raadsleden te verwijderen vanwege hun standpunt omtrent deze historische gebeurtenis.

Half-Life 2 mooier op Xbox 360 dan op PC

Velen zal het niet verbazen, maar de Xbox 360 versie van Half-Life 2, die begin 2007 verschijnt, zal er beter uitzien dan de PC-versie die zo'n 2 jaar geleden verscheen. De grafische verbeteringen die de Xbox 360 versie zal hebben zijn afkomstig uit de later uitgebrachte content voor de originele game op de PC, zoals Episode 1 en The Lost Coast. Deze verbeteringen zijn voor het origineel echter op geen een manier verkrijgbaar voor de PC, en om die reden zal het origineel er op de Xbox 360 beter uit zien dan op zelfs de duurste PC's.

Op de Xbox 360 en PlayStation 3 zal Half-Life 2 naast het origineel tevens Episode 1 en Episode 2 bevatten. Dit pakket zal tegelijk verschijnen met Episode 2 op de PC, begin volgend jaar.

Staggy (Vrijdagmiddagspel 2)

Padvinders, meestal zijn ze lief en onschuldig, maar de padvinders in dit spel zijn bewapend met granaten, pijl en boog en ander wapentuig.

Dus aan jou Slaggy, de eer om je bos te bevrijden van die rottige padvinders. En denk maar niet dat je makkelijk van ze afkomt, want ze hebben ergens een blik padvinders open getrokken om U tegen te zeggen, en ze hebben het allemaal op jou voorzien.

Met dank aan Ivanhoe voor de submit

Tokyo Game Show boothbabes

De verdeling man/vrouw onder gamers is simpel samen te vatten: de mannen zijn oververtegenwoordigd. Dus stel je komt met je spelletje naar een gamebeurs, en je wilt dat het (voornamelijk) mannelijke publiek er een klein beetje van z'n aandacht aan besteedt, dan zul je met eye-candy moeten komen. Eye-candy in de vorm van het inmiddels bekende fenomeen genaamd "booth-babes". De Tokyo Game Show vormt hierop geen uitzondering, zoals het filmpje hieronder toont.

Assassin's Creed krijgt betere AI op Xbox 360 dan op PS3

Assassin's Creed producer Jade Raymond deed in een interview met IGN een opvallende uitspraak. Waar de Xbox 360 en PlayStation 3 versies van de aankomende middeleeuwse moordgame nagenoeg gelijk zullen zijn zal de Xbox 360 versie, naast achievements, ook dankzij de superieure threading van de CPU een betere crowd AI hebben dan de PlayStation 3 versie. Dit is opvallend omdat velen rekenden dat de krachtige Cell processor in de PlayStation 3 juist betere AI mogelijk zou maken.

Verder onthulde Raymond nog dat er naar eigen zeggen ambitieuze downloadable content zou komen voor Assassin's Creed. Hierbij hintte ze naar een uitgebreide gameplay en zelfs een eventuele multiplayer modus. Het team heeft al wel prototypes voor co-op en gewone multiplayer gemaakt, maar voorlopig valt er nog niks aan te kondigen over de toevoeging van multiplayer aan de game.

Raúl niet bij Spaanse team

Bondscoach van Spanje, Luis Aragonés, heeft Raúl González Blanco niet opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden, volgende maand.

De 29-jarige aanvaller speelde tien jaar lang bij Spanje, maar nu heeft de bondscoach besloten de speler van Real Madrid voorlopig niet meer op te roepen. Nadat Raúl de afgelopen jaren niet meer zo productief was als voorheen, kreeg hij een stortvloed aan kritiek over zich heen. Toch wist hij afgelopen week in de Champions League-wedstrijd tegen Dynamo Kiyv (5-1) tweemaal het net te vinden.

Aragonés wil een team opbouwen met kijk op de toekomst, hoewel dit ongetwijfeld als een grote klap aankomt bij de vedette van de Koninklijke. Fernando Morientes, op het WK er ook al niet bij, kan ook na een imposante comeback bij Valencia niet rekenen op een plaats bij Spanje. De enige echte aanvallers die Spanje meeneemt naar Zweden zijn David Villa (Valencia) en Fernando Torres (Atlético Madrid).

Naast Raúl werden ook Joaquin (Valencia), Mariano Pernía (Atlético Madrid) en Borja Oubiña (Celta de Vigo) gepasseerd. Michel Salgado (Real Madrid) en Carlos Marchena (Valencia) zijn er vanwege blessures ook niet bij, terwijl Joan Capdevilla (Deportivo) en Miguel Angel Angulo (Valencia) wel hun opwachting mogen maken.

Volledige team:

Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool);
Antonio López (Atlético Madrid), Pablo Ibañez (Atlético Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Juanito (Real Betis), Joan Capdevila (Deportivo), Sergio Ramos (Real Madrid);
Cesc Fabregas (Arsenal), José Antonio Reyes (Real Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona), Xavi Hernández (Barcelona), Luis García (Liverpool), Xabi Alonso (Liverpool), David Albelda (Valencia), Miguel Angel Angulo (Valencia);
Fernando Torres (Atlético Madrid), David Villa (Valencia)

[A1GP] Uitslag rookie training Zandvoort

Zojuist is de rookie training op het circuit van Zandvoort verreden. Team Frankrijk was met Loic Duval achter het stuur het snelste. Nederland, met Jeroen Bleekemolen, deed het ook goed en reed een tweede tijd.

