FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 25 november 2005

Knippen van muizentenen is toegestaan

NoNdeKutJe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Onderzoek De ministers Hoogervorst (Volksgezondheid) en Veerman (Landbouw) hebben in een brief aan Tweede Kamerlid Van Velzen van de SP geschreven dat het is toegestaan om bij pasgeboren knaagdieren een deel van de teen te verwijderen. Het Dier Experimenteel Centrum (DEC) van het Erasmus MC doet dit in sommige onderzoeken bij pasgeboren muizen. Dat gebeurt om de knaagdieren later te kunnen identificeren. Volgens het DEC zijn er geen alternatieven. Van Velzen heeft hierover vragen gesteld.

Zo vroeg het Tweede Kamerlid zich af of Nederland zich met het toestaan van het knippen van muizentenen niet soepeler opstelt dan de Verenigde Staten. De ministers ontkennen dat. De Amerikaanse Food and Drug Administration legt geen beperkingen op voor het knippen van tenen van muizen tot drie weken. Nederland blijft binnen de door de FDA gehanteerde grenzen, aldus de ministers Hoogervorst en Veerman.

Het knippen van muizentenen kwam onlangs in het nieuws. Het hoofd van het Dier Experimenteel Centrum werd door een website genomineerd voor de titel dierenbeul van de maand. Daarop spande zij uit angst voor bedreigingen een rechtszaak aan tegen de dierenactivist achter de site. De rechtbank in Den Haag besloot dat de naam van de website moest worden gehaald.

Peiling: Verlies VVD na intern gekibbel

Icoon EnquêteGekibbel tussen de liberale kopstukken Hirsi Ali en Wiegel lijkt een direct effect op de peiling van deze week te hebben. De VVD, die de laatste weken op het niveau van de laatste Kamerverkiezingen stond, verliest drie zetels en staat nu op 25. Ook de PRDV wil maar niet aanslaan. De partij van Peter R. de Vries zakt deze week van drie naar twee zetels.

De Groep Wilders krabbelt langzaam weer iets overeind en zou, indien er nu verkiezingen worden gehouden, volgens de Politieke Barometer van Bureau Interview/NSS op drie zetels uitkomen. Begin oktober zakte de partij van onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders nog tot onder de kiesdrempel. De PvdA stijgt weer een zetel, na een paar weken van verlies. De linkse oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP staan gezamenlijk op 74 zetels, geen meerderheid.

Coalitiepartijen CDA, VVD en D66 behalen 62 zetels, zestien minder dan de partijen bij de verkiezingen van januari 2003 wisten binnen te slepen. In tegenstelling tot de VVD gaan het CDA en D66 er deze week wel iets op vooruit; beide partijen winnen een zetel. VVD-Kamerlid Bibi de Vries reageerde in NOVA laconiek op het verlies van haar partij: "Dat krijg je van dat gedoe. Drie zetels, dat is anderhalve zetel voor Ayaan en anderhalve zetel voor Hans Wiegel. Laten ze het goedmaken."


2e Kamer
22-01-2003
Peiling
18-11-2005
Peiling
25-11-2005
Partij%zet.%zet.%zet.
CDA28,64420,83221,333
PvdA27,34230,54831,349
VVD17,92818,42815,725
SP6,3911,0179,916
LPF5,780,811,01
GroenLinks5,185,486,19
D664,162,533,14
ChristenUnie2,133,353,25
SGP1,621,721,82
Partij vd Dieren0,500,911,11
Groep Wilders----1,722,53
PRDV----2,431,82
Overige partijen0,900,601,20

Man Utd geen interesse in Ballack

Sir Alex Ferguson, coach van Manchester United, liet vandaag op een persconferentie weten dat zijn club geen pogingen zal ondernemen Michael Ballack aan te trekken. De middenvelder van Bayern München werd langere tijd in verband gebracht met de Engelse club.

Manchester United heeft geen behoefte aan aanvallende middenvelders, maar zoekt juist naar verdedigende middenvelders. Vooral na het vertrek van Roy Keane is de spoeling erg dun op die positie. ”We komen mensen tekort. De laatste weken hebben we heel veel jonge spelers moeten opstellen. We hebben een sterkere ploeg nodig en hebben een aantal spelers op het oog voor andere posities. We hebben Ballack een paar weken geleden even bekeken. Hij is een geweldige speler, fantastisch. Maar hij is qua stijl te verlijken met Paul Scholes en Wayne Rooney”, aldus Ferguson.

'Katie Holmes hoeft kind niet stil te baren'

Tom Cruise en Katie HolmesActrice Katie Holmes hoeft de bevalling van haar eerste kind niet doodstil te ondergaan. Dat verklaarde haar vriend Tom Cruise in een Amerikaanse talkshow. Onlangs had Cruise nog verklaard dat de zwangere Holmes zich moet houden aan de regels van de Scientology Kerk, die stellen dat een vrouw in stilte haar kind moet baren.

Een geluidloze bevalling zou de gezondheid van de moeder en het kind ten goede komen, zo denken aanhangers van de sekte. Cruise, een fanatiek volgeling van Scientology, krabbelde na de nodige commentaar echter terug. "Het streven is om zo stil mogelijk te zijn. Veel mensen hebben het verkeerd geïnterpreteerd, die denken dat de vrouw geen geluid mag maken. Maar dat is niet waar, dat is totale onzin. Bij de bevalling draait het om rust. Katie mag wel zachtjes doen. Het belangrijkste is dat ze zich comfortabel voelt. Daar ga ik op letten en ik zal er zijn om haar steunen", zo stelde de acteur op televisie.

Stainless Steel sluit de deuren

Geheel onverwacht heeft ontwikkelaar Stainless Steel Studios op het forum van Heaven Games aangekondigd dat de studio gaat sluiten. Waarom de ontwikkelaar ermee stopt is niet duidelijk. Tot voor kort werkten ze aan Rise & Fall: Civilizations at War en hebben eerder Empire Earth en Empires ontwikkeld. De rechten van Rise & Fall liggen bij Midway, dus om de game alsnog af te maken zal de uitgever een nieuwe ontwikkelaar moeten aanstellen om de klus te klaren.



Rise & Fall: Civilizations at War

Treinkaartje minder duur dan verwacht

Icoon VervoerDe reeds aangekondigde tariefsverhoging per 1 januari 2006 van de Nederlandse Spoorwegen (NS) valt lager uit dan verwacht. De prijs wordt in plaats van 3,15 procent maar drie procent verhoogd. Dit heeft de NS vandaag naar buiten gebracht.

Er worden volgend jaar echter nog meer prijswijzingen aangebracht. Scholieren zullen in plaats van negen nog maar zes procent korting hebben als ze een abonnement afsluiten bij de NS. Ouderen kregen voorheen bij een voordeelurenkaart zeven dagen vrij reizen. Vanaf volgend jaar zal dit voor hen twee euro per dag gaan kosten.

Heras: 'Ik zal bewijzen dat de test niet deugt'

Roberto Heras blijft, ondanks de positieve B-staal, volharden in zijn onschuld: "Ik ben er zeker van dat er wat schort aan de epo-test en zal er alles aan doen om mijn naam te zuiveren."

Vooral het feit dat eerder deze week de contra-expertise moest worden overgedaan, steekt de 31-jarige Spanjaard. "Twee dagen geleden zei het lab nog dat de test onduidelijk was en nu beweert het dat er duidelijk een positief resultaat te zien is."

Heras is dan ook niet van plan het er bij te laten zitten. Vooral omdat hij, naar eigen zeggen, altijd 'clean' gereden heeft."Ik kan niet toestaan dat al mijn inspanningen en ontberingen vergooid worden door een fout. Ik moet de resultaten accepteren, maar ik zal ze aanvechten", aldus de viervoudig Vuelta-winnaar.

Ploegleider Manolo Saiz vreest desondanks voor het einde van de carriere van zijn pupil. Heras wacht immers een schorsing van twee jaar en mag tevens vier jaar niet koersen voor een ProTour-team. "Ik ben er kapot van. Dit is erg slecht nieuws", treurde Saiz. "Ik hoop dat hij kan bewijzen dat hij onschuldig is. Hij kan altijd op me rekenen."

Nokia stopt met N-Gage

Nokia heeft eindelijk toegegeven wat de meeste mensen al lang wisten; namelijk dat de N-Gage geen succes is. Dit heeft Nokia’s vice-president of Corporate Strategy Antii Vasara verklaard in een interview met website Vnunet.com.

De N-Gage zal niet langer deel uitmaken van de producten line-up van Nokia. Wel zal Nokia de huidige bezitters van een N-Gage blijven ondersteunen door middel van software updates en ook de multiplayer ontmoetingsplek, N-Gage Arena, zal in de lucht blijven zolang mensen deze blijven bezoeken. Er zullen echter geen nieuwe versies van de N-Gage worden ontwikkeld. De N-Gage zal dus geleidelijk verdwijnen.

