Collega's steunen martelleraar

Volgens de collega's van Carl, de leraar die vorige week een jongen met zijn hoofd in een emmer cement duwde, is hij een fantastische man. Vorige week dook een video op waar te zien was hoe een leraar van het Mariadal een leerling mishandelde en uitschold. Later bleek dat deze leerkracht meer mishandelingen op zijn naam had staan.

Toch blijven zijn collega's achter hem staan. "We krijgen steun van iedereen die ons kent", zegt leerkracht Teejo Desteghe. "De druk op onze schouders is bijna ondraaglijk. Het is een loodzware baan om hier les te geven. Er waren al langer signalen dat Carl het niet meer aankon, maar hij bleef komen omdat hij wist dat hij ons anders opzadelde met die verschrikkelijke klas. Een nietjesmachine doet dienst als wapen, de hamers en beitels vliegen door de lucht", zegt Desteghe.

Carl zijn collega's willen niet goedpraten wat hij gedaan heeft, maar ze begrijpen wel hoe hij uit wanhoop en frustratie is doorgeslagen. Zij vinden hem een fantastisch mens die zich erg inzet voor zijn leerlingen. Maar van die kant van Carl heeft niemand een filmpje gemaakt. Carl A. wordt vandaag door de politie verhoord.