De Mol: "De Gouden Kooi komt terug"

Het omstreden televisieprogramma De Gouden Kooi komt terug. Tenminste, als het aan producer John de Mol ligt. Hij durft te wedden dat het programma voor het einde van volgend jaar weer op de buis te zien zal zijn.

Een vervolg in Nederland zal er helaas niet komen, omdat de villa te koop staat, meldt het ANP. De producer ziet een internationale toekomst voor De Gouden Kooi. "Als het maar weer op de buis is, zal dat wereldwijd zorgen voor een domino-effect. De Gouden Kooi hebben we een paar keer net niet aan het buitenland verkocht, maar binnenkort gaat dat wel gebeuren," aldus De Mol. 

De Mols Big Brother is nog steeds een wereldwijd succes en is nog altijd in 72 landen op televisie. Het Engelse Channel 4 stopt echter met het produceren van Big Brother. "Het zou mij niet verbazen dat een andere Engelse zender het programma overneemt, want het trekt daar nog steeds een miljoenenpubliek," vertelt de producer.

Big Brother keert echter niet terug in Nederland. Het programma is volgens hem te duur geworden. Tevens hebben we in Nederland al De Gouden Kooi gehad en dat was volgens De Mol 'the next step' na Big Brother.