De Nokia N-Gage werd een aantal jaren geleden met veel bombarie door Nokia gepresenteerd. Het was een combinatie van handheld console en telefoon waarmee Nokia hoopte te kunnen concurreren met Nintendo. De N-Gage werd mede door de rare vorm van het scherm en de onhandige manier van bellen lacherig ontvangen. Ook wat games betreft zijn er nooit echte toppers verschenen.

Vasara heeft aangegeven dat Nokia zich in de toekomst meer zal gaan richten op het integreren van televisie en muziek in telefoons.



De N-Gage

Woede over 'kunstzinnige' stuiterende kuikens

Stuiterende kuikensEen kunstzinnig filmpje met een paar stuiterende kuikentjes heeft woedende reacties naar de maker ervan opgeleverd. De dode kuikens waren gevuld met stuiterballen om ze een levend effect te geven. Kunstenares Mathilde Hemmes, die op haar website stelt graag met dode dieren te werken, vindt de negatieve reacties dom en hypocriet.

"Hypocriet zo te reageren. De kuikens komen uit de diepvries van de dierenwinkel. Zo gaat dat in deze wereld. Vorige week maakte iedereen zich druk om de dominomus. En de dode baby's in Afrika dan? Schijnheiligheid, vreselijk. Ik wil de mensen daarover laten nadenken", zegt Hemmes, die het filmpje maakte als afstudeerproject voor de Kunstacademie Minerva in Groningen. Ze zegt de beelden mooi te vinden. "Overal om me heen en op televisie zie ik mensen plotseling overlijden. Wie naar het stuiterende kuiken kijkt, vraagt zich af wat hij ziet. Leeft het nou nog of niet? Zo'n kuiken kan voor een mens doorgaan. De dood kan ieder moment toeslaan."

De fascinatie van de 44-jarige kunstenares voor leven en dood komt voort uit haar 21-jarige verleden als verloskundige, zo zegt ze. "Eén op de 100 bevallingen eindigt met een dood kind, dat beseffen mensen niet. Ik heb dat de nodige keren meegemaakt." Voor de video 'stuiterkuikens' won ze de Klaas Dijkstra Academieprijs, waaraan een bedrag van 2500 euro verbonden is.

-
Het filmpje is te zien op de website van Hemmes.

Slaapkop mist vliegbestemming in Noorwegen

Icoon OpmerkelijkHet gebeurt wel eens vaker dat vliegtuigpassagiers in slaap vallen tijdens de vlucht. Maar dat iemand zo vast slaapt dat hij heen en terug is gevlogen zonder dat diegene het gemerkt heeft, is wel erg uitzonderlijk. Toch gebeurde het de 21-jarige Noor Tor Martin Johansen.

De Noor vertrok in Trondheim richting Namsos maar werd daar niet wakker gemaakt, zelfs niet door het kabinepersoneel. Na het aantal passagiers geteld te hebben, kwam het personeel erachter dat er 34 personen geteld werden in plaats van de verwachte 33. Ze negeerden dat en begonnen weer aan de terugweg. "Ik schrok me rot toen ik de stewardess 'welkom in Trondheim' hoorde zeggen toen ik mijn ogen opende en dacht in Namsos aangekomen te zijn", aldus Johansen.

Vermaelen langer bij Ajax

Ajax heeft de 22-jarige verdediger Thomas Vermaelen drie jaar langer vastgelegd. De Belgische verdediger heeft nu een contract tot medio 2010.

Nadat Vermaelen na de winterstop van vorig seizoen aan RKC Waalwijk werd uitgeleend, kan hij op meer krediet rekenen. Doordat hij bij RKC tot een vaste waarde was uitgegroeid, heeft hij een indruk gemaakt op de technische staf van Ajax, met als gevolg een verlengd contract. De Belg had nog een contract van twee jaar bij de Amsterdammers, waar hij sinds 2003 in dienst is. De Belgische jeugdinternational maakte zijn debuut voor Ajax in februari 2004 tegen FC Volendam.

Dit seizoen lijkt Vermaelen uit te groeien tot één van de drie spelers die het meeste kans maken op een plaats in het centrum van de verdediging. Hij speelde dit seizoen 6 competitiewedstrijden en bovendien stond hij afgelopen dinsdag in de Champions League in de basis tegen Sparta Praag.

Voordat Vermaelen naar Ajax kwam speelde hij voor het Belgische Germinal Ekeren.

Anonimiteit op internet verleden tijd

markus12 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Internet De Hoge Raad heeft bepaald dat Lycos gegevens van een klant vrij moet geven aan een particulier. De Tilburgse postzegelhandelaar Pessers werd op een website beschuldigd van oplichting en trachtte door middel van een IP-adres achter de identiteit van de persoon te komen. Lycos wilde de klantgegevens om privacyredenen niet bekend maken en betoogde dat de webmaster de vrijheid heeft om anoniem informatie te verspreiden. De Hoge Raad verklaarde deze bezwaren ongegrond.

De provider heeft de zaak tot de hoogste rechterlijke macht in Nederland uitgevochten om een principe-uitspraak te krijgen. Het besluit heeft volgens advocaat C. Wenckebach van Lycos grote gevolgen. "Een mogelijk onrechtmatige uiting kan al aanleiding zijn om persoonsgegevens af te staan of om de boodschap te verwijderen." Wanneer zich opnieuw een vergelijkbare zaak voordoet, kunnen rechters zich beroepen op het besluit van de Hoge Raad. Advocaten stellen dat het door dit arrest gedaan is met de anonimiteit op internet.

Papegaai verraadt overspelige echtgenoot

whistler0305 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon OpmerkelijkIn het Duitse Freiburg heeft een vijftigjarige vrouw haar echtgenoot op straat gezet nadat hun papegaai de stem van haar man imiteerde. De twaalfjarige papegaai riep telkens de naam van de minnares van haar man.

"Uta, Uta", schreeuwde papegaai Hugo plotseling. En dat was heel wat anders dan de klassieke imitaties van de man die meestal over huishoudelijke toestanden gingen. De vrouw van Frank Ficker vertrouwde het niet en vond na een grondige speurtocht in huis twee vliegtuigtickets naar Parijs. Die waren geboekt op naam van haar man en een zekere Uta. Petra Ficker zette haar man meteen buiten de deur. Hugo mocht blijven.

Dumitru interim-coach Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse voetbalbond heeft de geboren Roemeen Ted Dumitru als interim bondscoach aangesteld. De trainer die onlangs nog zijn pensioen aankondigde, zal Zuid-Afrika leiden tijdens de Afrika Cup in januari 2006 in Egypte.

Dumitru is de opvolger van Stuart Baxter, die zijn ontslag had ingediend na de mislukte WK-kwalificatie en een zegeloze reeks van 9 interlands.

Ted Dumitru was eerder al coach van de nationale elftallen van Zambia en Swaziland. Dit seizoen leidde de tot Amerikaan genaturaliseerde trainer Kaiser Chiefs naar de tweede opeenvolgende titel.

Ajax legt Krohn-Dehli vast

Michael Krohn-Dehli heeft een contract getekent bij Ajax. De Deen van RKC Waalwijk vertrekt in de zomer naar de club uit Amsterdam, als zijn contract is afgelopen.

Met dit contract is Krohn-Dehli van 1 juli 2006 tot medio 2009 aan Ajax verbonden. Hiermee keert hij terug naar zijn oude club, waar hij in 2004 vertrok.

De 22-jarige aanvallende middenvelder kwam dit seizoen nog niet in actie voor RKC vanwege een knieblessure. Vorig seizoen vond hij twee keer het net in 31 wedstrijden voor de Waalwijkers.

Krohn-Dehli speelde eerder in zijn carriere voor de Deense ploegen Rosenhøj, Hvidovre en Brøndby IF, voordat hij dus naar Ajax en RKC vertrok.

Bejaard echtpaar geschept door buurtbus

Icoon AlgemeenEen buurtbus heeft vandaag in Genderen een auto met een bejaard echtpaar geschept. De gehuwden uit het Brabantse Wijk en Aalburg zijn ter plekke bezweken aan hun verwondingen. Er zaten behalve de bestuurder, die slechts lichtgewond is geraakt, geen andere mensen in de buurtbus.

Het voorval vond plaats op de kruising van de Provincialeweg-Zuid met de Kelderstraat om ongeveer half twaalf vanmorgen. Toen de 83-jarige man en 77-jarige vrouw wilden oversteken, zagen zij waarschijnlijk de buurtbus over het hoofd. De bus schepte hierop de auto, die uiteindelijk een paar meters verder op de zijkant in een berm stil kwam te liggen.

Kussende Meiden

De titel zegt eigenlijk al meer dan genoeg maar voor degene die dan nog niet weten wat ze kunnen verwachten dan volgt hier de tekt en uitleg.

Wat je zult zien in het volgende filmpje is niet voor iedereen bestemt, ben je bijvoorbeeld een mannelijke homo, dan is het filmpje ten zeerste af te raden. Voor alle ander mensen (sommige uitzonderingen buiten beschouwing gelaten) is dit filmpje met kussende meiden een zekere aanrader. Misschien kun je er zelf nog iets van leren samen met je partner

Ook B-staal van Heras positief

Er breken zware tijden aan voor Roberto Heras: ook het B-staal van de renner van Liberty Seguros blijkt nu positief. De Spanjaard riskeert nu een fikse schorsing.

