Uitslag Feyenoord - PSV

PSV blijft ook na dit weekend koploper in de Eredivisie. De ploeg van trainer Fred Rutten won met 1-3 van Feyenoord. Alle treffers werden in de eerste helft al gemaakt, waardoor de tweede deel slechts een formaliteit leek.

Omstreeks 14:30 uur trapte Feyenoord af voor het duel tegen PSV. Het eerste gevaar van de wedstrijd was afkomstig van Erik Pieters. De voorzet van de verdediger kwam echter niet aan. Na elf minuten kwamen de Eindhovenaren via Danny Koevermans op voorsprong. De eerste poging, die aan de treffer voorafging, was voor Balasz Dzsudzsák. De bal belandde vervolgens in een kluts, waarna Koef de bal achter Rob van Dijk werkte. Aan de andere kant was Feyenoord via onder meer Sekou Cissé gevaarlijk.

Negen minuten later was het opnieuw raak. Koevermans stond goed op te letten en wist de bal voor de tweede keer deze middag achter de keeper van de Rotterdammers te werken. Kelvin Leerdam maakte een verdedigingsfout, waardoor de aanvaller wederom kon scoren. Kort na de tweede treffer van PSV hielp Andwelé Slory zijn ploeg weer in het zadel door de aansluitingstreffer binnen te schieten. Na bijna een half uur spelen probeerde Karim El Ahmadi het eens van afstand, maar de bal vloog over de lat.

Tien minuten voor rust vergrootte PSV de voorsprong opnieuw. Ditmaal was Otman Bakkal trefzeker, nadat hij André Bahia het bos in stuurde. De bal verdween uiteindelijk in de verre hoek. Feyenoord probeerde in de slotfase van de eerste helft nog wel aan te dringen en kwam een aantal keer in de buurt van het doel van Isaksson. De kansen waren echter niet gevaarlijk genoeg, waardoor de Eindhovense formatie met een voorsprong de rust in ging.

In de eerste tien minuten na rust gebeurde er op het veld nauwelijks wat. Het spel golfde op en neer en zo nu en dan werden er wat overtredingen gemaakt. Uiteindelijk was het Slory, die dichtbij het doel van de tegenstander kwam. De speler van Feyenoord had echter een moeilijke hoek en schoot de bal uiteindelijk tegen het zijnet. Aan de andere kant schoot Danko Lazovic na een uur wedstrijd eens op doel, maar dat was voor doelman Van Dijk geen probleem.

Na de dubbele wissel bij Feyenoord ontstond er flink wat ruimte in de verdediging van PSV. Dat zag ook Ola Toivonen, maar zijn schot zeilde over het doel van Van Dijk. In de 69e minuut kreeg Tomasson een enorme kans. De aanvaller van de Rotterdammers kopte de bal echter in de handen van Isaksson. Ook El Ahmadi had zijn vizier niet op scherp staan en miste het doel.

Ook PSV beet, via Toivonen, nog van zich af. De spits van PSV kopte de bal echter over. In de laatste tien minuten moest Isaksson toch nog een aantal keer anticiperen op doelpogingen van de Rotterdamse formatie. In de slotfase van de wedstrijd probeerde Feyenoord het nog wel, maar leek niet bij machte te zijn om het de Eindhovenaren echt moeilijk te maken. PSV vond het allemaal prima en speelde de wedstrijd rustig uit.

Karakteristieken

Feyenoord - PSV 1-3
11’ Koevermans 0-1
20’ Koevermans 0-2 (assist Lazovic)
23’ Slory 1-2 (assist Cissé)
37’ Bakkal 1-3

Toeschouwers: 42.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Gele kaart: Vlaar, de Guzman, Fer (Feyenoord), Salcido, Engelaar (PSV)

Opstellingen

Feyenoord: van Dijk, Leerdam (Wijnaldum/61), Vlaar, Bahia, van Brockhorst, Slory (Makaay/61), El Ahmadi, de Guzman, Fer, Cissé (Biseswar/46), Tomasson

PSV: Isaksson, Manolev, Ooijer, Salcido (Maza/46), Pieters, Lazovic (Reis/72), Bakkal, Toivonen, Engelaar (Simons/83), Dzsudzsák, Koevermans