Geheime medicijnvoorraad in Jacksons huis

De privéarts van Michael Jackson, Conrad Murray, hield een voorraad medicijnen verborgen in een kast van zijn kamer in het huis van de Amerikaanse popster. Hierbij was ook het zeer krachtige verdovingsmiddel propofol, aldus de politie van Los Angeles.

Dat berichtte entertainmentwebsite TMZ.com vandaag. Murray wordt officieel verdacht van doodslag in het onderzoek naar het overlijden van de zanger. Toen de politie het huis van Jackson kort na zijn overlijden doorzocht, kon ze de medicijnvoorraad niet vinden. Murray vertelde de politie zelf over de verstopte medicijnen tijdens verhoren.

De politie van Los Angeles en Amerikaanse drugsautoriteiten deden woensdag een inval in het kantoor van Murray in Houston. Zij namen onder meer medicijnen, twee harde schijven, notities en documenten in beslag.

Er is steeds meer bewijs dat Jackson op 25 juni door een hartstilstand overleed na een overdosis medicijnen. Naar verwachting verschijnt binnenkort een toxicologisch rapport dat definitief duidelijkheid moet geven over de doodsoorzaak van de popster.

Geheime medicijnvoorraad in Jacksons huis  (foto: ANP)