De 31-jarige klimmer won dit seizoen voor de vierde maal de Ronde van Spanje. Dit betekende een uniek record. Maar na de voorlaatste etappe, een individuele tijdrit, liep de kleine Spanjaard tegen de dopinglamp. Hij werd betrapt op het gebruik van epo.

Met deze positieve plas riskeert Heras niet alleen een schorsing van twee jaar. Hij dreigt ook zijn unieke record kwijt te spelen. In dat geval zou de Rus Denis Menchov de winnaar van de editie van 2005 worden. Tevens moet de pupil van Manolo Saiz dan zijn twee ritzeges inleveren.

Heras' advocaat maakte al bekend zich niet neer te leggen bij de uitslag en de zaak tot de laatste beroepsmogelijkheid aan te vechten. Eerder deze week wilde de Spanjaard het onderzoek naar zijn positieve plas al laten stopzetten, omdat er iets mis zou zijn met het B-staal. Het laboratorium van Madrid kon de resultaten echter niet lezen en wilde de test opnieuw doen.

Pat - Mr. Miyagi - Morita overleden

Bupatih (vertaald!), SethGecko, DzjieDub en Del_Toro hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Acteur Pat Morita, beter bekend als de wijze Mr. Miyagi uit de Karate Kid-films, is gisteren op 73-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn vrouw Evelyn is hij op natuurlijke wijze gestorven.

Morita wijdde zijn hele leven aan acteren en is in meer dan honderd films en televisieseries te zien. Zijn meest bekende vertolking is die van Mr. Miyagi in de Karate Kid-films uit 1984, 1986, 1989 en 1994. Deze rol leverde hem in 1984 een Oscar-nominatie op voor beste bijrol.


Mr. Miyagi (links) met zijn leerling Daniel-san

AFA-concert afgelast na protestdreiging Nationale Alliantie

Een popconcert dat vandaag in Hoorn zou plaatsvinden ten bate van de AFA (Anti Fascistische Actie), is uitgesteld omdat de extreem-rechtse Nationale Alliantie (NA) met een betoging had gedreigd. Cultureel centrum Manifesto, waar het festival zou worden gehouden, vond het door de provocaties van de NA niet langer verantwoord doorgang te verlenen. Manager Fred Scheepmaker: ''Wij willen de veiligheid van onze bezoekers, medewerkers en bands garanderen. Met de dreigende provocaties wordt dat een stuk lastiger. Als deze avond op een later tijdstip doorgang vindt, willen wij als cultureel centrum beter voorbereid zijn.''

De extreem-rechtse partij drong er eerder bij burgemeester Onno van Veldhuizen van Hoorn op aan het concert te verbieden, omdat de AFA een 'criminele organisatie' zou zijn. Tevens hadden ze aangekondigd te gaan protesteren bij Manifesto. Daarvoor hadden ze een vergunning aangevraagd. Ook tipte de NA zijn aanhangers om zich 'links' te kleden, om zo verwarring te brengen en te voorkomen direct te worden weggestuurd door de politie.

AFA noemt de afgelasting 'teleurstellend' maar niet onbegrijpelijk. ''De lol gaat er op deze manier wel een beetje vanaf. We willen gewoon een leuke avond hebben, maar we laten ons niet uit het veld slaan.'' De Nationale Alliantie verkeert daarentegen in jubelstemming. Op hun website laten ze onder meer weten het uitstel te zien als ''een overwinning op de rode fascisten van de AFA''.

Vietnam vergiftigt vogels tegen griep

Icoon Algemeen Uit angst voor verspreiding van de H5N1-variant van het vogelgriepvirus, is de Vietnamese metropool Ho Chi Minhstad begonnen met het vergiftigen van vogels. Vogels die als huisdier worden gehouden, moeten de stad uit.

De voor mensen gevaarlijke variant van het vogelgriepvirus is al in zeventien Vietnamese provincies opgedoken. "We willen er zeker van zijn dat er geen vogels in de stad over zijn om het risico op uitbraak van de vogelgriep zo klein mogelijk te maken," aldus de directeur van de stedelijke dienst voor diergezondheid.

Tot nu toe zijn in Azië 68 mensen overleden als gevolg van een besmetting met de H5N1-variant, 42 daarvan zijn afkomstig uit Vietnam. Experts vrezen dat het virus zich ontwikkelt tot een vorm die van mens op mens wordt overgebracht. Dit kan een pandemie van dodelijke griep veroorzaken.

Weer twee WB-zeges voor Veldhuis

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in het Zuid-Koreaanse Daejon heeft de Nederlandse Marleen Veldhuis opnieuw twee overwinningen gepakt.

Nadat ze donderdag de 50 en de 200 meter vrij wist te winnen, was ze vrijdag de sterkste op de 100 meter vrij en de 50 meter vlinderslag.

Op het koninginnenummer, de 100 meter vrij, had ze nauwelijks last van enige tegenstand. Op bijna drie seconden achterstand eindigde de Chinese Wang als tweede.

Weer ontsnapping uit tbs-kliniek Veldzicht

NoNdeKutJe, most_wanted en Robert Eussen hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Politie Opnieuw is een tbs'er uit de kliniek Veldzicht in Balkbrug (Overijssel) niet teruggekeerd na zijn onbegeleid verlof. De ontsnapping is doorgegeven aan het Openbaar Ministerie (OM) en het meldpunt voor tbs-ontsnappingen van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De ontsnapte man keerde woensdag niet terug van zijn verlof, aldus een woordvoerder van het ministerie van Justitie vandaag. Meer kon de zegsman er niet over kwijt. Het is niet de eerste keer dat er een tbs'er uit de kliniek ontsnapt. In juni besteedde de media veel aandacht aan de ontsnapte Wilhelm S.. Enkele dagen na zijn ontsnapping sloeg S. een man dood. Minister Donner van Justitie moest zich vervolgens verantwoorden in de Tweede Kamer.

Begin volgend jaar zal er een besluit worden genomen over de invoering van een elektronisch volgsysteem. Tevens is de Kamer een onderzoek gestart naar het tbs-stelsel in Nederland.

[Upd]Wedstrijden afgelast wegens barre weer

Door de barre weersomstandigheden zijn vijf wedstrijden in de Gouden Gids Divisie afgelast. AGOVV Apeldoorn - Stormvogels/Telstar, De Graafschap - FC Zwolle, FC Eindhoven - FC Emmen, FC Volendam - TOP Oss en Go Ahead Eagles - VVV-Venlo gaan vanavond niet door. De Graafschap - FC Zwolle zal dinsdag 6 december worden ingehaald.

Er is nog geen nieuwe datum voor de overige afgelaste wedstrijden. De wedstrijden BV Veendam - Helmond Sport, Excelsior - Fortuna Sittard, FC Den Bosch -Cambuur Leeuwarden, FC Dordrecht - FC Omniworld en MVV - HFC Haarlem gaan vooralsnog wel door. In de Eredivisie wordt NAC Breda - FC Groningen gespeeld.

Update 18:00 uur :

Ook Veendam - Helmond Sport, Excelsior - Fortuna Sittard, FC Den Bosch -Cambuur Leeuwarden zijn inmiddels afgelast. In de Eredivisie gaat NAC - FC Groningen niet door.

Levenslang voor doodhongeren kind

MisdaadIn Duitsland is een ouderpaar uit Hamburg veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens het laten verhongeren van hun 7-jarige dochter Jessica. De 36-jarige moeder en 50-jarige vader hadden het meisje in een onverwarmde en onverlichte kamer opgesloten en niets meer te eten gegeven.

Toen het meisje is coma raakte verwittigde de moeder een arts. Eten toedienen was echter niet meer mogelijk, omdat het lichaam dat door de lange onthouding afstootte. Bij haar dood woog het slachtoffertje nog maar 9,6 kilogram (normaal is 24 kilogram bij die leeftijd). Zij stikte in haar braaksel. Volgens een gerechtspatholoog moet het meisje voor haar dood verschrikkelijke pijn hebben geleden.

De vader legde geen verklaringen af over het gebeuren. De moeder gaf wel verschillende verklaringen, maar die waren tegenstrijdig met elkaar. Anders dan in Nederland is levenslang bij onze oosterburen geen levenslang, maar een tijdelijke celstraf van zo'n 15 jaar.

Voeding oorzaak crashende Xbox 360?

Een gebruiker op het GameSpot forum zegt een oplossing gevonden te hebben voor het vastlopen van zijn Xbox 360 console om de twintig minuten. Hij heeft zijn voeding iets opgetild van de vloer en gezorgd dat er meer lucht kan circuleren rondom de voeding. Na deze operatie kon hij zeven uur achter elkaar gamen zonder problemen.



