Fan maakt eigen Revolution Controller

Voor sommige mensen duurt het wachten op de Revolution te lang. Je kunt dan zo lang mogelijk gaan slapen om te zorgen dat de tijd wat sneller gaat of je bent crea thea en je maakt alvast je eigen gyroscopische controller. En dat is wat een kerel heeft gedaan.

Voor het bewegende gedeelte heeft hij een Gyration Ultra mouse gebruikt. Deze speciale muis detecteert alleen bewegingen als er een knopje wordt ingedrukt. Als het apparaatje is ingeschakeld registreert het erg nauwkeurig de bewegingen in de ruimte.


Voor de besturingsplugin heeft hij een 'one handed PS1 controller' gebruikt die via een PSX/PC USB converter ook snel was aangesloten.


Het ding is dan niet analoog maar heeft wel een stuk of tien bruikbare knoppen. De uitbreiding voor de Revolution-controller zal een analoge stick hebben maar zo'n soort controller is nog niet beschikbaar.

En hoe speelt dat dan? Hij heeft de combinatie getest in HalfLife 2: Deathmatch, en het schijnt vrij aardig te werken. Het is een beetje moeilijk mikken omdat je hand af en toe trilt maar na wat oefening is dit geen probleem meer.

En hoe ziet dat er dan uit in actie? Hier valt het filmpje rechtstreeks te downloaden.