Halt-manager verkrachtte 15-jarige

Voor het misbruik van een 15-jarige jongen uit Rotterdam-Zuid is een 48-jarige locatiemanager van Bureau Halt ontslagen. Hij zou de jongen vorig jaar verkracht hebben. Tegen hem werd eergisteren negen maanden cel geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk. 

De manager, die in Mijnsherenland woont, was verantwoordelijk voor het regelen van alternatieve straffen voor jongeren in Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard. Eerder heeft hij in een kindertehuis in Rotterdam en bij een asielzoekerscentrum in 's-Gravendeel gewerkt. In de rechtszaal bekende hij de verkrachting. Hij was de knul op straat tegengekomen en had hem meegelokt naar een park. 

Hij zei er niets gemerkt van te hebben dat de jongen niet gediend was van seks. De jongen werd na de verkrachting echter 'trillend van angst' gevonden in het park door een hondenuitlater. De jongen kampte al met gedragsproblemen en stond als 'kwetsbaar' bekend bij hulpverlenende instanties. Na de verkrachting is dit zodanig verergerd dat hij nu in een gesloten inrichting verblijft. 

De moeder van de jongen eist voor haar zoon een bedrag van ruim 2200 euro aan smartengeld. De rechter doet over een kleine twee weken uitspraak. 

Neem ook eens een kijkje in ons Nieuwsforum