De (tijdelijke) oplossing

Meerdere gebruikers hebben deze oplossing gebruikt en zeggen dat het bij hen ook werkt. Het probleem lijkt hem dus te zitten in het oververhitten van de voeding en is het geen probleem in de Xbox 360 zelf. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de geruchten, maar heeft wel gezegd dat de Europeanen een ander soort voeding krijgen. In Amerika komt er namelijk 110 volt uit het stopcontact en hier 220 volt. Volgens de Nederlandse tak van Microsoft zijn de Amerikaanse problemen geïsoleerde gevallen en verwachte incidenten. De Nederlandse release zal gewoon volgens planning verlopen en mocht iemand problemen met de Xbox 360 ondervinden dan kan hij/zij bellen met de servicelijn en hij/zij zal direct geholpen worden.

Vrijheid van meningsuiting is teh shizzle

Artikel 7, lid 3 van de Grondwet
Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in voorgaande leden genoemde middelen (drukpers, radio en televisie) heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.

Sinds Pim Fortuyn op het lumineuze idee kwam om vrijheid van meninguiting tot het allerhoogste goed te bombarderen dat de burger bezit lijkt het niet meer op te kunnen. Buiten het feit dat iedereen opeens overal een mening over gekregen heeft, moet deze mening ook nog eens geaccepteerd worden. Vrijheid van meningsuiting is een platform geworden om de meest ongefundeerde, ongenuanceerde en ondoordachte meningen de wereld in te helpen.

Het was een schot in de roos om ervoor te zorgen dat alle IQ-lozen op hem zouden stemmen. Ze werden blij gemaakt met een mus die nog doder is dan Pimmetje nu zelf is, een vrijbrief om iets te doen dat iedereen al deed op familieverjaardagen en bedrijfsfeestjes. Het enige verschil is dat een mening van het napraten van deskundigen veranderd is naar ongefundeerde losse flodders. Pim Fortuyn werd vermoord om zijn mening, Theo van Gogh werd vermoord om zijn mening, Ayaan Hirsi Ali wordt bedreigd om haar mening, maar de brave burger laat zich toch godverdomme niet bang maken door die klotegeitenneukers! Nee, het is MIJN mening, dus ik kan zeggen wat ik wil. Marokkanen zijn kut, homo’s moeten dood, Verdonk is een moordenaar en Geert Wilders is ontmaagd door een berber met chlamydia! Het is mijn mening! Ik mag het zeggen! Vrijheid van meningsuiting!

Ik zeg niet dat men niet mag of kan zeggen wat men denkt, dat deed Pim Fortuyn ook. Hij schijnt zelfs gezegd te hebben wat iedereen dacht en hij is er toch ver mee gekomen. Na drie jaar komen er nog steeds spijkerjacks met buttons en ontslagen huisvrouwen bij elkaar om hem te herdenken. Ik vraag iedereen alleen maar om weer lekker deskundigen na te praten of zelf deskundig te worden. Dan wordt dat populistische geouwehoer eens een keer ingedamd en kan het woord ‘gestigmatiseerd’ de archiefkast in. Denk gewoon eens even na over je mening voor je iets roept. Zie het maar als even op je handen gaan zitten voor je wat pakt, zodat je er wat langer over na kan denken.

Gratis game na snelheidsovertreding

Icoon GamesDe gamesuitgever Electronic Arts gaat de game Need for Speed: Most Wanted gratis weggeven aan mensen die op donderdag 24 november een boete hebben gekregen voor te hard rijden.

Om de game in je bezit te krijgen moet je de boete met duidelijke vermelding van adres en datum faxen naar: 020-658 9055. Je krijgt de PlayStation 2 versie van de game dan zo snel mogelijk thuisgestuurd (zolang de voorraad strekt).

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

'Beul van Twente' krijgt levenslang

Icoon JustitieDe 50-jarige Rudolf K. uit Enschede heeft een levenslange gevangenisstraf gekregen voor tientallen mishandelingen van dieren en de moord op een zwerver. De man, die bekend stond als de 'beul van Twente', pleegde de misdrijven terwijl hij op proefverlof was uit een tbs-kliniek.

In juni 2003 vermoordde hij in Enschede een zwerver. Daarnaast verminkte hij tientallen dieren tussen 2000 en 2004. De meeste dieren overleefden de mishandeling niet. Volgens deskundigen pleegde hij de feiten uit opgekropte woede en seksuele frustratie.

Het Openbaar Ministerie had levenslang geëist, omdat de Enschedeër niet meer te behandelen zou zijn. De rechtbank in Almelo is het hiermee eens. Daarnaast acht de rechtbank hem schuldig aan drie pogingen tot moord op willekeurige slachtoffers in 2002.

Tiener in VS onschuldig ter dood gebracht

MisdaadDe in 1993 in Amerika geëxecuteerde Ruben Cantu is onschuldig ter dood gebracht. Cantu werd in Texas dodelijk geïnjecteerd omdat hij als 17-jarige een moord zou hebben gepleegd.

Zijn destijds 15-jarige vriend, die medeplichtig was, zegt nu dat Cantu helemaal niet bij hem was. Bovendien heeft de enige ooggetuige verklaard dat hij door de politie onder druk is gezet om Cantu als dader aan te wijzen.

Officier van justitie Sam Millsap die indertijd de doodstraf tegen Cantu eiste, zegt nu dat hij dat nóóit had mogen doen, aangezien de ooggetuige Cantu alleen herkende nadat de politie tot drie keer toe een foto van hem had laten zien. Destijds schilderde Millsap Cantu af als een gewelddadige dief, lid van een straatbende en een genadeloze moordenaar. De tiener had echter geen strafblad.

Sommigen vermoeden nu dat Cantu er is ingeluisd door de politie. De tiener had eerder, tijdens een gevecht in een bar, een agent in burger met een pistool verwond. Een aanklacht werd later ingetrokken nadat bleek dat agenten met bewijsmateriaal hadden lopen knoeien.

Sinds maart vorig jaar is in de VS de doodstraf verboden voor mensen die jonger dan 18 waren toen ze hun misdaad begingen.

Chaos op wegen en spoorwegen

Icoon Vervoer Het barre winterweer, dat een groot deel van Nederland teistert, zorgt voor veel ongemakken. De hele dag door hebben er lange files gestaan en het worden er nog altijd meer. Ook de spoorwegen ondervinden veel hinder.

Op dit moment staat er ruim zeshonderd kilometer file op de autosnelwegen. Zo staat op de A1 richting Hengelo een file van zeventig kilometer inmiddels. Ook op diverse andere snelwegen staan files met een lengte van meer dan veertig kilometer.

De politie raadt automobilisten dringend aan alle wegen te mijden op de Veluwe en in de Achterhoek. Daar ligt ook het openbaar vervoer plat. Naar verwachting zal het ongemak nog lange tijd aanhouden.

Goederentreinen botsen bij Utrecht

Ultimato had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon VervoerAan de zuid-oostkant van Utrecht zijn rond 15:10 uur twee goederentreinen op elkaar gereden. Ze raakten elkaar zijdelings. Hoe dit heeft kunnen gebueren is niet bekend. Tussen Utrecht en Geldermalsen en Utrecht en Driebergen-Zeist is nu geen treinverkeer meer mogelijk.

Enkele wagons zijn ter hoogte van Lunetten naast het spoor terechtgekomen en Prorail denkt dat het opruimen nog zeker de rest van de dag gaat duren. Het is niet duidelijk wat de goederentreinen vervoerden.

Eerste screen Blue Dragon

De eerste screen van Blue Dragon is opgedoken:

Blue Dragon is een RPG van Mistwalker en heeft een drietal speerpunten waarmee de game succesvol wil gaan zijn:


- Hironobu Sakaguchi (Final Fantasy) is in charge of the game
- Akira Toriyama (Dragon Ball) is doing the character art
- Nobuo Uematsu (Final Fantasy) is doing the music

Microsoft zal de game gaan uitegeven in Japan. Een Westerse release is nog niet aangekondigd. Op dit moment is de game zo'n 40% af.

"Van Bommel maakt dit jaar nog zijn rentree"

Nog voor het eind van dit jaar hoopt Mark van Bommel zijn rentree te maken bij FC Barcelona. Op 8 november, tijdens de training van het Nederlans elftal, scheurde de middenvelder een band in zijn linker enkel en beschadigde ook twee andere banden in het gewricht. Voor de blessure staat normaal gesproken een herstelperiode van zes tot acht weken.

"Het doel is dat hij er in de laatste twee wedstrijden van het jaar bij is. Daar werken we naar toe, maar we gaan niets forceren," aldus de clubarts van de Catalanen, Lluís Til. De twee laatste competitiewedstrijden van het seizoen speelt Barcelona uit tegen Cádiz CF op 18 december en thuis tegen Celta de Vigo op 21 december.

Kat roostert levende muizen

BizarEen kat in Zuid-Scharwoude heeft er woensdag voor gezorgd dat een kooi met muizen in vlammen is opgegaan. De bewoner van een pand had de muizenkooi tijdens schoonmaakwerkzaamheden even op de kookplaat geparkeerd.

De kat sprong echter op het aanrecht en besnuffelde de kooi. Daarbij trapte het beest op de tiptoetsen van de kookplaat, met als gevolg de levende verbranding van de knaagdiertjes. Het huis is door de rookontwikkeling voorlopig onbewoonbaar.

