Onbekende schiet pastoor dood in Illinois

Fred Winters, pastoor van de First Baptist Church in Maryville, Illinois is vanmorgen neergeschoten voor de ogen van hevig geschrokken parochianen. Dit werd bekendgemaakt door de staatspolitie van Illinois. De woordvoerder, Ralph Timmins, vertelde dat de pastoor werd neergeschoten tijdens de ochtendmis. Zijn aanvaller en twee parochianen liepen messteken op tijdens de aanval. 

De dader kwam de kerk binnen, liep voor de ogen van ruim 150 parochianen door naar voren en schoot met een .45 kaliber pistool op de pastoor. Hierna zou zijn pistool dienst geweigerd hebben, waarna hij een mes tevoorschijn haalde en hiermee zichzelf van het leven probeerde te beroven. Tijdens deze poging werd hij onderuit gehaald door twee van de toeschouwers. Deze raakten daarbij licht gewond. De verwondingen van de dader waren "zeer serieus", aldus de woordvoerder.

Getuige Claudia Bohly verklaarde tegenover KDSK, partner van CNN, dat ze in de foyer van de kerk aan het wachten was op de dienst, toen ze "pop, pop, pop" hoorde. "We konden gewoon niet geloven wat er was gebeurd." Ze vertelt dat ze naar binnen rende en iets dat op snippers papier leek: "het leek wel confetti. Het zat overal. Mensen zaten op knieën op de grond, schreeuwend en biddend." Later hoorde ze dat een van de kogels de bijbel van Winters geraakt zou hebben. Volgens haar was Winters "een hele prettige pastoor."

Laura Keller, woordvoerster van het St. Louis University Hospital, verklaarde tegenover CNN dat er drie mannelijke gewonden, waaronder de dader, naar het ziekenhuis waren gebracht. Bij hun aankomst was een van de slachtoffers overleden, maar het ziekenhuis wilde geen namen of leeftijden bekend maken. Ze zei wel dat het tweede slachtoffer in de operatiekamer was, en dat het derde slachtoffer de schutter was. 

Met dank aan Mouthman voor de submit.