Vrouw stopt na 95 jaar met roken

Een 102 jaar oude Britse vrouw gaat 95 jaar nadat ze haar eerste sigaret opstak, stoppen met roken. Winne Langley stak haar eerste sigaret op in 1914, toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, maar heeft 'er nu geen zin meer in'. 

De krasse dame kwam al rokend twee wereldoorlogen en een economische crisis door. "In de Tweede Wereldoorlog kon ik de Duitse bommen horen vallen. Soms sloegen ze dichtbij in. Daarna had je echt een peuk nodig. Je wist niet of je de volgende dag nog zou leven, dus je kon er maar beter het beste van maken zolang je nog leefde," aldus Langley.

Langley rookte de laatste tijd al minder. "Ik rookte nog maar eens in de paar dagen een sigaret na het eten of in mijn slaapkamer. Ik kan het maar net betalen. De prijs van sigaretten is walgelijk. Het rookverbod is walgelijk. Je moet kunnen roken waar je wilt." Over longkanker maakte de vrouw zich niet druk: "Ik inhaleerde nooit."

Volgens haar huisarts is het onzin dat de hoogbejaarde vrouw nog stopt met roken. Langley heeft in haar leven ruim 170.000 sigaretten gerookt, wat neerkomt op vijf per dag. "Haar arts zegt dat het niet veel zin heeft om nu nog te stoppen. Als ze met 102 jaar nog geen kanker heeft, zal ze dat waarschijnlijk ook niet meer krijgen," zei haar stiefkleinzoon Clive. 

Met dank aan crazy987 voor de submit.