BREIN gaat jagen op gebruikers peer-to-peer diensten

DJ.KRIZZ, tralalala en ramonp hadden ons via de nieuws-submit te melden:

PiracyStichting BREIN (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) heeft verheugd gereageerd op een uitspraak die de Hoge Raad vandaag deed. De Raad oordeelde dat internetproviders in sommige gevallen moeten melden welke klant achter een bepaald ip-nummer schuilgaat. Volgens de stichting kan met deze uitspraak het ontduiken van auteursrechten via internet worden aangepakt.

BREIN heeft vandaag dan ook laten weten op jacht te gaan naar de persoonsgegevens van mensen die muziek aanbieden via populaire uitwisseldiensten als KaZaA. Men stelt al een lijst met ip-adressen van muziekverspreiders te hebben vastgelegd. ''We kunnen ze nu tot stoppen dwingen en schadevergoeding eisen'', aldus directeur Tim Kuik

Nintendogs erg succesvol in Europa

Nintendo heeft zojuist bekend gemaakt dat de game Nintendogs al meer dan een miljoen keer verkocht is in Europa. Dit succes volgt eerdere succes in Japan en de Verenigde Staten.

De Nintendo DS is in totaal al meer dan 2 miljoen keer verkocht in Europa waarvan de laatste vier weken elke keer meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank gingen. Nintendo verwacht zelf dat de successen aan zullen houden de komende tijd als ze weer nieuwe voorraden Nintendogs kunnen bieden.

Ook de release van Mario Kart DS, de eerste online titel van de Nintendo DS zal waarschijnlijk een flinke boost geven verwacht Nintendo. De Nintendo DS is verkrijgbaar voor een verwachte verkoopprijs van ¤129. Mario Kart DS ligt in de winkel voor een verwachte verkoopprijs van ¤45 en het Mario Kart DS Pak voor ongeveer ¤149.

Vrijdagmiddag

Het is weer vrijdagmiddag en het is ook nog eens 15.00 (of later). Werken doe je niet meer maar je moet nog wel een tijdje aanwezig zijn. Je zit dus op het internet rond te koekeloeren en je verveeld je een beetje.
Om dat op te lossen is hier een Waterglijbaan
Als dat niet heelmaal je ding is kan je natuurlijk ook met een autotje rondjes racen. Mocht dat toch ook niet helemaal zijn hoe je je tijd wil besteden kan je ook nog robotjes laten vechten.

'Grand Prix Japan in 2007 op Fuji'

Er is een behoorlijke kans dat vanaf 2007 de Grand Prix van Japan op het circuit van Fuji wordt verreden. Als we de Japanse krant Asahi Shimbun mogen geloven zou Fuji al over een contract beschikken.

Vanaf 1987 wordt de Japanse Grand Prix op het door coureurs en teams geliefde circuit van Suzuka gehouden. Het circuit van Fuji, dat een aantal jaar geleden een behoorlijke renovatie heeft gehad, mocht in 1976 en ’77 de Formule 1 al eens verwelkomen.

Als Fuji inderdaad de Grand Prix van Japan krijgt toegewezen zou dat een enorme steun zijn voor Toyota. Aangezien Toyota eigenaar is van het circuit en Suzuka is van concurrent Honda. Toyota overweegt om bij het circuit van Fuji hotels, conferentiezalen en een nieuw wegennet te bouwen.

Oud-voetballer George Best overleden

Svensational, Judas3rd, mistermaniac en Borisz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Oud-voetballer George Best is vanmiddag op 59-jarige leeftijd in het Cromwell-ziekenhuis in Londen overleden. Door overmatig alcoholgebruik was de toestand van de voetballegende al langere tijd kritiek. Nadat gister al bekend werd dat de toestand van Best verslechterd was, besloten de doktoren vanmorgen de behandeling stop te zetten.

In 2002 kreeg George Best een nieuwe lever. Geheel tegen het advies in van zijn doktoren greep hij vorig jaar toch weer terug naar de fles. Per 1 oktober jl. werd hij weer in het ziekenhuis opgenomen vanwege een infectie, die later doorsloeg naar zijn nieren. Afgelopen vrijdag werd hij ook nog getroffen door een longontsteking. Volgens de doktoren van Best was er geen redden meer aan en besloten ze daarom om hem niet langer te behandelen. Dokter Roger Williams zei vannacht: "Hij heeft geen pijn, maar het zou een wonder zijn als hij nog langer dan 24 uur zou leven. Ik zou het graag willen, maar helaas is dat niet mogelijk". Vanmorgen zijn vrienden en familie van Best naar het ziekenhuis in Londen gegaan om afscheid te nemen van de oud-aanvaller van Manchester United.

De op 22 mei 1946 in Belfast geboren Best kwam in totaal elf seizoenen uit voor Manchester United. Vanaf 1963-1964 tot 1973-1974 maakte hij in 361 duels 136 doelpunten. In 1968 werd hij Europees voetballer van het jaar. Hij werd tweemaal landskampioen, won de Engelse beker en in 1968 won hij met de Mancunians de Europa Cup I. In dat zelfde jaar werd hij ook topscorer van Engeland. Na zijn carriere bij Manchester speelde hij onder andere nog in Schotland en de Verenigde Staten. Best wordt door velen gezien als de beste Noord-Ierse voetballer aller tijden.



-
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK!Voetbalmanager!

KNMI geeft wederom weeralarm af

mistermaniac had ons via de nieuws-submit te melden:

Het KNMI heeft wederom een weeralarm afgegeven. Dit keer niet voor zware windstoten, maar voor hevige sneeuwval. Op sommige plaatsen wordt meer dan drie centimeter sneeuw per uur verwacht. Vooral in Gelderland en Overijssel hebben automobilisten veel last van het slechte weer. Sommige wegen zijn afgesloten en er staan lange files.

Het zwaartepunt van de storm verplaatst zich vanmiddag naar het zuidwestelijk kustgebied en dan gaan sneeuw en gladheid in de oostelijke helft van het land voor problemen zorgen. Plaatselijk kan vanmiddag een sneeuwlaag ontstaan van meer dan tien cm.

In Noord- en Midden-Limburg konden strooiwagens vanochtend hun werk niet doen omdat ze op de A2 in de file stonden. Die was veroorzaakt door een vrachtwagen met pech. Door het stilstaand verkeer kunnen problemen ontstaan. Het zout dat is gestrooid wordt dan niet goed ingereden. Voor het zuidoosten is een nieuw weeralarm afgegeven.

Toch is er niet alleen slecht nieuws te melden. In de Ardennen zijn ze erg blij met alle sneeuw. De ski-pistes zijn daar inmiddels opengegaan.

George Best overleden

Oud-voetballer George Best is vanmiddag op 59-jarige leeftijd in het Cromwell-ziekenhuis in Londen overleden. Door overmatig alcoholgebruik was de toestand van de voetballegende al langere tijd kritiek. Nadat gister al bekend werd dat de toestand van Best verslechterd was, besloten de doktoren vanmorgen de behandeling stop te zetten.

In 2002 kreeg George Best een nieuwe lever. Geheel tegen het advies in van zijn doktoren greep hij vorig jaar toch weer terug naar de fles. Per 1 oktober jl. werd hij weer in het ziekenhuis opgenomen vanwege een infectie, die later doorsloeg naar zijn nieren. Afgelopen vrijdag werd hij ook nog getroffen door een longontsteking. Volgens de doktoren van Best was er geen redden meer aan en besloten ze daarom om hem niet langer te behandelen. Dokter Roger Williams zei vannacht: “Hij heeft geen pijn, maar het zou een wonder zijn als hij nog langer dan 24 uur zou leven. Ik zou het graag willen, maar helaas is dat niet mogelijk”. Vanmorgen zijn vrienden en familie van Best naar het ziekenhuis in Londen gegaan om afscheid te nemen van de oud-aanvaller van Manchester United.

De op 22 mei 1946 in Belfast geboren Best kwam in totaal elf seizoenen uit voor Manchester United. Vanaf 1963-1964 tot 1973-1974 maakte hij in 361 duels 136 doelpunten. In 1968 werd hij Europees voetballer van het jaar. Hij werd tweemaal landskampioen, won de Engelse beker en in 1968 won hij met de Mancunians de Europa Cup I. In dat zelfde jaar werd hij ook topscorer van Engeland. Na zijn carrière bij Manchester speelde hij onder andere nog in Schotland en de Verenigde Staten. Best wordt door velen gezien als de beste Noord-Ierse voetballer aller tijden.


George Best in het shirt van Manchester United

Rally Crash

Mensen die langs de weg naar een rally wedstrijd kijken lopen net zo veel gevaar als de bestuurders van de rally auto's.
Er zijn al veel filmpjes voorbij geweest waar je kon kijken naar rally auto's die het publiek in vlogen.

