Nokia stopt met N-Gage

Nokia heeft eindelijk toegegeven wat de meeste mensen al lang wisten; namelijk dat de N-Gage geen succes is. Dit heeft Nokia’s vice-president of Corporate Strategy Antii Vasara verklaard in een interview met website Vnunet.com.

De N-Gage zal niet langer deel uitmaken van de producten line-up van Nokia. Wel zal Nokia de huidige bezitters van een N-Gage blijven ondersteunen door middel van software updates en ook de multiplayer ontmoetingsplek, N-Gage Arena, zal in de lucht blijven zolang mensen deze blijven bezoeken. Er zullen echter geen nieuwe versies van de N-Gage worden ontwikkeld. De N-Gage zal dus geleidelijk verdwijnen.

De Nokia N-Gage werd een aantal jaren geleden met veel bombarie door Nokia gepresenteerd. Het was een combinatie van handheld console en telefoon waarmee Nokia hoopte te kunnen concurreren met Nintendo. De N-Gage werd mede door de rare vorm van het scherm en de onhandige manier van bellen lacherig ontvangen. Ook wat games betreft zijn er nooit echte toppers verschenen.

Vasara heeft aangegeven dat Nokia zich in de toekomst meer zal gaan richten op het integreren van televisie en muziek in telefoons.



De N-Gage