Uitslag eerste deel rookie training Zandvoort:

Pos.TeamTijdRonden
1FRA1:30.32710
2NED1:30.94610
3GBR1:31.3267
4CAN1:31.47312
5BRA1:31.90510
6USA1:31.95210
7GER1:32.87110
8MEX1:33.23212
9LEB1:33.4207
10AUS1:33.48311
11RSA1:33.6828
12CHN1:33.6979
13CZE1:33.8288
14IRL1:34.02712
15ITA1:34.1928
16GRE1:36.3388
17SIN1:38.1649
18INA1:38.9246
19IND1:45.9676
20SUI-0

Uitslag tweede deel rookie training Zandvoort:

Pos.TeamTijdRonden
1FRA1:30.9688
2NED1:31.1558
3SUI1:31.2849
4GBR1:31.3089
5RSA1:31.6568
6CAN1:31.7148
7USA1:31.8758
8GER1:32.6218
9BRA1:33.0294
10CZE1:33.0508
11MEX1:33.0528
12AUS1:33.74410
13LEB1:33.9876
14CHN1:34.1078
15IND1:34.2547
16ITA1:34.90710
17IRL1:34.9538
18GRE1:35.05010
19INA1:36.7948
20SIN1:37.4008

[A1GP] Honderden fans sturen ticket terug

Enkele honderden fans van Jos Verstappen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun entreebewijs in te leveren en geld terug te krijgen voor de A1 Grand Prix zondag op Zandvoort. Een woordvoerder van Circuit Park Zandvoort heeft dit vandaag gezegd.

De organisatie van de A1GP besloot na de late afmelding van Verstappen, dat mensen hun geld konden terugkrijgen als ze speciaal een ticket hadden gekocht om de Limburger in actie te zien. De fans hebben daar tot vannacht de tijd voor. "Tot nu toe zijn er enkele honderden mensen die van die optie gebruik hebben gemaakt”, aldus Dirk Buwalda, woordvoerder van Circuit Park Zandvoort.

Anatomie les...

Dit is absoluut niet voor de faint-hearted en je moet er van houden. In 27 filmpjes wordt precies uitgelegd en vooral laten zien hoe je een lichaam uit elkaar kunt halen. Er zullen vast mensen zijn die dit erg fascinerend vinden, maar ik kan er niet naar kijken…

Ben jij niet zo’n watje als ik ben? Klik dan maar op één van de fotootjes en verdiep je in de wondere wereld die lichaam uit elkaar halen heet.

Van Basten: "Wij selecteren op voetbalkwaliteiten

Op een persconferentie vanmiddag heeft bondscoach Marco van Basten zijn toch wel verrassende keuze voor Mark van Bommel, in de 22-koppige selectie van Oranje, toegelicht.

"We hebben Mark natuurlijk gevolgd. Hij is de laatste weken erg goed bezig en hij verdient daarom zijn plek in de selectie", aldus de bondscoach.

Daarnaast reageerde Van Basten ook op de afwezigheid van Ruud van Nistelrooy. "Diegene die jullie zullen missen is Ruud van Nistelrooy. Daar is veel over te doen geweest. Maar wij blijven hetzelfde beweren. Ook al willen anderen dat niet zien. Wij selecteren op voetbalkwaliteiten." Op de vraag van een journalist wat Van Nistelrooy moet doen om weer te worden geslecteerd voor het Nederland elftal, antwoordde de bondscoach: "Opvallend en indrukwekkend spelen."

Tijdens de persconferentie kwam ook de kritiek van Van Nistelrooy op de selectieprocedure van Van Basten ten sprake. Van Basten zag het als een aanval op hemzelf en zei dat de spits van Real Madrid het niet via de pers had moeten spelen. "Ik speel geen spelletjes. Ik vind het niet fair dat mensen mij niet integer vinden. Dat ben ik namelijk wel. Of men dat nu gelooft of niet. Ik weet hoe het is om emotioneel te reageren. Ruud is echter ook al een ervaren speler. Hij had anders moeten reageren."

Vlaams rechtendiploma telt niet in Wallonië

Icoon OpmerkelijkEen afgestudeerde Belgische kan met haar diploma rechten van de Nederlandstalige Katholieke Universiteit in Leuven geen rechter worden in het Franstalige Wallonië. Dat bleek toen de 26-jarige Waalse (maar tweetalige) Sarah Coisne deelnam aan het toelatingsexamen voor de magistratuur in Wallonië.

De grootste krant van België, Het Laatste Nieuws, schrijft vrijdag met enig ongeloof over het verhaal van Coisne. De krant betitelt haar geschiedenis als een onwaarschijnlijke Belgenmop. "Wie rechter wil worden kan dat alleen in de taal van zijn einddiploma. Kafka waart weer door de Belgische justitiepaleizen", aldus de krant.

Sarah Coisne begon haar rechtenstudie in het Franstalige Namen, maar stapte op een gegeven moment over naar Leuven om zo ook haar Nederlands op een hoger niveau te brengen. Ze is inmiddels perfect tweetalig en studeerde onlangs af met hoge cijfers. Maar die bleken nutteloos toen ze zich aanmeldde om rechter te worden in Wallonië.

'Treinreis duurt voor velen langer'

Icoon VervoerMeer dan de helft van de reizigers op de 8000 meest gebruikte treinverbindingen gaat erop achteruit met de nieuwe dienstregeling. Dat stelt GroenLinks vrijdag op basis van een analyse van het nieuwe NS-rooster. "Mensen gaan in 2007 langer over hun treinreis doen", aldus GroenLinks.

De fractie wil minister Peijs (Verkeer) naar de Tweede Kamer roepen, omdat de bewindsvrouw verkeerde informatie gegeven zou hebben. Peijs stelde volgens GroenLinks eind augustus dat de situatie voor de grote massa zou verbeteren.

GroenLinks spreekt van een achteruitgang voor 52 procent van de reizigers op de 8000 meest gebruikte treinverbindingen. Voor 19 procent is een vooruitgang te bespeuren. Op de zeshonderd drukste trajecten krijgt 41 procent te maken met een langere reistijd, rekende de partij voor.