Dit keer vliegt de rally auto gelukkig niet het publiek in maar hij maakt wel een mooie 3 dubbele salto.
Ik geef het een 8. Hij had namelijk een schoonheidsfoutje dus puntenvermindering.
Rechtermuisknop->Opslaan Als

Met dank aan trzonne voor de submit

Van Basten belooft Kalou WK-plek

Marco van Basten heeft gezegd dat als Salomon Kalou er in slaagt om een Nederlands paspoort te verkrijgen, hij kan rekenen op een plaats in de Oranjeselectie voor het WK. Vrijdag verscheen de Ivoriaan van Feyenoord voor de bestuursrechter in Rotterdam in verband met zijn afgewezen verzoek tot versnelde naturalisatie.

"Salomon is een uitzonderlijk talent met bijzondere kwaliteiten. Hij kan in een kleine ruimte met weinig tijd de juiste oplossing vinden", zei de bondscoach voor de rechtbank. "Voor hemzelf en voor zijn ploeggenoten. Hij kan het verschil maken. Arjen Robben kan dat ook. Maar we zijn te veel afhankelijk van hem. Als hij geblesseerd is, hebben we vrij veel moeite om te winnen van zwakkere tegenstanders. Daarom willen we heel graag Kalou naar het WK meenemen."

Tot twee maal toe wees minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken een verzoek tot versnelde naturalisatie af. Kalou besloot de zaak vervolgens aan de bestuursrechter voor te leggen. Verdonk zegt dat de Ivoriaan de normale wachttijd van vijf jaar in acht moet nemen. Kalou beroept zich echter op artikel 10 in de Rijkswet, waarin staat dat een buitenlander met bijzondere kwaliteiten versneld Nederlander kan worden, daarin wordt hij gesteund door onder anderen Johan Cruijff en Van Basten.

Over ongeveer een maand zal de rechtbank bepalen of Verdonk juridisch in haar recht staat om het verzoek tot naturalisatie af te wijzen. Als de rechter bepaalt dat Verdonk in haar gelijk staat, heeft verder procederen voor Kalou waarschijnlijk geen zin. Maar als de rechter Kalou gelijk geeft, zal Verdonk zich opnieuw over de zaak moeten buigen, en dan is de kans groot dat er wel een positief antwoord voor de spits komt.

HS Leeuwarden zal Samir A. niet weigeren

Razor21 had ons via de nieuws-submit te melden:

Terreurverdachte Samir A. is van harte welkom als student op de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). Dat heeft bestuursvoorzitter F. Kuipers deze week in het blad van de hogeschool laten weten. Eerder zei de Hogeschool Leiden, waar Samir chemie studeerde, dat hij daar niet terug hoeft te keren. De school vond de aanwezigheid van de 19-jarige jongeman een bedreiging van de openbare veiligheid.

A. zit op dit moment in voorarrest nadat hij op 14 oktober werd gearresteerd in een landelijke actie tegen terreurverdachten. Vorige week werd hij in hoger beroep wel vrijgesproken van een andere terreurverdenking. Als hij vrij komt, mag hij zich volgens Kuipers aanmelden als student in Leeuwarden.

In een toelichting laat Kuipers weten dat de school studenten niet screent op hun verleden: ''Als Samir niet is veroordeeld door de rechter en zich aan de regels van de school houdt, is er wat ons betreft geen reden om hem de deur te wijzen.''

Rigters drie weken uit de roulatie

Maceo Rigters zal zeker drie weken niet kunnen spelen voor NAC Breda. De spits van de Bredaase club heeft last van klachten aan zijn knie.

De klachten hield hij over toen hij met Jong NAC Breda op 14 november voor de beker speelde tegen jong Willem II. In eerste instantie leek de blessure niet ernstig te zijn, maar nu blijkt dat Rigters toch wel enige tijd nodig heeft om te herstellen. De medische staf van NAC Breda verwacht dat Rigters over drie tot vier weken weer kan spelen.

Zwarte Pieten verrichten heldendaad

InSanne had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Opmerkelijk In Sint-Truiden in Belgisch Limburg hebben drie Zwarte Pieten een 23-jarige vrouw gered uit een brandende woning. De knechten troffen voorbereidingen voor de komst van Sinterklaas, toen ze rook uit de conciërgewoning van een plaatselijk klooster zagen komen.

De drie schakelden de brandweer in, maar besloten zelf in te grijpen toen zij zagen dat er nog iemand in de woning aanwezig was. De pietermannen trapten de deur in en brachten de vrouw naar buiten. Die is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Gisteren geflitst, morgen een gratis game

De bekeuringen voor te hard rijden gaan volgend jaar weer fors omhoog, dit inspireerde Electronic Arts tot een nieuwe actie. Iedereen die op 24 november een boete heeft gekregen van onze nationale boevenvangers voor te hard rijden over ons mooie asfalt krijgt de game Need for Speed: Most Wanted voor de PlayStation 2 cadeau.


André van der Toorn kan er met zijn verstand niet bij

Om de game in je bezit te krijgen moet je de boete met duidelijke vermelding van adres en datum faxen naar: 020-658 9055. Je krijgt de game dan zo snel mogelijk thuisgestuurd (zolang de voorraad strekt).

Buttplug

Het is weer vrijdag, dus er mag weer een Buttplug uitgedeeld worden aan de grootste "pain in the ass" van deze week. Voordat we daarmee gaan beginnen echter eerst even aandacht voor de enige echte Kabouter Buttplug website. Ja inderdaad, die bestaat.... kabouterbuttplug.nl*.

Goed nu even het officiële gedeelte. Vorige week hebben jullie al mogen meestemmen en dat is me eigenlijk wel goed bevallen. Dat doen we dus nog een keer.

RRRobert was al zo vriendelijk om Fortes Rodriquez te nomineren en eigenlijk kan ik me in die nominatie wel goed vinden. Verder hadden we deze week nog het valsspelen van SBS bij Domino Day en natuurlijk Peter Mueller die Erben Wennemars een emotieloze verrader noemde.

Mijn persoonlijke favoriet is echter de website Nu.nl die zich met deze kop "Kinderen steken baby in brand" wel tot een erg bedenkelijk niveau verlaagt...

Zeg het maar, wie wordt het?

1: Fortes Rodriquez voor zijn uitlatingen na zijn twee gele kaarten?

2: SBS voor valsspelen bij Domino Day?

3: Peter Mueller wegen het beledigen van onze nationale 'schaatsknuffel'?

4: Nu.nl vanwege het stemming maken met de kop van een nieuwbericht?

5: StarSignLeo, zie update

6: Vooruit maar, vrij nomineren...

Het is duidelijk, Fortes Rodriquez is de winnaar van deze week. Have Fun!

Update: en we hebben een onverwachte extra kandidaat. Er zijn altijd webloggers die een nieuwsbericht nog erger weten te verminken dan Nu.nl. Kijk eens naar deze blog van StarSignLeo. Wie? ja die...

Oh ja, vorige week werd de buttplug gewonnen door deze schoften. Hopelijk hebben ze 'm er niet meer uitgekregen! Uiteraard vinden we dan wel een nieuwe...

*Deze website heeft overigens niets te maken met dit wekelijkse FOK!weblog feestje...

Jack Spijkerman komt met Koppensnellers

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Televisie De langverwachte opvolger van Kopspijkers is in aantocht. Vanaf januari presenteert Jack Spijkerman wekelijks het programma Koppensnellers op Talpa.

Het programma staat gepland op zaterdagavond, tussen 20.00 en 21.00 uur. De zender gaat daarmee de strijd aan met Idols van RTL 4 en Mooi! Weer de Leeuw van de VARA. Paul de Leeuw vult met dat programma het gat dat Jack Spijkerman achterliet met zijn overstap naar Talpa.

Koppensnellers brengt hilarische fragmenten, een gloednieuw spel en het vertrouwde cabaret zal niet ontbreken. "Het staat garant voor een gezellige avond met Jack zoals we die kennen," aldus Talpa.

Turkije houdt geweld tegen moslims in EU in de gaten

Garso had ons via de nieuws-submit te melden:

Turkije blijkt het geweld tegen moslims in Nederland zeer nauwlettend te volgen. Een nieuw rapport brengt alle aanvallen tegen moslims na 11 september 2001 in Europa in kaart. In het rapport blijkt Nederland één van de centra te zijn van anti-islamitisch geweld.

In het rapport wordt ook gewezen op 'anti-islamitische propaganda' en de beschuldigende vinger geheven naar sommige westerse politici en media. ''Sommige politici en organisaties probeerden moslims tegen te werken. Door het negatieve imago van moslims te benadrukken hoopten ze hun invloed te vergroten'', schrijven de opstellers. Bovendien, zo stelt het onderzoek, worden na 11 september 2001 moslims vaak 'neergezet als potentiële terroristen'. ''Moslims die in Europa leefden kregen in hun dagelijks leven meer en meer te maken met negatieve reacties, en kwamen vanwege hun geloof oog in oog te staan met onplezierig gedrag. Al deze factoren droegen bij aan het kweken van een gespannen klimaat, dat in zichzelf alleen al het vuur van gewelddadige incidenten en aanvallen aanwakkerde.''

