Fortis België straks mogelijk weer Generale Bank

Als de verkoop van de Belgische Fortis Bank aan het Franse BNP Paribas niet doorgaat, wordt de bank mogelijk weer omgedoopt in Generale Bank. Zo heette het bedrijf ook voordat het in 1999 met de Belgische ASLK en enkele Nederlandse banken fuseerde tot Fortis.

Volgens de Vlaamse krant De Standaard heeft Fortis het logo en de merknaam Generale Bank weer in het merkenregister van de Benelux laten opnemen en ook de internetdomeinnaam laten beschermen. Dat gebeurde kort nadat de aandeelhouders van Fortis in februari de verkoop aan BNP Paribas blokkeerden, aldus De Standaard vandaag.

Eind deze maand stemmen de aandeelhouders opnieuw over de verkoop van Fortis aan het Franse concern. De kans dat ze weer nee zullen zeggen tegen de (op onderdelen gewijzigde) overeenkomst is niet zo groot. Deze keer mogen ook degenen stemmen die hun Fortisaandeel pas verwierven na de opslitsing van de Belgische en Nederlandse tak van het bedrijf in oktober vorig jaar. Naar verwachting zullen de meeste nieuwe aandeelhouders de verkoop aan BNP Paribas goedkeuren.
Submitter:  Bron: ANP