Een kwart van de treinpassagiers op die lijnen krijgt het beter. "Er gaan dus veel meer mensen op achteruit dan op vooruit." Volgens GroenLinks neemt de reistijd gemiddeld toe met 2,5 tot 3 procent, terwijl het kabinet volhield dat de gemiddelde reistijd van station naar station met 1 tot 3 procent zou dalen.

Marcel de Jong opgeroepen voor Jong Oranje

Marcel de Jong is voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De negentienjarige linksback van Roda JC, die zowel een Nederlands als een Canadees paspoort bezit, speelde nog niet eerder voor een Nederlands jeugdelftal.

De Jong maakt deel uit van de selectie van Jong Oranje voor de oefeninterland tegen Jong Denemarken op 10 oktober in Enschede. De oefenwedstrijd tegen Denemarken geldt als voorbereiding op het Europees lampioenschap voor spelers onder de 21 jaar (10 t/m 23 juni). Als gastland is ons land al zeker van deelname.

Volledige selectie

Doel: Kenneth Vermeer (Ajax), Boy Waterman (sc Heerenveen)

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Royston Drenthe (Feyenoord), Marcel de Jong (Roda JC), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Dwight Tiendalli (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen)

Middenveld: Kemy Agustien (Roda JC), Ismaïl Aissati (PSV), Hedwiges Maduro (Ajax), Haris Medunjanin (Sparta Rotterdam), Robbert Schilder (Heracles Almelo)

Aanval: Otman Bakkal (FC Twente), Eljero Elia (ADO Den Haag), Julian Jenner (AZ), Collins John (Fulham), Tim Vincken (Feyenoord).

Voetbal: Van Bommel terug in Oranje

Icoon Nederlands ElftalMark van Bommel is teruggekeerd in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Bayern München behoort tot de groep van 22 spelers waarmee bondscoach Marco van Basten de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië gaat spelen.


Na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland werd de middenvelder, net als Ruud van Nistelrooij, door Van Basten niet meer opgeroepen.

Selectie Oranje:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Chelsea), Tim de Cler (AZ), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (HSV), Kew Jaliens (AZ), André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Arjen Robben (Chelsea), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic), Robin van Persie (Arsenal).

Meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

Van Bommel terug in selectie Oranje

Mark van Bommel is teruggekeerd in de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder van Bayern München behoort tot de groep van 22 spelers waarmee bondscoach Marco van Basten de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Bulgarije en Albanië gaat spelen.

Na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland werd de middenvelder, net als Ruud van Nistelrooij, door Van Basten niet meer opgeroepen.

Selectie Oranje:

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Chelsea), Tim de Cler (AZ), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Urby Emanuelson (Ajax), John Hetinga (Ajax), Joris Mathijsen (HSV), Kew Jaliens (AZ), André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Ajax), Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Arjen Robben (Chelsea), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic), Robin van Persie (Arsenal).

Buschauffeuse gebruikt poeplucht tegen passagier

Icoon OpmerkelijkAfgelopen week heeft een chauffeuse van een bus in Den Haag een spuitbus met zogenaamde 'Fart Spray', ofwel scheetlucht, gebruikt om zich te wapenen tegen een agressieve passagier. De man had haar geslagen en ze voelde zich bedreigd. Met de spray, die een wolk indringende poeplucht verspreidt, hoopte ze de man te verdrijven.

De HTM, van wie de bus was, heeft laten weten dat ze het een begrijpelijke reactie vond van de vrouw. Toch is het volgens de maatschappij niet de bedoeling om scheetspray in te zetten tegen agressieve passagiers. Chauffeurs mogen de spray dan ook niet meer gebruiken als ze in de tram of bus aan het werk zijn. "Er zijn allerlei instructies voor hoe te handelen bij agressieve passagiers en daar hoort dit niet bij," liet een woordvoerder weten.

De spray is overigens geen verboden wapen. Wel hebben politie en feestwinkel laten weten nog nooit eerder gehoord te hebben dat iemand het als wapen gebruikte.

Geslaagde heupoperatie Landis

Floyd Landis heeft in het Amerikaanse San Diego een geslaagde operatie aan zijn heup ondergaan.

"Hij kan volledig op topniveau terugkeren", aldus Michael Henson, woordvoerder van de Amerikaan. Landis zal nu eerst moeten revalideren om de heup sterk te maken. De verwachting is dat hij binnen twee weken de training voorzichtig kan hervatten.

In 2003 brak Landis het door artritis aangetaste gewricht tijdens een training, en bleef daar al die jaren mee doorfietsen. Tijdens de afgelopen Tour de France maakte hij pas bekend dat hij onder het mes moest

Na de Tour werd bekend dat hij na de zeventiende etappe een positieve dopingtest had afgelegd. Landis blijft echter ontkennen dat hij iets gebruikt heeft.

Rotterdam niet tegen islamitisch ziekenhuis

BinnenlandsDe gemeente Rotterdam zal de plannen voor een islamitisch ziekenhuis in de havenstad niet bij voorbaat torpederen. Dat bleek gisteren tijdens een spoeddebat over deze kwestie dat was aangevraagd door Leefbaar Rotterdam (LR). De Leefbaren kwamen met een motie waarin zij het college van B en W opriepen ''alles in het werk te stellen om de komst van zo'n ziekenhuis te blokkeren.''

De Leefbaren kregen de VVD en SP aan hun zijde maar PvdA, CDA, ChristenUnie-SGP en D66 waren tegen, waardoor het met een nipte meerderheid (22 tegen 20 stemmen) werd verworpen.

Volgens LR ''willen moslims blijkbaar liever verzuilen in hun eigen cultuur dan integreren in de Rotterdamse samenleving. Dat is volstrekt onaanvaardbaar.'' In het ziekenhuis zouden mannen worden behandeld door mannelijke artsen en de vrouwen door vrouwelijke en op aparte afdelingen verblijven. VVD en SP lieten weten geen nieuwe verzuiling te willen.

