Xbox 2 talk

Microsoft wil dat hun volgende console wél aanslaat in Japan. Daarom zullen ze onder andere de Xenon/Xbox 2/Xbox Next * een stuk kleiner maken dan de eerste Xbox.

Peter Moore (hoge pief bij Microsoft) zei in een interview dat ze weten dat er een aantal fouten zijn gemaakt bij de eerste Xbox. Naast de enorme omvang van het apparaat (wat bij Japanners dus ECHT niet in de smaak is gevallen) is het spelaanbod van de Xbox niet boeiend genoeg geweest voor de Japanners. Een enkel succesje als Dead or Alive Volleyball is niet genoeg om een console succesvol te maken.

Bovendien had de Playstation 2 al een paar jaar voorsprong op de Xbox waardoor ze al een onoverbrugbaar gat hadden geslagen met de concurrentie.

Microsoft wil dit dus allemaal voorkomen bij de volgende generatie wat betekent dat er een vroege launch inzit voor de Xbox 2. Verder zullen er meer games komen die interessant zijn voor Japanners (RPG's bijvoorbeeld) en zal er veel aandacht besteed worden aan het design.

Peter Moore:

"[...]
"The video game business doesn't end in one generation."
[...]"


Een ander iets dat interessant is voor de Xbox 2 is HD-DVD. Dit 'next generation' opslagmedium is een tegenhanger van Blu-Ray dat door Sony gebruikt gaat worden in de Playstation 3.

De grote jongens in de HD-DVD industrie (NEC en Toshiba) willen dat Microsoft HD-DVD gaat gebruiken voor de Xbox 2.

* Doorhalen wat niet van toepassing is