Staatsorgaan
Het rapport is opgesteld door het staatsorgaan dat verantwoordelijk is voor de islam in Turkije, het Directoraat-Generaal van Religieuze Zaken. Premier Recep Tayyip Erdogan zal het rapport eind deze maand waarschijnlijk meenemen naar een prestigieuze top in Spanje over de 'Alliantie van Beschavingen'. Het initiatief moet de westerse en islamitische beschavingen dichterbij elkaar brengen.

Turkije zal het rapport vermoedelijk ook gebruiken om kritiek uit Europa te pareren. Het wordt de laatste tijd namelijk vaak vanuit de EU op de vingers getikt omdat er nogal wat schort aan de vrijheid van religie. De Turken bemoeien zich sowieso de laatste tijd met zaken in Europa waarbij de islam of moslims een rol spelen. Erdogan zei onlangs nog dat de rellen in de Franse buitenwijken te maken hadden met het hoofddoekverbod dat Frankrijk heeft ingevoerd. Ook diende de Turken een protest in bij de Deense regering nadat een krant in Denemarken enkele spotprenten over de profeet Mohammed had gepubliceerd.

Nederland
Over Nederland meldt het rapport onder meer het volgende: de laatste jaren zijn er vijf brandstichtingen geweest en vier pogingen om moskeeën in brand te steken. Twee keer werd een molotovcocktail of een bom gegooid, 27 keer werden ruiten ingegooid en 25 keer werd er racistische graffiti aangetroffen.

WK turnen: Memmel wereldkampioene op meerkamp

De Amerikaanse turnster Chellsie Memmel is in het Australische Melbourne wereldkampioene op de meerkamp geworden. Memmel bleef eenduizendste punt voor haar landgenote Anastasia Liukin die het zilver pakte. Het brons was voor de Australische Monetto Russo,die daarmee de eerste WK-medaille ooit voor haar land pakte.

Beste Nederlandse was Suzanne Harmes die als tiende eindigde. Loes Linders werd uiteindelijk 24e. Beide Nederlandse vrouwen scoorden in de finale lager dan tijdens de kwalificatie.

Storm zorgt voor veel problemen

Icoon Algemeen De storm die op dit moment over ons land raast, zorgt voor veel problemen. Het verkeer in het midden en oosten van het land heeft last van sneeuwbuien. Volgens de politie zijn er extreem veel ongelukken gebeurd. De ochtendspits was veel drukker dan gebruikelijk op vrijdag, zo meldt de ANWB.

Op de A2 ter hoogte van Weert-Noord (Maastricht richting Eindhoven) is vanochtend een vrachtwagen door de vangrail geschoten. Door het ongeval stond er om 8.00 uur vanochtend twaalf kilometer file. In het westen van het land zorgen vooral de wind en de hagel- en regenbuien voor veel overlast.

Tussen Rotterdam en Schiedam-Nieuwland was vrijdagochtend geen treinverkeer mogelijk. De storm heeft vannacht op station Schiedam-Centrum platen van de overkapping weggeblazen. Rond 10.30 uur reden er geleidelijk weer treinen.

Ook het vliegverkeer op Schiphol ondervindt hinder van de storm. Op dit moment is slechts één baan in gebruik. Daardoor kunnen er op de luchthaven maar twintig vliegtuigen per uur landen, normaal zijn dat er zeventig. Rotterdam Airport heeft vooralsnog geen last van de storm. Vliegtuigen kunnen gewoon landen en vertrekken.

Door de noordwesterstom zijn diverse schepen op de Noordzee in problemen geraakt. Drie bemanningsleden van de veerboot Maersk Flanders raakten gewond toen zij op het dek door een golf werden getroffen. Reddingboten van de KNRM pikten vrijdagochtend vier bemanningsleden van het jacht Banzai op. Andere schepen hadden moeite tegen de harde wind in te varen of raakten stuurloos.

Het onstuimige weer, dat wordt veroorzaakt door een depressie uit Scandinavië, houdt de hele dag aan. Langs onze westkust staat tot vanavond een westerstorm met windkracht negen en zeer zware windstoten rond 110 kilometer per uur. In de oostelijk helft van het land gaan sneeuw en gladheid voor problemen zorgen. Plaatselijk kan vanmiddag een sneeuwlaag van meer dan tien centimeter ontstaan.

Aantal uitkeringen daalt

Icoon EconomieVoor het eerst in tien jaar hebben minder mensen een uitkering. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Eind augustus zaten 334.000 mensen in de bijstand. Dat zijn er 5000 minder dan aan het eind van het eerste kwartaal. Het aantal mensen in de WW daalde met 7000 tot 322.000. Het aantal WAO'ers daalt momenteel met zo'n 5000 per maand.

De daling was bij mannen ruim twee keer zo hoog als bij vrouwen. Vanaf april bedroeg de teruggang bij mannen gemiddeld 750 uitkeringen per maand, bij vrouwen 350. De daling komt volgens het door de nieuwe wet, waardoor werkgevers verplicht zijn om ook in het tweede ziektejaar het loon door te betalen.

Nieuw driesterren-restaurant in Nederland

restfreak en nugster hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Michelingids 2006Nederland heeft er een driesterren-restaurant bij. 'Oud Sluis' in de Zeeuwse plaats Sluis had al twee Michelin-sterren en heeft er nu een derde bijgekregen voor z'n keuken met vooral vis-, schaal- en schelpdieren. De Librije in Zwolle en Parkheuvel in Rotterdam hadden al het maximale aantal sterren. De waarderingen van Michelin werden vanochtend bekend. De gids met alle sterren erin komt namelijk op 1 december al uit. Dit is twee maanden eerder dan gebruikelijk. Dit op verzoek van consumenten die in december fesstelijk willen eten.

Chef-kok Sergio Herman van Oud-Sluis ziet de toekenning als een beloning voor hard werken. "Je weet niet wat je overkomt. Ik wist het gisteren al, want toen kwamen de heren van Michelin voor de lunch. Dat we de sterren hebben gekregen is heel bijzonder." Restaurant 'La Rive' in Amsterdam moet één van z'n twee sterren inleveren en 'Ron Blaauw' in Ouderkerk a/d Amstel heeft er een tweede ster bij.

Nieuw op de lijst met sterren zijn onder meer 'Seinpost' in Scheveningen en Kaatje Bij De Sluis in Blokzijl.

Wekelijkse Hardwareverkopen Japan

Een spannende week deze week, het is immers vakantie in Japan, er kwam een Pokémon game uit en de PSP kreeg een nieuwe bundel (Giga Pack). Wat deed dit allemaal met de hardware?


ConsoleAantal deze weekAantal vorige week2005 totaal
Nintendo DS65.34148.3422.146.479
PSP58.89831.0781.628.328
PlayStation 221.10219.2771.631.903
GB Micro9.1409.151346.330
GBA SP6.8226.143602.441
Cube5.6614.368182.270
GBA24922722.615
Xbox14111911.520

Een nek aan nekrace deze week voor de PSP en DS dus. Ook de Cube deed het weer beter deze week dankzij Mario Party 7, melk is dus écht goed voor elk. De enige console die niet meer verkocht dan de vorige week is de Micro, al daalde die niet echt noemenswaardig.

Blessure Farfán valt mee

De blessure van Jefferson Farfán van PSV blijkt niet ernstig te zijn. In het ziekenhuis bleek dat de aanvaller slechts een kneuzing heeft aan zijn scheenbeen.

Farfán liep de kwetsuur afgelopen woensdag op in de Champions League-wedstrijd tegen Schalke 04. Farfán moest de wedstrijd wel uitspelen omdat PSV al door zijn wissels heen was.

Het meespelen van de clubtopscorer aankomende zondag tegen ADO Den Haag is nog wel onzeker, net als het meespelen van Phillip Cocu. De routinier heeft last van een blessure aan zijn bovenbeen.

Demo voor Harry Potter and the Goblet of Fire

EA heeft vandaag een demo van de nieuwe Harry Potter game op het wereldwijde web losgelaten. Harry Potter and the Goblet of Fire biedt je de mogelijkheid om met een van de drie verschillende hoofdkarakters te spelen (Harry, Ron, en Hermione) en bevat daarnaast een co-operative speelstand die ervoor zorgt dat je met zn tweeën het kwaad kunt gaan bestrijden. Ook het toversysteem heeft een update gehad en zou nu leuker moeten zijn om te gebruiken.



Wil je het allemaal zelf even uitproberen? Download de demo dan hier

Drie screenshots van Fight Night Round 3

EA heeft weer drie nieuwe screenshots van Fight Night Round 3 naar buiten gebracht. Deze boxgame moet ergens in 2006 verschijnen voor de Xbox 360, daarnaast zal hij ook uitkomen voor de PlayStation 3 al is daar helemaal geen datum voor bekend. Er sowieso nog maar weinig bekend over deze titel, behalve dat hij er hetzelfde uit zal gaan zien op zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360.




Verbeek: "Dit hebben we niet verdiend"

De 1-0 nederlaag donderdagavond tegen Olympique Marseille noemde de trainer van SC Heerenveen, Gert Jan Verbeek, ongelukkig. Verbeek vond ook dat zijn ploeg het niet verdiend had.