Volgens de PvdA moet de overheid ''in principe afblijven van particuliere initiatieven en commerciële belangen.'' Bovendien wees de PvdA er op dat het nog lang niet zeker is dat de plannen van ondernemer Paul Sturkenboom ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.

Het Rotterdamse college van B en W ziet geen belemmeringen, ''zolang de ondernemer zich houdt aan geldende wet- en regelgeving.'' Wat voorop dient te staan is dat ziekenhuizen in Rotterdam goede zorg bieden aan alle stadsbewoners, aldus de verantwoordelijk wethouder.

Wat is Dit: Opgave 50 - Uitslag

Deze opgave was een van de moeilijkste van het kwartaal, jullie hadden namelijk 4 ronden nodig om het goede antwoord te raden. De gelukkige die deze zware opgave goed heeft geraden is Rossdale en haalt daarmee 6 punten binnen. Op zijn antwoorde zijn natuurlijk ook lifters namelijk FOKKER007, Okeuj en Urban_Climber en zij krijgen dan 3 punten.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS nog steeds aan de leiding met 60 punten gevolgd door FOKKER007 met 48 punten. In de kwartaalstand is ook nog steeds één koploper, namelijk Allan24 die nu op 24 punten staat, FOKKER007 staat op 18 punten.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing: Sleutelhanger

Opgave 51 is nog bezig. En de kwartaal beslissing is nog niet gevallen!!

Ajax en Feyenoord geplaatst als groepshoofd

Nadat alle wedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Cup zijn gespeeld, is de indeling van de potten voor de groepsfase bekend gemaakt.

Ajax en Feyenoord zijn daarbij geplaatst als groepshoofd en ingedeeld in pot 1. Daardoor ontlopen de twee clubs ondermeer UEFA Cup-winnaar Sevilla, Panathinaikos en Bayer Leverkusen. AZ is ingedeeld in de tweede pot, terwijl SC Heerenveen in pot 3 is geplaatst. De loting is aankomende dinsdag om 12:00 uur. Clubs afkomstig uit het zelfde land, kunnen niet bij elkaar in dezelfde groep terecht komen.

De verschillende potten

Pot 1
Sevilla (Spa)
Newcastle United (Eng)
Panathinaikos (Gri)
AC Parma (Ita)
Ajax (Ned)
Bayer Leverkusen (Dui)
Feyenoord (Ned)
AJ Auxerre (Fra)

Pot 2
Club Brugge (Bel)
FC Basel (Zwi)
AZ (Ned)
Sparta Praag (Tsj)
Glasgow Rangers (Sch)
Celta de Vigo (Spa)
Paris Saint-Germain (Fra)
RC Lens (Fra)

Pot 3
Besiktas (Tur)
Palermo (Ita)
Espanyol (Spa)
Heerenveen (Ned)
Partizan Belgrado (Ser)
Rapid Boekarest (Roe)
Wisla Kraków (Pol)
Slovan Liberec (Tsj)

Pot 4
Fenerbahçe (Tur)
Austria Wien (Oos)
Hapoel Tel-Aviv (Isr)
Osasuna (Spa)
Blackburn Rovers (Eng)
Grasshoppers (Zwi)
Dinamo Boekarest (Roe)
Livorno (Ita)

Pot 5
Tottenham Hotspur (Eng)
Maccabi Haifa (Isr)
Sporting Braga (Por)
AS Nancy (Fra)
Eintracht Frankfurt (Dui)
Zulte Waregem (Bel)
Mladá Boleslav (Tsj)
OB Odense (Den)

Reggie achter de toonbank tijdens Wii launch

Veel Nintendo fans zijn niet alleen fan van het bedrijf, de games en de consoles maar ook van de president van Nintendo of America: Reggie Fils-Aime. Voor deze fans, degene die in Amerika wonen tenminste, zal de launch day van de Wii een extra tintje meekrijgen.

Reggie zal namelijk op de launch day in New York de eerste Wii's overhandigen aan de gelukkige eigenaars. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid gebeuren in de Nintendo World Store op Times Square.

Senaat VS steunt omstreden terreurwet

TerrorismeDe Amerikaanse Senaat is akkoord gegaan met een omstreden anti-terrorismewet die speciale verhoormethodes toestaat bij het verhoren van terreurverdachten. Van de Senatoren stemden er 65 voor en 34 tegen. Woensdag werd de wet al goedgekeurd door het Huis van Afgevaardigden. Alleen president George Bush moet hem nu nog ondertekenen.

De wet maakt het onder meer mogelijk om gedetineerden wakker te houden en bloot te stellen aan koude. Volgens diverse mensenrechtenorganisaties raken de methodes aan marteling. De wet maakt verder de oprichting mogelijk van militaire tribunalen voor de berechting van terreurverdachten alsmede het runnen van geheime gevangenissen door de CIA.

De wet verbiedt ''wrede en ongewone'' bestraffing van gedetineerden. Er worden echter geen handelingen omschreven die daar onder vallen.

Ook motorwissel voor Massa

Na gisteren de Japanner Takuma Sato, zal ook Felipe Massa zijn motor moeten wisselen. In de tweede vrije training reed de Braziliaan van het team van Ferrari slechts acht ronden, waarin hij wel de vierde tijd neerzette.

Na afloop van de training bleek echter dat er een probleem was met de motor en besloot het team deze te vervangen. Hierdoor zal Massa tien startplaatsen worden teruggezet aankomende zondag tijdens de Grand Prix van China.

