Dikke winst voor Nintendo

In het laatste half jaar heeft Nintendo veel meer winst gemaakt dan men had verwacht, dit is vooral te danken aan de zwakke positie van de Yen ten opzichte van de dollar. Nintendo verwacht dat de winst van de eerste helft van het boekjaar dat begon op 1 april uitkomt op 46 miljard yen (322 miljoen euro. De prognose van de winst was gesteld op 25 miljard yen.

Vorig jaar zag het er nog minder rooskleurig uit, want Nintendo dook voor het eerst in zijn geschiedenis in de rode cijfers, vooral te wijten aan de dure yen en tegenvallende verkopen. Door de prijsverlagingen van de GameCube en in mindere mate de GBA SP (de GBA SP is pas sinds kort in prijs verlaagd) hebben de verkopen een enorme boost gekregen.

Prognoses voor het komende jaar zijn moeilijker te maken, aangezien er grote dingen gaan gebeuren. Zo brengt Nintendo binnenkort een nieuwe handheld uit en voor het eerst sinds tijden lijkt het erop dat Nintendo serieuze concurrentie gaat krijgen. Na jaren van vrij spel op de handheldmarkt waagt Sony nu de stap om de concurrentie aan te gaan, ook zij brengen zeer binnenkort een handheld uit. De positie van Nintendo lijkt onaantastbaar, maar dat dacht men ook in het SNES-tijdperk. Toen was het ook Sony die Nintendo van de eerste positie stootte. Het is in ieder geval niet met zekerheid te zeggen hoe deze strijd der titanen af zal lopen.