Kinderen Michael Jackson nu bij oma

De drie kinderen van Michael Jackson worden voorlopig bij de moeder van de gisteren overleden popster ondergebracht. Dat heeft Brian Oxman, de advocaat van de familie Jackson, tegen het showbizblad People gezegd.

Oxman zei dat de kinderen zeer ontdaan waren door de dood van hun vader, maar dat ze het verder goed maken.

Jackson kreeg twee kinderen met Debbie Rowe, Prince Michael Junior (1997) en Paris Michael Katherine (1998). De kinderen werden bij de echtscheiding aan de popster toegewezen. In 2002 kreeg hij bij een onbekende moeder nog een derde kind, Prince Michael II.

Steeds meer sterren reageren bedroefd op het overlijden van Michael Jackson. Eerder al toonden onder meer Madonna, Quincy Jones, Lisa Marie Presley zich diepgeschokt. Hieronder volgt een overzicht van actuele, opmerkelijke uitspraken over de dood van popster Michael Jackson.

"Michael Jackson was al mijn hele leven mijn idool. Het voelt net als toen Kennedy overleed, toen Elvis doodging", aldus zangeres Celine Dion. "Ik voel een miljoen verschillende dingen, dat had ik niet verwacht", stelde actrice/zangeres Cher, die gisteren ook haar vriendin Farrah Fawcett verloor.

Britney Spears: "Ik had zo'n zin in die shows in Londen. Hij is mijn hele leven al een bron van inspiratie." Rapper/producer P Diddy: "Hij bracht de muziek tot leven. Hij liet me geloven in magie. Ik zal hem missen." Jane Fonda: "Mijn hart is bij de King of Pop en bij zijn familie." Zanger Usher: "Ik ben verbijsterd. Mijn vriend, Michael Jackson, is dood."
"We hebben een genie verloren en een ware ambassadeur van niet alleen popmuziek, maar van alle muziek", aldus zanger Justin Timberlake op zijn website.

"Hij was een van invloedrijkste mensen in de muziekindustrie. Onze harten zijn bij de familie, zijn kinderen en zijn fans over de hele wereld," laat ex-acteur Arnold Schwarzenegger, nu gouverneur van de staat Californië weten. "Een groot verlies en een verschrikkelijke dag", aldus Beyoncé. 


Fans rouwen om Michael Jackson  (foto's: ANP)