Fout ziekenhuis kost patiënt halve long

MedischHet Wilhelmina Ziekenhuis Assen heeft bij een patiënt onnodig een halve long verwijderd. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis vrijdag gezegd. De fout ligt bij de afdeling pathologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), die laboratoriumonderzoek doet voor het WZA.

Bij het labonderzoek heeft het UMCG gegevens van patiënten verwisseld. Op basis van de verkeerde uitslag besloot het WZA vrijdag te opereren. Toen het WZA en het UMCG de fout constateerden, was het al te laat.

Van Mosselveld onder het mes

Frank van Mosselveld van RKC Waalwijk zal vandaag onder het mes gaan. In de competitiewedstrijd tegen FC Groningen raakte de speler geblesseerd aan zijn knie waardoor hij al na een half uur spelen het veld moest verlaten.

Van Mosselveld, die afgelopen zomer overkwam van Willem II, heeft een beschadiging opgelopen aan zijn meniscus waardoor een operatie noodzakelijk was. Het is nog onbekend hoe lang de 21-jarige speler uit de roulatie zal zijn.

Stop terroristen in The Mark

JoWood komt weer met een nieuwe FPS voor de PC. In The Mark moet de speler een aanslag op London proberen te voorkomen.

Gemene pikkeboeven hebben een nucleaire raket gestolen en richten deze op Londen. De raket heeft een korte afstand, maar met de bakken met geld die deze terroristen hebben huren ze Ilya Rukov. Deze son-of-a-billionaire zal een boot regelen om de raket in bereik te brengen.





Sandy en Steve "fletch" fletcher -beide lid van de US marines- proberen de ramp te voorkomen. De vader van Ilya, Aleksandr Rukov, vind het vreselijk wat zijn zoon doet, en huurt de mercenary Austin Hawke om Fletch te beschermen.




Wie dit leuk in de oren klinkt heeft geluk; de game komt deze herfst nog in de winkel.

Nagels van ruim 7 meter wereldrecord

De Amerikaanse Lee Redmond die al 27 jaar haar nagels laat groeien, heeft nu een plaatsje veroverd in het Guinness Book of World Records. De nagels van de 65-jarige zijn nu met 7,51 meter de langste ter wereld.

Redmond zegt haar nagels schoon te maken met een tandenborstel en ze dagelijks te weken in olijfolie en nagelverharder. De lange nagels bezorgen de Amerikaanse echter ook veel last. Zo moet ze op haar zij slapen en haar handen naast de rand van het bed houden. Naar het toilet gaan is eveneens lastig en moet ''heel voorzichtig'' gebeuren.



De 65-jarige 'nagelkoningin'

Met dank aan pberends en Reigndear voor de submit.

DVD: The Wild



Ice Age meets Madagascar meets Jungle Book meets Finding Nemo meets The Lion King. Zo, dat is nog eens flink rijtje klassiekers op een rij en blijkbaar heeft de creatieve afdeling van Disney heel wat uurtjes doorgebracht met eerder genoemde films om inspiratie op te doen. Een groepje dieren uit de dierentuin moet zich plotseling zien te redden in de wildernis, op zoek naar het zoontje van één van hen. Zullen de helden eenmaal uit gevangenschap hun mannetje staan of zijn ze de 'laughing stock' van de jungle?

Van Gaal zag in tweede helft 'echte AZ'

Louis van Gaal vindt het meer dan terecht dat AZ zich gisteravond ten koste van Kayserispor heeft weten te plaatsen voor de groepsfase van de UEFA-beker. Na de 3-2 in Alkmaar eindigde het duel in Turkije in 1-1.

"Beide wedstrijden waren wij de betere ploeg. Deze tweestrijd hadden we nooit mogen verliezen," aldus Van Gaal, die wel ontevreden was over de eerste helft gisteren. "Wij verloren ballen op plaatsen waar dat absoluut niet mocht. Ons spel was veel te slordig. Het tegendoelpunt had ook nooit mogen vallen. Gokhan scoort terwijl twee spelers van ons om hem heen staan."

Van Gaal vond dat de Alkmaarders vooral in de beginfase van de tweede helft heerste. "In de tweede helft heb ik het 'echte' AZ gezien. Toen voetbalden we op de manier zoals ik dat graag zie."

Vrouw trouwt enkele uren na bevalling

Icoon OpmerkelijkEen Engelse vrouw is afgelopen week slechts enkele uren na de bevalling van haar zoontje in het huwelijksbootje gestapt. Het huwelijk was maanden eerder al gepland. Het kindje werd drie maanden te vroeg geboren.

De 35-jarige Nicky Heys zat de avond voor de trouwerij samen met haar toekomstige echtgenoot, de 33-jarige Neal Agar, in een restaurant toen ze plotseling weeën kreeg. In eerste instantie dacht de vrouw dat ze van de zenuwen buikkrampen had. Al snel bleek dat ze op het punt stond om te bevallen.

Rond drie uur 's nachts werd het kindje in een ziekenhuis in Bristol geboren. Dat was gelukkig nog ruim op tijd om de rest van de dag probleemloos te laten verlopen: om elf uur een afspraak bij de kapper, het huwelijk om vier uur in de middag en daarna een receptie met zo'n honderd gasten. De kersverse bruid heeft haar huwelijksnacht wel door moeten brengen in het ziekenhuis.

'Bijna alle 26.000 asielzoekers afgehandeld'

PolitiekVrijwel alle asielzoekers die voor april 2001 Nederland binnenkwamen, hebben uitsluitsel gekregen over een verblijfsvergunning. De dossiers van de laatste 1226 asielzoekers zijn bijna allemaal weggewerkt. Dat hebben betrouwbare bronnen vrijdag gezegd. De ministerraad bespreekt het onderwerp later op de dag.

