'Ex Jade Goody is potentiŽle moordenaar'

Jack Tweed mag voor het oog van de camera's dan graag de zielige, rouwende weduwnaar van de vorige maand overleden Britse realityster Jade Goody spelen, in werkelijkheid is het een arrogante schoft en een gevaarlijke gek. Dat stelt althans Stephen Wilkens, een taxichauffeur die vorig jaar mei door een dronken Tweed werd aangevallen. Tweed zit nu een gevangenisstraf van twaalf weken uit voor dat vergrijp, maar volgens Wilkens had hij minstens twee jaar moeten krijgen.

'Hij is er genadig van afgekomen, alleen maar omdat hij bekend is', aldus de chauffeur in de Daily Mail. Volgens hem werd Tweed agressief toen hij te horen kreeg dat hij de taxikosten vooraf moest betalen. 'Hij greep me van achter bij de keel en schreeuwde dat hij me zou neersteken. Daarna trok hij aan de handrem, waardoor mijn wagen slippend tot stilstand kwam. Hij gedroeg zich echt als een beest. Er hadden wel doden kunnen vallen!'

Het incident vond plaats terwijl Tweed nog in zijn proeftijd zat voor een ander vergrijp: het met een golfclub molesteren van een 16-jarige jongen. Aanvankelijk werd hij voor de aanval op de taxichauffeur tot 18 maanden cel veroordeeld , maar de rechtbak oordeelde dinsdag dat hij ten goede is veranderd door de tragische dood van zijn echtgenote. Eerder had Tweed al toestemming gekregen om de gevangenis tijdelijk te verlaten, zodat hij met de doodzieke Goody kon trouwen.

De twee zoontjes van wijlen Goody (4 en 5 jaar) weten overigens niets van de gevangenissstraf van hun stiefvader. Volgens een vriend van de familie is hun verteld dat Tweed de komende tijd in Madagascar zit om voor dieren te zorgen.


'Ex Jade Goody is potentiële moordenaar'  (foto: DAG)