"Als je kijkt naar de hele wedstrijd hebben wij de beste kansen gehad. Jammer dat je een gelijkspel uit handen geeft."

De trainer zag geen overtreding in de onnodige actie van doelman Vandenbussche in de slotfase van de wedstrijd. "Dat was geen penalty. Ik kan bij Heerenveen niemand iets verwijten. We hebben maximaal gepresteerd. Misschien hebben we iets te onrustig gespeeld en iets te onzuiver. Maar we hebben bijna niks weggegeven."

Verbeek had na de wedstrijd wel wat zorgen over zijn spits Klaas-Jan Huntelaar over. Huntelaar viel tijdens de wedstrijd uit met een blessure aan zijn dijbeen. "Een paardenkus wordt dat wel genoemd. De spieren in het bovenbeen raken dan helemaal verlamd. Hij kon echt niet meer lopen."

Van Gaal niet blij met gelijkspel

Louis van Gaal was niet blij met het doelpuntloze gelijkspel van AZ tegen Middlesbrough in de strijd om de UEFA Cup.

De coach van de Alkmaarders was echter een stuk optimistischer over het vertoonde spel. "We hebben bijna niets weggegeven en zelf wel vier of vijf hele grote kansen afgedwongen. Dat is veel voor Europese begrippen. Het is dan heel jammer dat je toch op 0-0 eindigt."

Na afloop wond Van Gaal zich op over het afgekeurde doelpunt van Tarik Sektioui. "Dat was een zuiver doelpunt. Tegen Heracles waren we ook al de dupe van een arbitrale fout bij de gelijkmaker van die doelman, waaraan geloof ik wel drie overtredingen voorafgingen. Maar ja, dat is voetbal. We hadden het hier zelf moeten afmaken. De eerste plaats in onze groep zet ik echter nog niet uit mijn hoofd," aldus Van Gaal.

Van Scheppingen onderuit in Sunderland

Dennis van Scheppingen is bij het challenger-toernooi in het Engelse Sunderland in de tweede ronde uitgeschakeld. De 30-jarige Nederlander kreeg in de tweede ronde klop van de Italiaan Paolo Lorenzi met de setstanden 7-6 6-7 en 4-6.

In de challenger van Réunion Island versloeg Martijn van Haasteren in de tweede ronde landgenoot Bart Beks, maar in de kwartfinale ging hij onderuit tegen de als tweede geplaatste Pool Lukasz Kubot: 2-6 6-4 2-6.

Adopteer Hans!

Het heeft even geduurd, maar eindelijk heeft de publieke omroep besloten in het zorgvuldig door Medy van der Laan gedolven graf te stappen. In haar laatste stuiptrekking heeft de raad van bestuur van de publieke omroep namelijk bedacht dat het goed is om de vermindering van subsidiegelden te compenseren met extra reclame-inkomsten.

Dat is dus precies een stap in de verkeerde richting, want een omroep die overeind blijft door reclame, dat is geen publieke omroep meer maar een commerciële omroep. De voor deze gedaanteverwisseling noodzakelijke wijziging in de programmering, zal er ook zeker toe leiden dat de subsidiekraan volledig en voorgoed wordt dichtgedraaid.

Daarmee heeft het laatste uur van de publieke omroep dan dus geslagen, want met succes de strijd met de commerciële omroepen aangaan dat is dit oubollige zooitje zeer waarschijnlijk niet gegeven. Waarbij ik dan alleen hoop dat de goede programma's toch op één of andere manier ergens onderdak vinden.

Klein tipje voor John de Mol: Adopteer Hans

CD: Acda en de Munnik - Adem

quote:
"De titel van de CD is niet zo moeilijk. ADEM. Van 'even rustig ademhalen' en kijken wat er gedaan is tot nu toe. Zijn dit dan de beste liedjes? Dat lijkt ons persoonlijk."



Na een tijdje niets gehoord te hebben van het bekende duo Acda en de Munnik is het nu weer tijd voor een nieuwe CD. Alhoewel, nieuw is de CD niet echt te noemen, want het betreft een verzamelaar van de beste 18 nummers die het duo heeft geschreven. Wat toevallig dat men zo kort voor Sinterklaas een verzamelaar uitbrengt! Naast de bekende nummers staan er ook vier nieuwe liedjes op deze CD.

CD: Amy Diamond - This Is Me Now

Amy Diamond, is dat niet dat kleine meisje van What's in it for me? Inderdaad, dat is Amy. Voor wie nu denkt: Nu heb ik nog geen idee, geen probleem. Voordat ik aan de slag ga met het bespreken van haar album zal ik wat meer over Amy Diamond vertellen. Amy Diamond is een meisje van 13 jaar, half Zweeds en half Engels. Ze woonde de eerste jaren van haar leven in Engeland, maar vertoeft tegenwoordig in Zweden. Haar debuutsingle What's in it for me stond 6 maanden (!) in de Zweedse top 20, en nu is er dan haar album This is me now. Amy Diamond in een heel klein notendopje!

Zeven voertuigen op elkaar bij Oegstgeest

Icoon VervoerOp de A44 tussen Oegstgeest en Voorhout zijn de afgelopen avond zeven voertuigen op elkaar gebotst. Daarbij is volgens de politie één persoon om het leven gekomen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel personen er in totaal bij de botsing betrokken zijn geweest en hoeveel gewonden er zijn gevallen. Over de oorzaak van het ongeluk is ook nog niets bekend.

De politie heeft de A44 tussen Oegstgeest en Voorhout voorlopig in beide richtingen afgesloten.

Gewelddadige games top 10 voor 2005

Zo tegen het einde van het jaar rollen de top 10 lijstjes over het internet. Elke site komt met een eigen top 10 en zelfs muziekzenders bemoeien zich tegenwoordig met games. Een opvallende lijst is echter de Top 10 van Meest Gewelddadige Games van 2005.

De lijst is opgesteld door Family Media Guide en de volgende games staan erin. Ze zijn bovendien voorzien van het originele commentaar:

Resident Evil 4: Player is a Special Forces agent sent to recover the President's kidnapped daughter. During the first minutes of play, it's possible to find the corpse of a woman pinned up on a wall -- by a pitchfork through her face.

Grand Theft Auto: San Andreas: Player is a young man working with gangs to gain respect. His mission includes murder, theft, and destruction on every imaginable level. Player recovers his health by visiting prostitutes then recovers funds by beating them to death and taking their money. Player can wreak as much havoc as he likes without progressing through the game's storyline.

God of War: Player becomes a ruthless warrior, seeking revenge against the gods who tricked him into murdering his own family. Prisoners are burned alive and player can use "finishing moves" to kill opponents, like tearing a victim in half.

Narc: Player can choose between two narcotics agents attempting to take a dangerous drug off the streets and shut down the KRAK cartel while being subject to temptations including drugs and money. To enhance abilities, player takes drugs including pot, Quaaludes, ecstasy, LSD and "Liquid Soul" -- which provides the ability to kick enemies' heads off.

Killer 7: Player takes control of seven assassins who must combine skills to defeat a band of suicidal, monstrous terrorists. The game eventually escalates into a global conflict between the U.S. and Japan. Player collects the blood of fallen victims to heal himself and must slit his own wrists to spray blood to find hidden passages.

The Warriors: Based on a 70's action flick that set new standards for "artistic violence," a street gang battles its way across NYC in an attempt to reach its home turf. Player issues several commands to his gang, including "mayhem," which causes the gang to smash everything in sight.

50 Cent: Bulletproof: Game is loosely based on the gangster lifestyle of rapper Curtis "50 Cent" Jackson. Player engages in gangster shootouts and loots the bodies of victims to buy new 50 Cent recordings and music videos.

Crime Life: Gang Wars: Player is the leader of a ruthless street gang, spending time fighting, recruiting new gangsters, looting, and of course, more fighting. Player can roam the streets and fight or kill anyone in sight for no apparent reason.

Condemned: Criminal Origins: Player is an FBI serial killer hunter in one of the first titles for the Xbox 360. Game emphasizes the use of melee weapons over firearms, allowing players to use virtually any part of their environment as a weapon. The next generation graphics provide a new level of detail to various injuries, especially "finishing moves."

True Crime: New York City: Player is a NYC cop looking for information regarding the mysterious death of a friend. Player can plant evidence on civilians and shake them down to earn extra money.

Gevangenen krijgen geen porno meer te zien

Icoon MisdaadGevangenen moeten het vanaf 1 januari 2006 zonder pornofilms op televisie stellen. Minister Piet Hein Donner liet dat donderdag weten tijdens de behandeling van de justitiebegroting in de Tweede Kamer. De CDA'er wil dat de penitentiaire inrichtingen in Nederland de relevante contracten met abonneekanalen beëindigen.

Donner ging hiermee in op een verzoek van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), die betoogde dat het niet goed was dat mensen die voor een gewelds- of zedendelict vastzitten, gevoed worden met pornografische beelden. De minister kon zich daarin vinden, en ging zelfs een stap verder door alle gedetineerden de pornofilms te ontnemen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.