De asielzoekers behoren tot de zogeheten groep van oorspronkelijk 26.000 asielzoekers die nog onder de oude Vreemdelingenwet vallen. De Tweede Kamer had afgelopen juni geëist dat minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken) voor 1 oktober de resterende dossiers zou hebben afgehandeld. Op enkele tientallen zaken na, waarin meer informatie nodig is om een besluit te kunnen nemen, is dat gelukt.

Deze asielzoekers wachten nog op een besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Bij hen is mogelijk sprake van oorlogsmisdaden of ontbreken er nog medische gegevens. In een paar andere gevallen wacht de IND nog op een individueel ambtsbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

26.000
De groep van '26.000' is in de loop van de tijd met 5600 mensen uitgebreid tot in totaal 31.600. Deze aanwas komt onder meer door geboortes, nareizende familieleden en mensen die in de gemeentelijke noodopvang zaten.

D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan vroeg zich donderdag bij de algemene beschouwingen opnieuw af of Verdonk de klus voor 1 oktober zou hebben geklaard. Toen de fractie in juni nog in de coalitie zat, had Van der Laan gesteld dat de minister moet opstappen als ze de deadline niet zou halen.

Ruimer pardon
Niet alleen in de Tweede Kamer, maar ook daarbuiten is in de afgelopen jaren veel aandacht gevraagd voor het lot van de 26.000. Ook klonk herhaaldelijk een roep om een ruimhartig pardon voor asielzoekers die langer dan vijf jaar in ons land wachten op hun asielaanvraag. In navolging van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) pleitte het Amsterdams college van burgemeester en wethouders daar ook recent voor in een brief aan Verdonk.

De VVD-bewindsvrouw heeft de VNG en Amsterdam echter laten weten niets te voelen voor een ruimere pardonregeling. Een eenmalige beperkte pardonregeling gold destijds voor 2097 mensen. Verdonk heeft daarnaast haar speciale bevoegdheid gebruikt om nog eens ongeveer achthonderd asielzoekers een verblijfsvergunning te geven vanwege hun schrijnende situatie.

Cora van Mora terug op tv

Cora van MoraCora van Mora komt terug. Vanaf 1 november komen er weer reclamespotjes op televisie waarin actrice Juliette de Wijn in haar klassieke rol als fabrieksmeisje op zoek gaat naar een opvolgster. Tussen 1986 en 2001 was ze al op tv als Cora en ze wilde graag opnieuw het typetje vertolken, vertelt Mora-directeur Hans Vermeulen. "Ze heeft net niet zelf gebeld. Ook voor haar is het een stukje nostalgie."

Of het Cora daadwerkelijk lukt om een opvolgster te vinden, is niet bekend. Ze was in oktober 2001 voor het laatst op televisie te zien.

Ambush in Irak

Anders kan ik het niet omschrijven, je bent als burger in Irak, aan het werk als steun voor de militairen daar, en dan zou je toch zeggen dat in geval van nood juist die militairen je ook komen helpen.

Helaas, deze chauffeur ziet hoe een collega wordt vermoord en het convooi wat hen begeleidt, mindert geen moment vaart en laat de chauffeur aan z'n lot over.

De video bestaat trouwens uit 2 delen, eentje waarin puur de homevideo van de chauffeur is te zien en een andere waarin hetzelfde filmpje van commentaar wordt voorzien en ook de chauffeur aan het woord komt.

Dode brand operatiekamer was vastgesnoerd

BrandDe 69-jarige vrouw die donderdag in het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo omkwam door een brand in de operatiekamer was op dat moment vastgesnoerd. Personeel probeerde haar nog wel te bevrijden, maar dat is niet gelukt. Dit maakte een woordvoerder van het ziekenhuis bekend.

De vrouw uit Almelo was tijdens de operatie plaatselijk verdoofd en bij kennis. De standaard procedure schrijft voor dat de patiënt zogeheten gefixeerd op de operatietafel ligt, om ongewenste bewegingen te voorkomen. Plotseling kwam er een steekvlam uit een zuil dicht bij het hoofd van de patiënt. De anesthesieassistent probeerde met de brandslang tevergeefs het vuur te blussen.

De afstandbediening van de operatietafel was door de vlammen onbereikbaar geworden. De vrouw is vervolgens in de vuurzee om het leven gekomen, zo blijkt uit een reconstructie van het ziekenhuis. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval.

Reporter Borat weggestuurd bij Witte Huis

FilmBorat, de fictieve Kazachse verslaggever gespeeld door de de Britse komiek Sacha Baron Cohen, is donderdag bij het Witte Huis weggestuurd door veiligheidsagenten. Hij wilde ''premier George Walter Bush'' uitnodigen voor het bekijken van zijn film die binnenkort uitkomt.

De stunt was kort voor het bezoek van de Kazachse president Nursultan Nazarbajev aan de Amerikaanse president, meldden Amerikaanse media. In de film, 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan', reist de lompe en seksistische verslaggever voor zijn vaderland naar Amerika om zijn cultuur te verspreiden. Hij vangt Pamela Anderson met een zak omdat hij met haar wil trouwen.

Kazachstan wordt in de film onder meer getoond als een plek waar paardenurine de nationale drank is. De komische film van Cohen, ook bekend van zijn typetje Ali G., is op filmfestivals met groot enthousiasme ontvangen.

Immens achterlijk
De Kazachse autoriteiten kunnen de humor er niet van inzien. Ze vinden namelijk dat hun land door Borat wordt afgeschilderd als immens achterlijk. Kazachstan heeft Cohen gedreigd met juridische stappen. Ook is de fictieve Kazachse website van Borat uit de lucht gehaald.

De 'rel' heeft een absurdistisch trekje gekregen nu president Nazarbajev vrijdag tijdens zijn bezoek aan Bush in Washington onder meer wil praten over het imago van zijn Aziatische land. Nazarbajev, die zijn land met straffe hand regeert, zou met tv-spotjes op de Amerikaanse televisie dat imago willen oppoetsen. Ook heeft Kazachstan miljoenen dollars uitgetrokken om een actiefilm over het 'heldhaftige' verleden van Kazachstan te maken.



Borat

Uitslag tweede vrije training GP China

Zojuist is de tweede vrije training voor de Grand Prix van China van aankomende zondag verreden. Net als in de eerste vrije training was de Oostenrijker Alexander Wurz het snelste.

Uitslag tweede vrije training GP China:

PosCoureurTeam TijdRonden
1 A. Wurz Williams 1:35.53926
2 S. VettelBMW1:35.57923
3 A.DavidsonHonda1:35.71430
4 F. MassaFerrari1:36.5998
5 M. SchumacherFerrari1:36.64112
6 F. AlonsoRenault1:36.73910
7 F. MontagnySuper Aguri 1:37.27826
8 M. AmmermullerRed Bull1:37.67826
9 T. MonteiroSpyker MF11:37.69813
10 G. FisichellaRenault1:37.71812
11 J. ButtonHonda1:37.86110
12 P. de la RosaMcLaren1:38.0229
13 M. WebberWilliams1.38.0456
14 N. HeidfeldBMW1.38.06211
15 A. PrematSpyker MF11.38.09826
16 R. BarrichelloHonda1.38.27616
17 R. SchumacherToyota1.38.88814
18 J. TrulliToyota1.38.95911
19 S. Speed Scuderia Toro Rosso1.39.08018
20 N. JaniScuderia Toro Rosso1.39.11828
21 K. RäikkönenMcLaren1.39.1794
22 R. KubicaBMW1.39.2175
23 N. RosbergWilliams1.39.52215
24 V. LiuzziScuderia Toro Rosso1.39.57020
25 S. YamamotoSuper Aguri1.39.63622
26 D. CoulthardRed Bull1.40.15515
27 R. DoornbosRed Bull1.40.21415
28 C. AlbersSpyker MF11.40.31914
29 T. SatoSuper Aguri1.41.3159

Verbeek vond Heerenveen volwassen

Trainer Gertjan Verbeek vond dat SC Heerenveen met volwassen spel de tweede ronde van de UEFA-cup heeft bereikt. Dit zei hij na afloop van de 0-0 tegen het Portugese Vitoria Setubal. In Lissabon was de volgende ronde twee weken geleden al veiliggesteld met een 3-0-zege.

Verbeek vond dat zijn ploeg het duel had gecontroleerd. "Als er meer belangen op het spel hadden gestaan, hadden we er misschien meer uit kunnen halen. Nu ontbrak net de scherpte. We gaven achterin weinig weg. Dat we in de laatste 20 minuten gas terugnamen, is logisch. Zondag is er weer een wedstrijd." Aanstaande zondag spelen de Friezen een thuiswedstrijd tegen PSV.

Albers ook in 2007 bij Spyker MF1

Christijan Albers rijdt ook volgend seizoen voor het Spyker F1-team. Vanmorgen werd bekend gemaakt dat de 27-jarige Larenaar zijn contract met de renstal verlengd heeft.

"Dit is helemaal te gek. Het is natuurlijk fantastisch dat ik mijn plek binnen het team kan behouden. Dat het nu een Nederlands team is, is helemaal mooi. Maar het beste is nog dat ze besloten hebben me te betalen om in hun auto te rijden. Meer kan ik niet wensen voor mijn derde jaar in de Formule 1," aldus Albers in een eerste reactie.

Colin Kolles, teambaas van Spyker, toonde zich ook erg verheugd met het aanblijven van Albers. "Naarmate het seizoen vorderde werd Christijan alsmaar sneller. Sneller zelfs dan we dachten dat de auto aan kon. Albers versterkte daarmee zijn onderhandelingspositie."

Uitslag eerste vrije training GP China

Bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van China van aankomende zondag, was Alexander Wurz de snelste. Anthony Davidson pakte de tweede tijd, voor Jenson Button.

Uitslag eerste vrije training GP China:

PosCoureurTeam TijdRonden
1 A. Wurz Williams 1:35.59121
2 A. Davidson Honda1:35.59126
3 J.ButtonHonda1:37.2914
4 M. SchumacherFerrari1:37.7124
5 N. Jani Scuderia Toro Rosso 1:37.73421
6 A. PrematSpyker MF11:37.78724
7 S. VettelBMW1:37.91324
8 R. KubicaBMW1:38.0626
9 M. AmmermullerRed Bull1:38.46028
10 F. MontagnySuper Aguri 1:38.46419
11 V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:39.0006
12 R. BarrichelloHonda1:39.2174
13 S. SpeedScuderia Toro Rosso1.39.4287
14 C. AlbersSpyker MF11.39.4916
15 T. SatoSuper Aguri1.39.8878
16 T. MonteiroSpyker MF11.39.9477
17 S. YamamotoSuper Aguri1.41.41510
18 K. RäikkönenMcLaren1.45.8904
19 N. HeidfeldBMWgeen tijd1
20 J. TrulliToyotageen tijd2
21 R. SchumacherToyotageen tijd2
22 D. CoulthardRed Bullgeen tijd1
23 R. DoornbosRed Bull geen tijd2

Maximaal één aanvraag voor verblijfsvergunning

Icoon PolitiekVreemdelingen mogen voortaan nog maar maximaal één aanvraag indienen voor een reguliere verblijfsvergunning (voor werk, studie of gezinshereniging). De Tweede Kamer heeft daarover donderdag een voorstel aangenomen van de Groep Wilders. Ze wil dat het kabinet de regels aanpast.

Nu is het nog mogelijk om ongelimiteerd aanvragen op reguliere gronden in te dienen en af te wachten in Nederland. Volgens Kamerlid Wilders blijven vreemdelingen hierdoor onnodig lang in Nederland. Ook ondermijnt dit volgens hem het terugkeerbeleid en vergroot het nodeloos de werkdruk voor de rechtbanken en de immigratie- en naturalisatiedienst IND.

In ieder geval het CDA, de VVD en de LPF steunden dat.

Tientallen doden in Filipijnen door tyfoon

Icoon RampDe tyfoon Xangsane die donderdag over grote delen van de Filipijnen raasde, heeft aan zeker dertig mensen het leven gekost. Tientallen mensen worden nog vermist, meldden de autoriteiten vrijdag.

Xangsane, die boven land windsnelheden van 130 kilometer per uur bereikte, heeft vooral rond de hoofdstad Manilla en in de oostelijke provincie Bigol schade aangericht. Meer dan 1200 woningen werden verwoest, 60.000 mensen moesten worden geëvacueerd.

Grote delen van het land kwamen zonder stroom te zitten. De Filipijnse president Gloria Arroyo heeft de verantwoordelijke diensten opgeroepen zo snel mogelijk de elektriciteitsvoorziening te herstellen. Xangsane raast momenteel boven zee westwaarts richting Vietnam.

DVD: Swiebertje zwart/wit 1 en 2

quote:
Daar komt Swiebertje
Rare Swiebertje
Onze Swieber met zijn ingedeukte hoed
Daar komt Swiebertje
Rare Swiebertje
Onze Swieber die steeds malle dingen doet
Dit deuntje zal iedere Nederlander bekend in de oren klinken. Jong of oud, iedereen zal wel eens een aflevering van Swiebertje gezien hebben. Vijf afleveringen zijn nu uitgebracht op dvd. Ze zijn op twee afzonderlijke dvd’s met drie en twee afleveringen verkrijgbaar.

Darklings tonen zich van hun zonnigste kant

Starbreeze Studios is momenteel bezig met een game gebaseerd op de comic The Darkness. Belangrijk aspect van de comic waren de Darklings, die niet alleen de meest handige sidekicks waren die een anti-held kon wensen, maar ook nog eens boordevol droge, zwarte humor zaten.

Starbreeze heeft al losgelaten dat het daarmee ook wel snor zit, en de volgende screenshots bevestigen dat.





Voetbal: Uitslagen voorrondes UEFA Cup

Icoon UEFA CupAfgelopen avond werden de vijf returnwedstrijden gespeeld die volgen op de wedstrijden van 14 september.

Ajax won in de Arena met 4-0 van IK Start. Ajax trad aan met een wat experimenteel elftal. Al na zes minuten wist Rosenberg te scoren. Dit zelfde kunstje wist hij in de 25ste minuut te herhalen: 2-0. Vlak voor rust verwerkte Grygera een corner van Perez tot een schitterende goal. Pas twintig minuten na rust wisten de Noren een keer in de buurt van het hok van Kenneth Vermeer te komen, dat het teken bleek om de Noren er nog maar eentje om de oren te poeieren (Babel, 68', 4-0). Met een totaalscore van 9-2 gaan de Ajacieden de loting om de groepsfase in.

AZ speelde in Turkije gelijk. Hoewel de Alkmaarders in het begin overtuigden en overheersten waren het de Turken die met hun eerste actie genadeloos toeslagen: Ünal kopte een voorzet van Topuz in: 1-0. In de tweede helft scoren de Turken nog een keer, voor AZ gelukkig in het eigen doel. Na een voorzet van Martens liet Cora de bal in eigen doel glijden: 1-1. Dankzij de overwinning van 3-2 in de vorige wedstrijd gaat ook AZ door naar de groepsfase.

In tegenstelling tot vorige keer wist FC Groningen te winnen van Partizan Belgrado. Groningen speelde zwak en leek te lijden onder de druk. Van der Laan wist in de 60ste minuut een strafschop in te schieten op een overtreding waarbij Suarez in het strafschopgebied neerging. Tien minuten later kreeg Groningen wederom een strafschop, nadat Fledderus wel erg makkelijk neerging in het strafschopgebied. Invaller Cornelisse wist deze penalty echter niet te benutten. Door de 4-2 nederlaag van vorige keer wist Groningen zich niet te plaatsen.

Feyenoord speelde gelijk, en na de 2-2 van vorige keer was dit genoeg om door te gaan. In het begin van de wedstrijd kreeg Feyenoord een aantal goede kansen maar tijdens de rest van de wedstrijd zwakte het spel van de Rotterdammers af. In de 84ste minuut was Feyenoord dichtbij een treffer maar Huysegems hinderde de keeper van Lokomotiv Sofia waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

SC Heerenveen, dat twee weken geleden met 3-0 wist te winnen van Vitória Setúbal, speelde vanavond in eigen huis met 0-0 gelijk. Na vier minuten, waarin de Friezen ontsnapten aan een penalty, ging de wedstrijd over in een kansloos spel. In de tweede helft pasten de Portugezen hun spel aan door een extra spits in te brengen, die weinig bracht, en SC Heerenveen wist de ruimte achterin ook niet te gebruiken.

Meer voetbalnieuws op de FOK!voetbalmanager!

Interview met Phil Harrison

GamePro stelde aan Phil Harrison vijf vragen over de PS3. Hij ging in op vragen over de 1080p-support, de upgrades die aan de PS3-software gepleegd kunnen worden, en doet uit de doeken waarom het erg stil rond Sony werd na de E3.

Over de Blu-Ray-drive had hij het volgende te zeggen:

We put our Blu-ray Disc functionality in the console purely from a game design point of view. Once we had that storage capacity on Blu-ray Disc, adding the movie playback functionality was extremely cost-effective, [the cost] is actually non-existent.

Lees het hele interview hier.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.